nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase..

Ce atmosferă de pace şi prietenie, ce zâmbete, ce strângeri de mâini bărbăteşti, ce armonie… Zici că a explodat o bombă cu normalitate fix în sala mare a Palatului Cotroceni. Şi toţi participanţii la ceremonia de învestire a guvernului Ponta 2 au inhalat gaz ilariant şi praf fermecat de stele.

Dacă te uitai cu atenţie, puteai să-l zăreşti pe undeva pe Moş Crăciun, atent să vadă dacă sunt cuminţi copiii, să ştie dacă le lasă ceva sub pom. Şi micuţii se simţeau priviţi, aşa că şi-au dat toată silinţa să-şi recite cât mai bine poeziile. Şi să se joace frumos, fără să-şi dea peste mâini sau să se îmbrâncească pentru a pune mâna pe căluţul de lemn sau săbiuţa strălucitoare. Şi-au dat mâinile, s-au pupat, au făcut glumiţe, au chicotit când doamna Pivniceru a ocolit ditamai bradu’, speriată să nu încalce vreun protocol, când Dragnea s-a-mpiedicat de covor sau când premierul a scuturat cu nădejde mapa din care pixul adus de acasă refuza să cadă.

Ce minuni poate face un acord semnat la ceas de taină între un preşedinte şi un premier! Parc-ar fi fost o scrisoare către Moş Crăciun! Ai zice că asta lipsea vieţii politice de la noi pentru a intra într-o oarecare normalitate, după atâţia ani de haos şi bătălii subterane, de învrăjbire şi dat la gioale. După ce s-au făcut în toate felurile, s-au tras de codiţe şi şi-au pus piedică, după ce şi-au băgat în ochi creioanele de desenat şi s-au pârât la doamna învăţătoare, au decis să se lase cuprinşi până la prăsele de spiritul sfintelor sărbători, că doar se ştie că tot românul e credincios şi respectă toate poruncile divine.

Dacă nu ai fi fost atât de obişnuit cu feţele lor, multiplicate obsesiv de televiziuni la fiecare jurnal sau talk-show, ai fi zis că asişti la un bal mascat, în care personaje care se dispreţuiau până acum sunt interpretate de oameni simpli, oneşti şi paşnici, care, dincolo de mască, se înţeleg de minune şi nu au nimic de împărţit. Cel mai bine şi-a jucat rolul extraterestrul care i-a luat locul preşedintelui ales şi reales, suspendat şi răs-suspendat, dar imposibil de demis. Sigur, a refuzat să dea mâna cu 3 miniştri şi i-a cam luat peste picior pe cei din noua garnitură de la Palatul Victoria, arătându-se convins că aceaştia ştiu “tot, chiar tot despre ţara asta”, dar, în linii mari, s-a purtat civilizat şi n-a scos din buzunar vreo pocnitoare pe care s-o arunce, în stilu-i caracteristic, în mijlocul mulţimii. N-a plecat pe furiş la toaletă, şttiindu-se că porcul înghiţit pe nemestecate ar putea da dureri de burtă. A vorbit frumos, aproape ca un adevărat şef de stat şi, după petrecerea fără şampanie, deh, criza, a plecat la săniuş!

Dar lasă că trece el Crăciunul şi se risipeşte şi magia! Se usucă bradul şi se pune beteala în cutii. Să vedem atunci dacă prichindeii mai au motive să se poarte frumos!

***

Dacă ţi-a plăcut această postare, te poţi abona la newsletter (în meniul din dreapta) pentru a fi printre primii care vei afla, printr-un mail, ce articole noi au mai apărut pe blog.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. ha ha ha …mai omule ai simtul umorului…mda dar am si eu o curiozitate….cine-i doamna invatatoare oare ? cine oare oare ?…hi hi hi…

  2. Sa fie, oare, de bun augur aceasta dramoleta, jucata cu exces de zel de ambele parti? Chiar si atunci cand incearca sa nu fie rau si dispretuitor(incearca, sau si aici e tot farseur?), taisul privirii piezise anuleaza orice gest aparent normal. Nu am nicio speranta in ceea ce il priv. pe T.B.; este ,evident, fortat de spaima pierderii pozitiei sa aplice tactica invaluirii, deocamdata….Sa nu uitam: este scorpion! Pentru tinerii ministri imi fac griji….au mare nevoie de intelepciune si stapanire de sine. Pentru ca suntem in Saptamana Luminata, permiteti-mi sa va urez sarbatori linistite, iubire si credinta , pace si lumina in suflet!

  3. Subscriu la tot ce scrie Radu Herjeu si doresc sa-i urez sarbatori fericite si un an nou plin de bucurii!

  4. Ei , e Craciun sau mai corect se apropie , e bine sa fim mai buni , mai iertatori , sa facem fapte bune …. ei cine stie ce elixir a ingurgirat marinerul ca zambea dar nu era zambetul lui … ai dreptate ,Radu vor trece “sarbautorile ” se va pune betela in cutii …. va trece atmosfera incarcata de ozon de la munte si va revenii la Bucuresti , aer poluat care dauneaza grav tiroidei si vom mai vedea … pana atunci RADU sa ai sarbatori pline de Lumina Sfanta , si sa-l prinesti pe Pruncul Iisus in inima ta , sa ai parte de bucurie , prosperitate ,sanatate ca-i mai buna decat toate Tu si familia ta , Sarbatori Fericite , dragul meu prieten virtual !

  5. Radu Herjeu,ma asteptam la aceasta dulce ironie a evenimentului de ”ungere a Guvernului ”la Cotroceni,sub ochiul scrutator si zambetul ”taiat” al celui care se tine cu toate puterile de scunul prezidential.Pana e la sanius va fi un pic de liniste,pe care o meritam. Dupa aceea va incepe ”dansul”,mai intai cu un vals,apoi cu un tangou nervos si din nou ”hora”. Bine ar fi ca macar ”muzica”sa fie mai piano. Sarbatori cu bine !