“domnu’ Goe”, şef la Stănişoară

Dacă ignorăm ieşirea nervoasă (a câta?) a lui Crin Antonescu la adresa ziariştilor, cu trimitere la premier, ştirea zilei ar putea fi transferul semi-surpriză al lui Stănişoară de la PDL la PNL Cum, nu ştiţi cine e Stănişoară? Cel mai baban peşte pe care liberalii puşi la cură intensivă de îngrăşare l-au pescuit până acum în apele tulburi şi portocalii. E, sau era până azi, ditamai primvicepreşedintele democrat-liberalilor.

Sigur, era de aşteptat ca unii să se grăbească să se aşeze la masa puterii, ca să mai prindă ceva tacâmuri şi bucate, înainte ca grosul fostelor trupe fidele lui TB să se înghesuie înfometate la poarta urmaşilor Brătienilor. Dar parcă nu te aşteptai să dezerteze, fix înainte de marile bătălii din partid, unul dintre beneficiarii cei mai marcanţi, chiar dacă destul de discreţi, ai şezutului în preajma jilţului de la Cotroceni.

Ia să vedem ce spunea Stănişoară până nu de mult, despre noul lui şef. Acesta era acum vreo 4 luni “cel mai ridicol şi caraghios politician roman. Un adevărat Domnu` Goe de care Caragiale ar fi fost tare mândru!”. Sau “își șantajează adversarii puternici din motive puerile”. În calitatea sa de apărător al statului de dreapta în faţa cohortelor de comunişti care au vrut să-l suspende pe tătucul TB, înfiera public “stilul dictatorial al lui Antonescu de a-şi teroriza colegii de partid, speriat de prăbuşirea lui în sondaje şi de lipsa de încredere a electoratului în viziunea sa politică”. Că pe liderul PNL nu-l interesează ce părere avea despre el noua achiziţie… e una. Că aceasta a descoperit brusc unde stau adevărul şi lumina, e alta. Dar amândouă spun multe şi triste despre consecvenţa, corectitudinea, verticalitatea, convingerile şi seriozitatea oamenilor politici de pe la noi.

În plus, gestul mârlănesc de a abandona corabia care ia apă prin toate încheieturile, fără să sufle o vorbă, să-şi ia rămas bun de la colegi, să le explice ce l-a determinat să facă acest pas, spune şi mai multe depre “vedeta” zilei. În fond, pe mâna partidului democrat a ajuns de 3 ori deputat, o dată consilier prezidenţial, şi o dată ministru al apărării.

Dar problema cea mare nu e asta. În fond, personaje ca el nu sunt noi în istoria ţării noastre şi nici nu vor dispărea vreodată. Ci rezidă în modul în care cei care vorbeau zi şi noapte de România bunului simţ se îndepărtează constant de ea. Şi fac compromisuri peste compromisuri, pentru beneficii obscure.

Dacă Plăcintă n-a adus nimic, decât, poate, aura de mamă model şi ceva costume făcute pe măsură noilor colegi, dar nici n-a cerut nimic, Frunzăverde a venit cu o oarecare zestre electorală în judeţul păstorit de atâta timp, Prigoană jr. a avut la el bănişorii, Stănişoară nu ştiu exact cu ce-a venit. Poate cu bunele relaţii de prietenie care l-au propulsat de la Casa Poporului la Palatul Cotroceni şi de acolo la Palatul Victoria. La ce-or să-i folosească acestea lui Antonescu… rămâne de văzut. Dar poate că n-ar strica să se arate mai puţin ultragiat de pactul de coabitare Ponta-Băsescu, în timp ce strânge sub pulpana sa oamenii preşedintelui.

***

Alte articole pe teme asemănătoare:
urăsc trădarea şi-i detest pe trădători
ca ţiganu’ cu cortu’

***

Pentru a fi sigur/ă că afli rapid ce articole noi au apărut pe blog, evitând astfel intermediarii, abonează-te la newsletter, în meniul din dreapta!

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. In ciuda evidentelor , realitatea ar putea fi alta . N-am cum sa contrazic argumentele de mai sus , totusi am incredere in Crin si-mi vine greu sa cred ca a facut un gest gratuit . Am invatat in atatia ani ca in politica romaneasca , cel cu principii si valori este respins ca un corp strain . Mi se pare chiar ca e valabil si pentru ” marii lideri democrati “la care ne-am inchinat pana mai deunazi .
   Mai toate gesturile lui Crin au starnit controverse , mai ales au socat electoratul . Pana acum insa , i-a iesit . Evident , acum nici eu nu vad ce avantaje ar aduce PNL-ului o achizitie de tip Stanisoara ( cand ii vad mutra si cand il aud , imi vine sa-i ard cativa pumni ) .Dar tocmai din cauza asta , ma gandesc ca exista niste ratiuni nestiute de noi , ori poate uneori banuite .
   Pana acum PNL si-a tinut promisiunea si Ponta a ajuns premier . Nu exista insa garantii ca PSD-ul va merge pana la capat . Nu ca l-as banui pe Ponta , dar baronii PSd sunt renumiti prin forta lor si nici un Ponta bine intentionat nu le-ar rezista . Pe scurt eu n-am nicio incredere in ei .Pentru liderul PNL , o incredere oarba ar fi fatala .
   Pe de alta parte si Ponta si-a asigurat spatele atunci cand a facut ce-a putut ca udmr sa ajunga la guvernare ori cand l-a rasplatit pe Oprea cu o asa inalta functie , desi nu e mai prejos de Stanisoara . A mai incheiat si un pact de coabitare a carui utilitate nu o vad , decat daca am dovezi ca era singura sansa de a fi acceptat ca premier . As zice ca si la alcatuirea guvernului cuvantul baronilor a contat . Nu-l condamn , desigur , dar pana si el e nevoit sa se puna la adapost de poftele lor nemasurate .Si dupa cum spuneam , in politica nu au loc idealistii . E inexplicabil , altfel decat ca o malversatiune campania constanta a lui S . Ghita impotriva lui Crin si a PNL .
   E clar ca e o cursa cu obstacole fara ragaz si sunt convinsa ca pana in 2016 Crin va respecta integral intelegerea , daca nu intervin cutremure de alta natura .
   In alta ordine de idei , intransigenta noastra poatye fi paguboasa , desi justificata . Poate ca se va vedea mai tarziu de ce Stanisoara are acum un loc in PNL . Iar daca s-ar dovedi o eroare , trebuie sa stim ca nu toate actiunile bine intentionate au succes . Pe mine asta nu m-ar indeparta de PNL , langa care sunt din ‘ 90 . Cum putini si-au pus piele la bataie ca sa scapam de ciuma baseasca , cred ca Antonescu merita sa ajunga la Cotroceni . Iar daca proiectele USl , vor aduce in societatea noastra o debarasare consistenta de basism , are tot sprijinul meu , cu sau fa Stanisoara ( are ocazia sa puna si el umarul ) .
   Stiu ca daca ma supar si stau acasa ( incotro m-as indrepta ? spre pdl , spre ppdd, spre Udrea , macovei si haita ? ) aju ” dreapta ” basista !
   Sper ca nu dati cu pietre , incerc sa ma strecor prin hatisul asta numit politica .