fugiţi de-aici, că n-are cum să fie vinovat!

Se-ntoarce lumea pe dos! Cum plecă Morar de la DNA, preluară puterea agenturili străine, alea care vor dărâmarea statului de dreapta şi instaurarea comunismului în România! Cum altfel poate fi explicată săltarea pe nepusă masă a parlamentarului PDL de Vrancea, Alin Trăşculescu, pentru, auzi grozăvie, trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor? Cică dânsul a fost prins în flagrant pe când îl superviza pe intermediarul care a primit bani de la un cetăţean onorabil, ce vroia şi el să facă nişte afaceri cu statul.

Că deputatul n-a pus mâna pe bani e de înţeles, că de-asta boierii au slugi, ca să nu ia ei toţi microbii, bacilii şi bacteriile care, se ştie, mişună pe bancnote. Că e acuzat de fapte rele, rele, foarte rele, e mai greu de acceptat, pentru că democrat liberalul se regăseşte pe listele ARD pentru parlamentarele din decembrie. Ori asta n-ar fi fost posibil, după ce a grijit Macovei de curăţenia candidaţilor.

Prin urmare, când am auzit eu aşa ispravă a procurorilor forţaţi, desigur, de USL, să dea o lovitură de imagine alianţei dextrocardice, am fugit la lista în care comisia condusă de Monica D’Arc i-a înşirat pe toţi foştii sau/şi actualii care nu mai meritau să fie viitori. Lăsăm la o parte faptul că mai niciunul dintre ei n-a avut de suferit de pe urma vigilenţei şi criteriilor de etică atât de trâmbiţate. Şi-am citit-o de două ori, de sus în jos şi de jos în sus. Nici un Alin Trăşculescu. Nu se poate, mi-am spus! Dacă omul e vinovat de atâtea nasoale, cum zice DNA-ul, musai trebuie să fi aflat şi onorabilul comitet, că doar cerber mai acerb al cinstei şi corectitudinii nu se există. E greu de crezut că foştii subordonaţi ai lui Morar au aflat abia ieri că de vreo doi ani individul tot cerea şi tot primea sute de mii de lei, ca să deschidă uşi pentru investitorii autohtoni cu dare de mână. O astfel de anchetă durează mult şi, nefiind vorba de flotă sau alt subiect sensibil, rezultatele parţiale nu rămân chiar secrete faţă de directorul instuţiei care desfăşoară investigaţiile. Director care, după cum se ştie, e amic bun cu Macovei, mama lui spirituală şi politică, de altfel. Deci foarte greu de crezut că, dacă deputatul avea bube în cap, pe cale de a fi devăluite publicului larg, diagnosticul ar fi rămas secret pentru tanti doctor care a tăiat în carne vie, pentru a salva organismul de la sucombare prin număr insuficient de voturi.

De aceea, singura concluzie logică e că omul nu e culpabil, e curat ca lacrima şi victimă sigură a maşinaţiunilor electorale din prag de alegeri.

Dar dacă, totuşi, prin absurd, e vinovat de ce spun oamenii legii, rămân fără răspuns mai multe întrebări. Cum sunt cei care au fost pe lista aceea şi care, în final, se regăsesc, totuşi, pe listele ARD? Şi câţi din cei care au trecut prin sită au, ca şi Trăşculescu, dosar la DNA? Şi, totuşi, când va răspunde şi Macovei, după tot circul etic şi anticorupţie, naţional, european şi intergalactic, pentru “scăpări”?

***

Poţi citi, pe aceeaşi temă, şi:

– fantoma de la Operă
Mărie, dă-ţi fă jos pălăria!
patul de plastilină al lui Procust-Macovei

Dacă ţi-a plăcut această postare, te poţi abona la newsletter (în meniul din dreapta) pentru a fi printre primii care vei afla, printr-un mail, ce articole noi au mai apărut pe blog.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Asa v-ati invatat sa va dati cu parerea despre aproape orice si sunteti atot cunoscatori! Dar de ce nu va intrebati cum sa face ca apare acest circ in singurul colegiu in care Marian Oprisan nu era sigur ca va cistiga? Pt ca i-a propus lui Trasculescu sa treaca la USL si pt ca acesta a refuzat gata dosarul la DNA! S i ca sa fiti bine informati aflati ca nu a fost niciun flagrant ! Trasculescu a fost saltat dinntr-o parcare goala si au fost gasiti la el 6000 lei personali siiiiii NEMARCATI! Dar circul mediatic e altul…li s-a aratat pisica unora care nu vor sa intre in iubitul USL!!!!!!!

   1. Da, sunt convins ca e o inscenare USL-ista, ca doar se stie ca ea a condus DNA-ul in ultimii 8 ani!