hai cu bomba nucleară!

Aseară s-a mai consumat un episod halucinant din procesul de divorţ dintre TB şi poporul român. Sau o parte a acestuia. Sigur, dacă n-ar fi fost excesiv de multe situaţii anterioare, care l-au avut ca protagonist pe mult prea dezlegatul la gură preşedinte, ar fi fost poate surprinzătoare ieşirea acestuia.

Povestea pe scurt. STS-ul (serviciul de transmisiuni speciale, un fel de braţ telefonic al SRI-ului) a instalat nişte linii de comunicaţii la sediul de campanie al preşedintelui suspendat. Nu ştiu cât de legal sau ilegal este. Ştiu că o comisie a Senatului a decis că e ilegal. Să spunem că ea e dominată de adversarii lui TB. Ştiu că CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Ţării) era cât pe ce să declare manevra ca ilegală, dacă nu vota împotrivă un consilier al lui TB, întors brusc şi punctual din concediul luat după plecarea şefului său de la Cotroceni. Să zicem că şi toţi cei din CSAT sunt uselişti. Deşi printre ei sunt şi şeful SRI, şeful SIE, şeful Marelui Stat Major. Să ignorăm aceste lucruri şi să considerăm că, necunoscând legea, nu putem spune dacă a fost sau nu încălcată.

Ceea ce ne interesează este reacţia preşedintelui suspendat la auzul veştii că Antonescu a propus demiterea şefului STS. Iat-o: „Ei au ca obiectiv destructurarea tuturor instituțiilor de securitate națională. Astăzi s-a făcut un joc murdar, în care politrucii au încercat să creeze condițiile unui raport care să ajungă la CSAT, în baza căruia să înceapă demiterea șefilor structurilor de securitate. Acești oameni sunt o clică de trădători. Nu știu pentru cine lucrează încă, dar vor răspunde în fața legii Acum paiața de la Cotroceni a încercat destructurarea structurilor de securitate a statului român. Țara este vândută de o clică de ticăloși”

Aşa cum spuneam, nu e nimic nou în modul de abordare sau în limbaj. Ceea ce însă dă fiori pe şira spinării celor care nu-şi doresc întoarcerea lui TB la Cotroceni este ameninţarea cât se poate de nevoalată lansată la adresa acestora. Mai ales când a ţinut să-şi asume deplina responsabilitate a vorbelor sale.

Azi am aflat, din gurile jurnaliştilor informaţi prin liniile acelea de comunicaţii, probabil, dedesubturile reacţiei. Cică la Bucureşti ar fi fost acum o lună un cetăţean rus, Alexandr Kondyakov, un mason, fost consilier al lui Putin. Care, evident şi pe cale de consecinţă, e implicat în suspendarea preşedintelui. Ideea e clară şi sper c-aţi prins-o cu toţii: Antonescu şi Ponta îl vor plecat pe TB pentru a putea solicita liniştiţi intrarea oficială a României în componenţa Federaţiei Ruse. Sunt convins că se vor găsi mulţi care să înghită pe nemestecate şi această nouă bombă (de fapt nu e aşa nouă, la o căutare rapidă se poate vedea că e o teză iubită de TB încă din 2007). Ce te faci, însă, că mai acum câteva zile, aceleaşi organe de presă îl acuzau pe premier că şi-a luat consilier un general american, tot pentru, spuneau ele, asigurarea reuşitei loviturii de stat? Evident că unii nu vor găsi nicio contradicţie şi vor continua să caşte gura la spectacolul pus în scenă în aceste zile.

S-ar putea, însă, ca şi unii dintre susţinătorii netalibani ai lui TB să exclame la un moment dat: “Mai dă-o-n măsa de treabă! Hai, Băsescule, că exagerezi! Mai trebuie să spui că useliştii au pregătit o bombă nucleară pe care s-o arunce peste România în cazul în care nu e validat referendumul!”

Bombă nucleară nord-coreeană, desigur!

***

Dacă ţi-a plăcut, poate te-ar interesa şi aceste articole:

referendumul nu e despre ceilalţi
manipulare la tot neamu’
vara asta se poartă alba-neagra
ne dezbrăcăm în pielea goală
mai alb nu se poate
de bună voie şi nesiliţi de nimeni
e lovitură de stat, monşer, parol!
cine seamănă vânt, culege furtună

***

Dacă ţi-a plăcut această postare, te poţi abona la newsletter (în meniul din dreapta) pentru a fi printre primii care vei afla, printr-un mail, ce articole noi au mai apărut pe blog.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Nu stiu cat va mai suporta lumea manipularea. Sper ca va deveni imuna si va sti ceea ce vrea, sper ca nu vrea perpetuarea “balamucului” de acum!

  2. Eu cred ca sunt destui, nu stiu daca 30%, dar oricum, mult prea multi. Si asta inseamna ca sunt sanse mari sa nu se valideze referendumul. Si ma mai gandesc ce mizerii vor mai scoate pe piata saptamana viitoare, timp in care euro va ajunge la 5 lei mai mult ca sigur. Balamucul este “in desfasurare” ceea ce este foarte rau pentru noi toti.

  3. ce este trist e faptul ca toate fumigenele astea, de 2 lei, prind inca la lume..cea mai buna dovada? estimarile care il dau pe basescu la un 30% voturi contra suspendarii..e dincolo de logica mea sa inteleg asa ceva…