se sparie gândul!

De mulţi ani circulă pe net sau prin ziare (atât câte au mai rămas), atât de savuroasele “perle” ale elevilor care dau bac-ul. Indiferent de cum sunt botezate, dacă sunt adevărate şi nu inventate de nişte ghiduşi cu veleităţi de copywriteri, nu reflectă, în niciun caz, „nivelul scăzut al învăţământului românesc”, ci prostia în stare pură a unora care ajung, printr-o minune stimulată de dezinteresul profesorilor, până într-a 12-a. Sigur, noi, ceilalţi, ne amuzăm, le dăm mai departe, cu substratul rareori conştientizat că „nu suntem ca ei”. După ce ne hlizim, poate n-ar strica să petrecem o secundă înfiorându-ne. Aceşti tineri au drept de vot!

Iată câteva extrase (de anul acesta sau din cei anteriori) din înţelepciunea generaţiei care va duce ţara pe cele mai înalte culmi…

– În caz de accident nu trebuie sa fugi de la locul faptei fiindcă victima, dacă nu e lovită fatal, poate reţine numărul maşinii.

– Ţăranii lui Creangă vorbesc o limbă fără greşeli de ortografie.

– Deseori Caragiale demasca moravurile moşierilor de a da nas copiilor lor.

– Mircea cel Bătrân a fost înmormântat la Cozia, împreună cu umbra sa.

– Triunghiul isoscel este un patrulater cu două laturi.

– Spânul a fost pentru Ion Creangă un model de personaj nenorocit pe care l-a urmat toată viaţa

– Mulţimile de boieri exploatatori îşi ţineau banii numerar în pungi. Haiducii îi atacau şi îi uşurau de bani în toate baladele.

– Balada e o specie a liricii populare inventată de Ciprian Porumbescu.

– Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerată a treia.

– Din lumea satului ţîşnesc figuri memorabile ca: pupăza, cireşul şi altele care au completat acţiunea operei.

– Omul bun nu se bate pe copii, se vorbeşte politicos cu bătrânii, se salută politicos pe doctori şi pe oamenii de ştiinţă.

– Mircea cel Mare, care prima dată a fost bătrân, stă la un discurs cu Baiazid. Acesta îl primeşte politicos, dar cu obraznicie, şi-l face în tot felul, ca pe o albie de porci.

– Spre deosebire de tragedie, într-o comedie deznodãmântul se terminã de obicei vesel.

– Omenia, la noi oamenii, este greu să o avem. Un prim argument ar fi o pisică pe care noi o lăsăm să moară pe stradă de foame!

– Atunci când un Aprod Purice îi dã calul sãu, acesta se face movilã pentru ca mai târziu sã ajungã boier.

– Deşi s-a ocupat mai mult cu turismul, Calistrat Hogaş vorbea latina la perfecţie.

– Noi caracterizăm dictatura lui Cezar astfel: Dictatura s-a numit legea secretă pe care o făcuse el cu colegi săi Cassus şi Pompei pentru că colegi săi au murit în războaie.

– Latina clasică este o limbă moartă care nu se poate vorbi decât în scris. Iar după căderea Imperiului Roman, o parte din latina clasică a devenit bulgară.

Moara cu noroc începe într-o zi când Mara şi-a deschis moara.

– Sergentul Ionescu era un om bun dar avea pingelele de la cizme rupte de intrau gloanţele prin ele!

Eu tot sper că sunt doar invenţii ale celor cu multă imaginaţie!

***

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Caragiale se amuza de dincolo.
   Noi surefim aici, deoarece conducatorii nostri nu doresc multi oameni educati in opozitie. Cand numarul acestora e prea mare, pleaca in alte tari, deoarece sistemul nu ii poate plati. Bani ar fi, dar ajung la cei care nu deranjeaza prea mult linistea conducatorilor. Dascalii priceputi or sa fie din ce in ce mai putini, deoarece sunt platite mult mai bine alte slujbe. Asa ca noi vom continua sa citim si sa scriem replici, cu speranta ca se vor schimba conducatorii in bine.

  2. felicitari, radu herjeu, pentru observatia ca acesti tineri “naivi” (eufemistic) au drept de vot… din pacate,zic eu, in ciuda discernamantului lor ZERO…
   de fapt, felicitari pentru ce scrii, nu am placerea sa urmaresc postul la care lucrezi dar o sa fac efort sa il vizitez putin zilnic pentru a-ti face rating :D …toate bune!

  3. La asa educatie, asa elevi avem. De peste 30 de ani invatamantul in scoli este de complezenta. Pina-n 89 profesorii se intreceau in meditatii pentru a-si lua o Dacie 1300, apartamente la bloc sau case part. erau ticsite cu elevi pentru pregatiri . De ce n-o faceau la scoala? Nu aveau interes, altfel nu mai dadeau meditatii. Dupa 89, totul s-a acutizat Care aveau parale scoteau ceva din copii lor. Cea mai mare parte ingroasa randurile analfabetilor.

  4. Prostia a fost este si va fi cata vreme a fost este si va fi neamul omenesc. Ea este faza anterioarara desteptarii. Nimeni nu se naste destept si a-tot-stiutor Nu inteleg de ce ingrijorarea cum ca astfel de indivizi drept de vot ???? Dreptul de vota nu are legatura cu cunostintele si cultura omului. In prima faza nu vom mai da drept de vot celor care IQ sub 70 ,iar in ultima faza celor care il au sub 140 – atat doar ca testele le vor da indivizi anume instruiti si ei impreuna cu cei apropiati lor vor avea intotdeauna IQ de 140 si utite fratilor ce bine o safie sa fim toti prosti si unii detestepti cu drept de vot care sa decida pentru noi.