de din vremuri de demult

Eu am terminat Facultatea de Chimie-Fizică a Universităţii Bucureşti. Deci, teoretic, sunt profesor. Ei bine, în 1993, după întoarcerea de la bursa din Italia, ca tot tânărul capitalist, trebuia să mă angajez, să am şi eu cu ce pune pâine pe masă. Domeniul pentru care mă pregătisem îmi era inaccesibil.

Pe vremea aceea, oamenii nu fugeau de profesorat ca dracu’ de tămâie. Toate posturile din Bucureşti erau ocupate şi pentru a obţine unul trebuia să ai fie pile mari, fie banii necesari pentru a-ţi confecţiona una. Aşa că, singura mea şansă de a fi dascăl era vreun cătun izolat de prin vreun colţ de ţară. Variantă care nu m-a încântat deloc. Dar ce să fac, în condiţiile în care nu ştiam să fac nimic? Gânduri de emigrare nu m-au bătut niciodată, spirit antreprenorial nu mi-a fost dat să am, frumos ca să mă fac dandy nu eram şi nici beizadea n-am avut norocul să mă nasc. Singurul lucru la care aveam o oarecare dexteritate era scrisul. Mă jucasem cu cuvintele în adolescenţă şi petrecusem o lună în redacţia Curierului Naţional, înainte de plecarea mea la Reggio Calabria. Aşa că, ce mi-am zis, să încerc ceva în presă. Dar unde, că n-am fost niciodată genul să dau buzna în vreo redacţie şi să mă leg cu lanţurile de imprimantă, ca să mă angajez. Norocul (de fapt asta rămâne încă de stabilit) a apărut sub forma unui anunţ din ziar. Un nou post de radio se pregătea să emită şi căuta colaboratori.

Am fost, am dat probă, am luat primul. Restul e istorie. Radioul se numea Total. Cea impresionată de mine până la a mă trece în fruntea listei admişilor era Jeana Gheorghiu. Chiar lângă mine era Mircea Badea. Aşa a început aventura mea media, chiar dacă la Radio Total n-am stat decât 5 luni. Dar am învăţat în ele, de la Jeana, cât pentru o viaţă întreagă.

PS. Dacă vrei să vezi fotografia mai mare, click pe ea.

Categorii: fotografii, peripeteia - Περιπέτεια
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Jeana Gheorghiu….ce om,ce vremuri….cand admiram pe cineva descoperim idealuri,gusturi idei comune,deaceea va admir si va respect domnule Radu Herjeu sper sa ramaneti in compania noastra cat de mult posibil !

  2. Modestia e … floare rara si din fericire tu ai cules-o , o mauve melody nu are dreptate numai distant si rece nu esti, elegant si distins, DA, esti o prezenta foarte agreabila cu zambetul discret si vocea calda cand te adresezi telespectatorilor, te mai respect ca nu te bati tare pt. prime time pe talk showuri cu toate ca ai face fata cu succes, poate am mai spus-o mi-as dori ceva pe teme culturale pentru tine dar faimosii producatori cred ca nu ar aduce audienta, ma intristeaza ca la voi la RTV apare foarte des Gigii Becali si DD ei bine in momentele acelea m-ati pierdut de telespectator, mi-e dor de “Printe randuri ” dar asta era pe vremea cand aveai barba si erai la A 1 . alte vremuri !

  3. Esti un norocos ca nu esti emigrant,afacerist,dandy sau beizadea!!!!si pentru asta trebuie sa fii recunoscator,ca astfel ai avut oportunitatea de a evolua!!!!!!!am o curiozitate tipic feminina: de la cine ai mostenit aerul distins ,aristocratic ,uneori un pic distant si rece?????DAR TALENTUL LITERAR????raspunsul nu este obligatoriu…cu admiratie sincera,mauve melody

   1. N-as putea sa-ti spun de unde am mostenit aerul :)
    Iat talentul, de nicaieri, ca nu am talent literar :)