îţi stă mintea-n loc

Bash HeadÎnainte de bacalaureat am postat aici o listă cu cele mai credibile dar şi mai aiuritoare “perle” culese din probele anilor trecuţi. Aşa cum e normal, revin cu o recoltă proaspătă, din 2012. Spuneam data trecută că am dubii că toate ar fi adevărate şi nu creaţia unor ghiduşi cu multă imaginaţie. Acum, văzând rezultatele la examen (promovabilitate mai mică de 50%), încep să mă îndoiesc de dubiile mele :)

– Unii se nasc cu talent înăscut!

– Autorul îmi prezintă ca să văd nişte imagini auditive şi nu numai.

– Am scris două pagini despre Floare Albastră şi mai scriu încă una despre Luceafărul, ca să fie trei în total.

– Mă scuzaţi că nu ştiu să scriu despre Eminescu, dar am fost bolnavă şi am şi scutire.

– Putem avea multe beneficii dacă ştim să evităm să trecem pe partea snobismului care şi el poate fi de multe ori o calitate.

– Cătălina era prinţesă, Cătălin era servitor iar Luceafărul era o stea.

– Nu am o carte preferată, dar am fost impresionat de abecedar, din care am învăţat primele litere, dar şi primele poezii.

– Mircea cel Bătrân nu era bătrân, era doar porecla.

– Scrisoarea a 3-a conţine de fapt o poezie.

– Lucian Blaga are mare talent şi rimă ca un poet.

– Ion Creangă ne-a adus în faţă punguţa cu doi bani în care a învins binele.

– Luceafărul a coborât pe Pământ şi a făcut sex cu aleasa inimii lui. Cătălina l-a iubit şi i-a dăruit un copil din flori, apoi s-au căsătorit

– Sper că va plăcut. Cred că o să mai vin şi la anul.

– Cratima uneori apropie sau alteori depărtează.

– Mihai Eminescu a fost conducătorul poporului, încurajatorul care a dat forţă poporului prin versurile lui. El a scris imnul care  este un vers de lemn, imnul a fost scris în perioada de război şi revoluţie

– Autorul parcă transmite faptul că era un singuratic, un melancolic şi fără pic de viaţă, dar bineînţeles era un lucru trecător deoarece în viaţă nu mereu avem ceea ne dorim

– Motivul pentru care Mihai Eminescu a scris Luceafărul a fost să ne arate nouă cât de disperat a fost să aibă o familie sau măcar o persoană iubită.

– Ce poate fi mai frumos ca o floare albastră? Aşa i-a venit poetului ideea să scrie despre iubirea lui cu o floare care nu creşte pe toate drumurile.

– Lucian Blaga a ştiut să îşi folosească calităţile şi azi îl sărbătorim pe bancnota de 200 lei. Este una dintre cele mai mari bancnote româneşti, şi a fost răpus doar de 500 lei cu Eminescu care e artist”

– Ipostaza angelică o îngheaţă, iar cea demonică o arde

– Cătălin o iubeşte pe Cătălina într-un colţ şi aceasta devine nedumerită

– Bănel are cantitatea alergăturii dar îi lipseşte amarnic calitatea şutului.

– Numai în haite de oameni putem reuşi

– Se spune că Maiorescu a tăiat din Luceafărul pentru că Eminescu a mai scris încă trei strofe când deja era nebun şi o strofă conţinea un cuvânt obscen: fund.

PS. Universule, ai milă de noi! :)

***

Dacă ţi-au plăcut, poate le citeşti şi pe acestea de aici.

***

Dacă ţi-a plăcut ce-ai citit, poate ar merita să împărtăşeşti asta şi cu prietenii tăi de pe facebook, twitter sau alte reţele de socializare. E suficient să dai share, folosind unul din butoanele de mai jos :)

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Din punctul meu de vedere, asta: “Ipostaza angelică o îngheaţă, iar cea demonică o arde” nu e o perla. Serefera la “Luceafarul” si cam asa e, avand in vedere incompatibilitatea dintre ei.