(ne) plângem, suferim, poate chiar murim, dar nu ne predăm!

În gura lui Traian Băsescu acuzaţiile de “derapaje de la democraţie” sună aproape ca o laudă la adresa lui Victor Ponta. E ca şi când John Dillinger i-ar spune unui puşti care a vrut să-i fure 5 cenţi din buzunar ca să-şi cumpere o pîine: „tâlharule!”. Sau Al Capone i-ar arunca desculţului care a pus o navetă ca să blocheze un loc de parcare liber: „mafiotule”!

E înduioşător să vezi cum preşedintele României, care a făcut şi-a desfăcut 8 ani cam tot ce (sau pe cine) i-a poftit inimioara, se dă acum lovit în stat de mai junele premier. Parcă ieri Constantinescu se declara învins de servicii. Acum nu mai merge scuza asta, susnumitele instrumente fiind în mâna cui trebuie, şi nu lasate aşa, alandala, la îndemâna oricui se trezeşte că vrea să agitele apele pe plaiurile astea miroitice.

Acum, eu nu ştiu dacă ţărişoara lui s-a cutremurat de plâns auzind ce sacrificiu a făcut preşedintele, neducându-se s-o reprezinte cum se cuvine şi lăsându-l pe ăsta micu’ să se facă de râs, că sigur n-a priceput cum e cu mandatul pentru discuţiile dintre oameni mari.  Şi nici nu cred că cetăţenii se vor ridica la luptă, cu furci şi topoare, împotriva uzurpatorului de insignă. Dar garda pretoriană a înţeles ce trebuie: (ne) plângem, suferim, poate chiar murim, dar nu ne predăm!

PS. E amuzant cum se dau unii de ceasul morţii că ne facem de râs la Bruxelles din cauza “uzurpatorului”, dar nu au nicio tresărire că, după 8 (opt) ani de mandat, jurnaliştii străini habar n-au CINE e preşedintele României! :)

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. buna seara, Radu. Vreau sa iti spun ca ti-am descoperit de putin timp blogul, dar revin cu drag de fiecare data aici. Ca sa iti raspund la remarca din final, pai toata Europa stia ca Basescu e prim ministru:)