de din vremuri de demult

Eheeei, ce vremuri! Când bărbat te făcea armata şi nu maşina de fiţe, băutul în bamboo, iphonul 235, gelul din păr şi tona de parfum de pe ţoale, piţipoanca leşinată de la televizor sau lanţul de fântână atârnat de gât. Mie nu mi-a plăcut în armată, noroc c-am terminat-o repede, intrând la facultate. Mizerie, fizică şi umană, trezit devreme, frig şi căldură, mâncare proastă, camarazi de tot felul, plantoane, curăţat cartofi îngheţaţi şi arme unsuroase.

Mi-a plăcut, în schimb, c-am învăţat să radiotelegrafiez. Într-o unitate mai selectă a Apărării Civile, unde am ajuns cu pile. Asta nu m-a scutit, însă, de toate cele înşirate mai sus. Doar că, după luna de instrucţie de dinaintea depunerii jurământului, majoritatea timpului o petreceam în sala de transmisiuni. Ceea ce mi-a permis să-mi păstrez mintea într-o stare acceptabilă şi corpul într-una de relativ confort. Desigur, acum nu mai ştiu nimic din codul morse (memoria mea, bat-o vina!), dar atunci, imediat după liberare, aş fi putut să mă angajez la aeroport, ca radiotelegrafist. Ceea ce nu era rău deloc.

O să mai povestesc eu şi altădată despre armată, pentru că nu-mi pare rău c-am făcut-o. Am învăţat o grămadă despre oameni. Şi, desigur… ti-ta-ta-ta-ti-ti-ta-ti

Dacă vrei să vezi poza mai mare, click pe ea!

Categorii: fotografii, peripeteia - Περιπέτεια
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Doamne fereste, nu te reapuca de Morse. Poate interceptezi mesaje secrete dintre Ponta si Basescu. :))

   Mai nou, exista programe pe internet cu care poti produce sau decodifica mesajele Morse. :) Spor ! Ti-ta, ti-ta..
   Si cum era cu pilele alea ? Uite ce face o vorba buna pusa cand trebuie si unde trebuie…

  2. si pe vremea cand eram fata (anii 90), desi crescuta la bloc, fara legaturi rurale, tot se vehicula zicala “nu esti barbat daca n-ai armata facuta”

  3. HoHooo, e asa de mare diferenta intre barbatii care au facut armata si cei care s-au scutit sau i-a scutit statul… Asa au ramas unii dl goe chiar si la 30, 40 de ani… ca n-au facut armata ! Era o scoala tocmai buna pt acei baietasi plecati de acasa de sub fustele mamitichii! Responsabiliza intr-un fel dar mai ales mai taia din ego ! Numai vorbesc de antrenament , conditie fizica si putere !

     1. Pai nu tu, poza are un aer de anii 70 :) Tie iti dau 35 maxim , de fapt nici nu stiu cati ani ai , Radu :)