Mărie, dă-ţi fă jos pălăria!

S-au agitat, s-au strofocat, au transpirat, s-au atacat, s-au împăcat, s-au săpat, s-au mutat, s-au camuflat, au cotizat şi… în sfârşit, apărătorii statului de dreapta şi-au găsit locul pe listele electorale ale ARD. Mă rog, nu toţi, că aşa e când trebuie să-mparţi 2 paie la 3 măgari, unii rămân, mă-nţelegi, fără coledzi. Dar, una peste alta, mai toţi cei de dinainte au câte un colegiu. Şi cei care n-au mai apucat, s-au dus niţel pe la PPDD, că doar banii n-au miros, iar violetul este o culoare populară.

Mi-am aruncat şi eu ochii peste liste şi, cu ajutorul centralizării făcute de colegul Ioska (pesurse.ro), am avut confirmarea că Măria şi-a suit inimioara pe pălărie, şi-a tras borurile peste faţă şi întinde mâna curajoasă, sperând că trecătorii n-o vor recunoaşte.

Din cele 3 partide care s-au înghesuit în Alianţa România Dreaptă, în iluzia că oamenii nu vor mai vedea copacii din cauza pădurii, PDL-ul şi-a tras partea leului. Cam 87% dintre candidaţi îi aparţin. Ceea ce e şi normal, de altfel, ţinând cont că celelalte două formaţiuni nu sunt decât boiul aruncat ostentativ peste portocaliul care nu mai e la modă. Ca un adevărat comandor, TB s-a prins că MRU, Neamţu, Papahagi sau Pavelescu nu sunt buni decât la dat cu gura, nu şi la munca brută de scos apa din chilia corabiei ciuruite. Astfel, Forţa Civică a  fostului premier a obţinut 34 de colegii, iar unul dintre cioburile istoricului PNŢCD, 26. Adică 7,5, respectiv 5,7 % din totalul pe ţară. Ţinând cont că nu vor câştiga aproape niciunul dintre acestea, e mai mult ca probabil că, în viitorul parlament, PDL-ul, acum într-un nou ambalaj, se va bate pentru întâietate în opoziţie cu adunătura lui Dan Diaconescu. În Bucureşti, unde Udrea şi Videanu au reuşit să ducă partidul undeva la 10%, democrat-liberalii au fost mult mai darnici, oferindu-le colegilor din alianţă mai multe gropi în care să-şi rupă gâtul. Forţoşii au primit 15% şi ţărăniştii 17,5 % din cele 40 de locuri.

Alianţa stă bine şi la capitolul împărţire pe sexe. După ce Ridzi, Plăcintă, Stavrositu, Popa au dezertat, nu le-au mai rămas decât 60 de femei (adică vreo 13%) pe care să le trimită în luptă împotriva USL. Dar asta şi pentru că supravieţuitoarele fac cât 200. La ambiţie, utilitate şi, desigur, imagine! Printre ele şi neprihănitele Udrea, Anastase şi Sulfina Barbu. Şi, că tot vorbirăm de imagine, s-a fâsâit şi tentativa de a o spăla cu ajutorul comisiei Macovei care, după lupte seculare, s-a declarat învinsă de interesele măreţe de partid şi de stat. Aşa că, după circul cu integritatea, nu i-a rămas decât să recicleze igienic hârtiile pe care-şi scrisese criteriile şi să aştepte răbdătoare până când preşedintele o va pune în locul lui Blaga, după ce acesta îşi va fi făcut, ca tot maurul, datoria de a salva partidul de la moarte. Aşa cum scriam şi aici, totul n-a fost decât o mascaradă pentru ochii naivilor din televizoare şi din faţa acestora. Şi-n timpul acesta, Blaga a încercat tot ce se mai putea face pentru a menţine măcar nucleul dur al votanţilor.

Şi, chiar dacă şi-a schimbat numele în buletin, şi-a cusut fecioria cu funia de usturoi şi şi-a tras peste vesta portocalie (devenită mult prea reflectorizantă) o rochie albă, încropită din tricourile făcute pentru referendum, şi-a pus la jartea ceva vechi şi în piept ceva albastru, tot speră că la altar o va duce acelaşi părinte care a scos-o prima dată în lume şi i-a asigurat mereu condiţii bune de propăşire.

***

Dacă ţi-a plăcut această postare, te poţi abona la newsletter (în meniul din dreapta) pentru a fi printre primii care vei afla, printr-un mail, ce articole noi au mai apărut pe blog.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Daca ma uit la ” dreapta ” romaneasca , incondeiata ca oul de paste ( ma tem ca am comis o ireverenta fata de nobilul , nevinovatul ou ) vad intreaga galerie cotrocenisto-pdlista pe care o recuz si de care fug ajutata de telecomanda ca sa nu mi se faca prea sila de viata .Cand ma uit la gura senzationalului , am impresia ca se casca in fata mea ghena cea mai infecta ce izvoraste din putzul gandirii si iarasi fug , ca e prea greu sa-ndur josnicia fara masura care cica ar fi exact aspiratia cea mai inalya a acestui popor ,
   Sigur , nu e cazul sa cred in inocenta clasei politice , in general , dar nici sa fiu atat de iresponsabila incat sa pun stampila pe cea mai abjecta parte a ei . In plus , oricat de neplacut ar fi pentru unii , chiar poporul a pus umarul la crearea acestei clase politicei .Daca nu ne ducem la vot sub pretextul ca nu avem pe cine vota , perpetuam aceeasi stare de lucruri , adica ne aducem contributia la implinirea exact a ceea ce nu ne dorim , iar apoi , criticam la sange , mizand pe pretinsa noastra ingenuitate .
   Singura noastra sansa este votul , chiar daca o facem pentru un strop de mai bine .

  2. S-a mai vopsit unu .II spune Dugulescu.TOATA ZIUA TRECE DE LA UN PARTID LA ALTUL SI LA Col.3 TIMISOARA NU A FACUT NIMIC.O SA AM GRIJA SA-L ARD in 9 dec . la VOT

  3. E adevarat ; Maria isi tot schimba palaria dar, oricat si-ar indesa-o pe cap ca sa n-orecunoastem , noi suntem datori s-o inconjuram pe toate partile, s-o studiem sa vedem daca a facut vreun bine pentru noi si , in functie da asta sa punem stampila – nu pana cand ne ingaduie tusul – ci doar odata si bine , dar acolo unde trebuie si , gandind la rece si cu discernamant, poate reusim sa trezim si pe altii si cat mai multi sa-i ARD em asa cum scrie la carte ca prea s-su crezut vesnici .

  4. NU mai am incredere…nu ca as vi avut nici la ultimele alegeri…dar ACUM chiar ca nu mai stiu pe cine sa alegem caci TOTI sunt “o apa si un pamant”.Cei pe care i am ales oana acum ne au dezamagit cumplit iar altii NU AVEM.Deci ori alegem din nou “aceeasi nesimtiti” care ne au mintit …si ne vor minti in continuare pana ajung din nou la conducere,ori din nou nu vom merge la vot…Dar nu pentru ca ne “dicteaza’ cineva ,ci pentru ca NU AVEM pe CINE sa mai votam.

   1. Gresesti, Margareta! Avem! Doar ca trebuie sa avem si grija pe viitor sa-i taxam cum se cuvine daca mai gresesc…