Cum a devenit PSD prea ”progresist” pentru o parte a propriului electorat

O parte a electoratului PSD (ca și al PNL-ului) e formată din adepții teoriilor conspirației, oricât de aberante, ilogice, iraționale ar fi. Până acum, asta a folosit partidului, pentru că frustrările și ura născute de conflictul dintre lipsa de educație și complexitatea realității secolului 21, precum și visceralitatea tâmpă în fața presupuselor efecte ale mașinațiunilor ocultei mondiale se capitalizau electoral împotriva ”progresiștilor”, a lui Soroș, a oricui ar fi putut pune în pericol mai mult sau mai puțin stabila arhitectură politică postdecembristă.

Acum, ce să vezi, social-democrații s-au trezit în postura de răufăcători într-o astfel de teorie imbecilă, dar cu mare priză la public. Și habar n-au cum să reacționeze. Sunt absolut copleșiți de valul de stupizenie care riscă să ducă o parte a simpatizanților lor spre alte țărmuri politice. Mai habotnic-conservatoare și mai naționalist-suveraniste.
E vorba de legea care își propune să prevină ruperea familiilor cu probleme din România și despărțirea copiilor de părinții care au dificultăți în a-i crește. NIMIC, absolut nimic din textul proiectului nu justifică cretinismul isteriei celor care au ”descoperit” (mă rog, li s-a spus, că ei nu pot descoperi singuri nici cum îi cheamă) că se pregătește distrugerea familiei tradiționale și vinderea la bucată a copiilor români către pedofilii ocultei. Dimpotrivă! Legea dă pârghii statului (și îl obligă) să acționeze preventiv astfel încât multe din problemele care duc la abandonarea copiiilor să fie rezolvate înainte de a fi prea târziu. Dar, la peste jumătate din populația României într-un hal înfricoșător de analfabetism funcțional, nu te poți aștepta la altceva.
Și vor urma și altele. Iar PSD nu e pregătit. Pentru că, în loc să apese pedala de accelerație spre secolul 21, atunci când a avut pârghiile necesare, în loc să impulsioneze micșorarea deficitului de civilizație, educație, viziune aferent înapoierii economice, s-a mulțumit să menajeze idiosincraziile și medievalismele unei părți a populației, pentru a nu pierde voturi. Ei bine, acum, le vede dispărând fix din acest motiv.

Și se află în pragul unei decizii capitale: merge mai departe pe drumul spre un partid de stânga modern, cu strategii și viziuni pentru viitor, sau se întoarce la mesajele naționaliste izolaționist-pășuniste, tolerând pasiv și complice stupizeniile conspiraționiste, pentru a concura cu AUR?
A doua variantă ar fi catastrofală pentru România!

Categorii: specimene şi mentalităţi, viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: