de bună voie şi nesiliţi de nimeni

De bună voie şi nesilită de nimeni, decât de naivităţile unei părţi din tine, naţiune română, vrei să-l iei de soţ pe Traian Băsescu, până când moartea sau constituţia vă vor despărţi? Ar fi fost, poate, mai nimerit să folosesc formula de la divorţ, pentru că despre asta e vorba acum, dar n-o cunosc, aşa că am apelat la cea de la care a început totul. Acum aproape 8 ani, 220.000 de români au decis ca ţara să meargă “hăis”, în loc de “cea”.  N-a fost un mariaj din iubire profundă şi nici din credinţă în sfinţenia angajamentelor luate în faţa Parlamentului şi a lui dzeu.

Să fim sinceri. Acum nu e vorba despre încălcări ale Constituţiei. Nu e vorba despre democraţie. Nu e vorba despre politică, despre economie, despre valori, despre cine-i mai bun decât cine. Nu e vorba despre justiţie, despre CCR, despre ANI, DNA sau CNA. Cu atât mai puţin despre plagiat sau despre întemniţarea lui Adrian Năstase. Sau despre stupizenia cu lovitura de stat. Nu e vorba nici măcar despre corupţie, traseism, hoţie, despre camarile sau serviciile secrete. Despre alcool şi femei. Sau, dacă vreţi, e vorba de fragmente mici din toate astea care compun, ca un puzzle, imaginea cuplului care merge acum la tribunal, pentru desfacerea contractului nupţial, pentru că, se pare, unul dintre parteneri s-a săturat până peste cap de celălalt.

Aşa că, practic, tot procesul de suspendare se poate reduce la această întrebare: De bună voie şi nesilită de nimeni, în pofida “naivităţilor” care mai afectează câteva părticele din tine, mulţime română, vrei să te desparţi de Traian Băsescu? Nu mai bine am sări peste episoadele penibile cu spartul farfuriilor, crizele de isterie, bârfele vecinilor, martorii care se acuză reciproc de părtinire, şi am ajunge la momentul în care cea întrebată va răspunde cu da sau ba?

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. DAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaImposibil de continuata acest mariaj(basescu popor Roman)

  2. DA, divortul sper sa se pronunte pe 29 iulie si mai sper ca noua, copiilor acestei natiuni, ne va plati Basescu si pensie, pentru stresul pe care l-am suportat atita amar de vreme, cauzat de el si gasca lui. Astazi am urmarit la tv, mitingul de la Iasi si am vazut niste fiare turbate pe scena. Buldogul turbase definitiv. Disperare, asta se vedea pe fetele lor.

  3. In ce ma priveste ,pentru intrebarea din final reaspunsul meu este:Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa