scrisoare către foştii colegi din RTV

Încerc de 20 de minute să scriu prima mea scrisoare de “despărţire” de colegi, şi mă poticnesc din două în două cuvinte. Habar n-am ce ar trebui să scriu, deşi am mai citit câteva în ultimii doi ani şi jumătate :) Să vă mulţumesc tuturor? Aş fi un ipocrit, chiar şi numai pentru că nu vă ştiu pe toţi. Ştiu că existaţi, că fără voi, televiziunea aceasta n-ar exista, dar, din păcate, pe mulţi nu am reuşit decât să vă zăresc trecător pe vreun culoar. În al doilea rând, există un om căruia nu am niciun motiv să-i mulţumesc. Să vă laud pe toţi şi să vă spun ce onorat am fost să lucrez cu voi? Pe unii v-ar flata, poate, dar sigur vor fi mulţi care ar strâmba din nas, a neîncredere. Şi nu îi condamn, pentru că sunt conştient de lipsa mea de social skills şi de faptul că, în acest răstimp, nu am făcut prea multe pentru a mă integra. Plus că, sincer vorbind, aşa cum nu-mi plac judecăţile generalizatoare, nici laudele la grămadă nu ar fi serioase :)

Ştiu că am lucrat în aceşti ani cu mulţi oameni de calitate, umană şi/sau profesională. Celor mai mulţi le-am arătat-o. Îmi pare rău că n-am făcut-o întotdeauna, cu gândul că mai e timp şi că s-ar putea să li se pară ciudat un mesaj de apreciere venit din senin :) Sunt printre ei oameni pe care, dacă aş avea televiziunea mea, i-aş lua să lucreze cu mine. Ceea ce cred că spune destul.

Şi acum, câteva mulţumiri :) Le mulţumesc celor cu care am lucrat zi de zi, sau noapte de noapte :), şi care au făcut posibile reuşite profesionale şi de audienţă foarte bune, uneori impresionante.

Le mulţumesc celor care au fost interesaţi şi au reuşit să treacă de aparenta mea nesociabilitate sau, sper că nu, preţiozitate :) Trebuie să recunosc că, mai mult datorită lor, există acum oameni care mi-au devenit dragi şi simpatici, şi cu care sper să menţin legătura. În aceeaşi ordine de idei, vreau să le cer scuze celor cărora, fără voie, le-am greşit cu vorba sau cu gestul.

Şi, în final, o sugestie pentru colegii mei mai tineri (adică pentru aproape toţi :)) ) Să vă gândiţi mereu, înainte de a face ceva, la responsabilitatea pe care o aveţi. Nu faţă de angajator, de şef sau de şeful şefului. Ci faţă de cei care beneficiază de rezultatele muncii noastre. Pentru că din minţile şi din creierele noastre de jurnalişti nu ies şuruburi, ci idei, modele şi valori. Care, vrem nu vrem, ne place sau nu, îşi pun amprenta asupra modului în care arata societatea aceasta mult prea centrată pe televiziune. Şi pe care e inutil s-o criticăm, atât timp cât contribuim, din varii motive, la modul în care arată!

Vă doresc numai bine!

PS. Aici găsiţi câteva fotografii din această perioadă.

Categorii: anacronic, peripeteia - Περιπέτεια
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. radu,tu esti o persoana deosebita,sunt sigura ca ai destui fosti colegi care te apreciaza si tin la tine.eu am o vorba ,orice usa inchisa,are o fereastra deschisa! iti doresc tot binele din lume! semnat :mama lui alex neamtu

   1. Exact d-na Elena!
    Sau, cum mai putin academic , se spune: “orice shut in…spate inseamna un pas inainte”!!!

   2. Vorba dumneavoastră, doamnă, e minunată. Recunosc că, după ce v-am citit comentariul, mi-am zis: ce mişto, uite un motto care te ridică. Excelent!

  2. Cum iti spuneam si intr-un post Fb, eu tot nu am inteles ce ai cautat intre toate balbele alea ( de toate felurile si nuantele ) Si, parerea mea, ca mai batrana: nu te mai risipi in scrisori catre cei mai tineri. Oricum, se vede clar ca nu-i intereseaza responsabilitatea fata de onor auditoriu ci numai banul si acel “sa ma stie lumea pe strada”. Altfel, calitativ, stirile ar trebui sa fie din ce in ce mai bune! Ori, rezultatul, cel putin actual, este exact contrariu. Exprimarea logica si corect gramaticala nu tine de orientarea socio-politica a patronului de trust. Cred ! Iti urez inca o data mult succes in ce vei face de acum-nainte ! ( minus mass-media)

  3. …sincer,…nu prea era locul tau acolo…la “noul otv”… (parerea mea.)nu pot sa te “asociez”…cu Dan Diaconescu, Miron Cozma….care sunt prezenti zilnic acolo…de aceea tot mai des schimb programul.

  4. Nu stiu catde mult ai sa/ti reprosezi in legatura cu relatia ta cu acei care te/au avut la inmasau nu din televiziunea care tocmai ai lasat/o,stiu un singur lucru ca acei care te/au meritat te/au si te apreciaza si asta e SUFICIENT…pentru mine si pentru multi altii esti o persoana deosebita…inteligent,serios,carismatic…etc…iti doresc succes la noul loc de munca

   1. Radu imi pare bine ca am lucrat impreuna si te-am cunoscut si iti ures scces in tot ceea ce faci

    1. Multumesc, Alex. Si mie imi pare bine ca am fost colegi si ne-am inteles bine. Sper sa ne revedem :)

     1. Iti recomand Antena 3 e singurul post pe care-l urmaresc
      Mult succes!