toate tunurile pe ei

Au pierdut puterea de doar două luni, dar sunt atât de guralivi, încât ai zice că le-au albit perucile de prea multă opoziţie. Treziţi brusc la viaţă de spectrul dispariţiei în negurile istoriei, conştienţi că nu toţi vor găsi câte un colac de salvare care să le permită supravieţuirea până vor fi culeşi de vreo altă ambarcaţiune, prea puţin dispuşi să dea cioara din mână (sau care-i ţine în cioc) pe vrabia de pe gard, au strâns rândurile, s-au împăcat formal până trece primejdia, şi au trecut la atac.

Linia a doua din PDL, devenită vârf de lance, prin graţia preşedintelui suprem, trage în USL din toate poziţiile. Din Parlament, din Modrogan, din toate studiourile de televiziune, din mai vechile sau mai noile oficine de partid, de pe bloguri şi forumuri, de pe tot felul de platforme intelectualiste, din natură sau de la Frankfurt… Şi noaptea, dacă-i trezeşti brusc din somn, pedeliştii vor începe prin a spune cât de proşti sunt “socialiştii” şi cât de naşpa e cum a plagiat unul din liderii acestora. Îşi folosesc fără ezitare toate organismele din dotare: agenţii, comitete, comisii, direcţii, parchete, servicii, curţi, orice instrument de demantelat, bucată cu bucată, şubreda putere nou instalată.

Investiţiile (afective, desigur) în “intelectuali” abia acum îşi arată cu adevărat roadele. Guralivi şi agresivi, atunci când nu se ceartă între ei, se reped ca un cârd de gâşte asupra trecătorului indicat cu degetul de la fereastra domnului, şi îl lovesc şi ciupesc cu pliscurile, într-o gălăgie infernală, de-l umplu de vânătăi bune de arătat cu degetul în campania electorală perpetuă.

Şi-n tot acest timp, USL-ul e în defensivă şi se apără închizând ochii şi dând haotic din mâini, ca o codană temătoare în faţa femeii al cărei soţ e pe cale să-l “fure”.

PS.
– deşi se pregătesc de vreun an să preia puterea, social-liberalii nu sunt în stare să ocupe poziţiile cu o garnitură de profesionişti cărora nu li se pot găsi bube-n cap, incompatibilităţi, suspiciuni de plagiat, legături periculoase sau cine ştie ce alte schelete dosite prin dulapuri
– fac tot felul de greşeli neforţate, mai ales de imagine, mută ICR-ul şi Monitorul Oficial, atacă deciziile Curţii Constituţionale, reorganizează comisia care tocmai analiza lucrarea de doctorat a premierului
– întârzie să demareze curăţenia prin ministere şi regii, să scoată la lumină tot jegul ascuns sub preşuri şi să-i trimită în instanţă pe cei vinovaţi

În aceste condiţii, fraieri să fie specialiştii în manipulare ai preşedintelui să nu folosească toată muniţia pe care chiar USL-ul i-o donează cu generozitate.

***

Mai poţi citi, din acelaşi domeniu, şi:

(ne) plângem, suferim, poate chiar murim, dar nu ne predăm!
păi, ce facem fraţilor, o luăm de la capăt?
de ce le place românilor circul

***

Dacă ţi-a plăcut ce-ai citit, poate ar merita să împărtăşeşti asta şi cu prietenii tăi de pe facebook, twitter sau alte reţele de socializare. E suficient să dai share, folosind unul din butoanele de mai jos :)

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: