an nou, perle noi!

Fraților și surorilor, se culeseră și perlele din recolta de anul acesta. Pe principiul niciun bac fără motive de multe cruci, și cu stânga și cu dreapta, și anul acesta putem contempla, cu amuzament sau tristețe, nestematele gândirii unor tinere speranțe ale țării. Da, știu, nu e bine să le punem în lumină, să strălucească, mai bine să le ascundem sub preș, pentru că, nu-i așa, lucrurile oricum nu se schimbă și nu ne folosește la nimic să știm cam cât de jos am ajuns. Sigur, așa cum am mai spus-o, multe dintre perle nu reflectă doar lipsa de cunoștințe, de lecturi sau de interes pentru școală, ci un IQ mult prea scăzut pentru a explica ajungerea în clasa a 12-a. Dar, să purcedem:

– Profa de română nu ne preda nimic ne punea să copiem dintr-o carte zicea că are salariul prea mic ca să facă una ca asta.

– Scriitorul e stingherit în societate se simte ca un frustrat sau poate este şi de aceea vrea să scrie să se scufunde în necazuri. Viaţa lui e chiar tristă nu poţi judeca un asemenea sensibil.

– ”Care-i” e cu cratimă ca să nu se confunde cu oraşul Carei, de unde am şi eu o rudă care se scrie cu literă mare.

– Liviu Rebreanu este cel mai de seamă poet al regiunii Moldova, a scris în perioada paşoptiştilor alături de Sadoveanu şi de Bacovia.

– Tema şi viziunea din romanul Plumb este reprezentativă pentru lume dar şi pentru noi elevii care studiem foarte mult fiindcă încercăm să descifrăm profund sensurile.

– Romanul Plumb a lui Rebreanu este o artă poetică deoarece prezintă drama unui ţăran într-un cavou.

– Ela era o curvă deoarece s-a combinat cu unul la Odobeşti iar Ştefan un frustrat psihopat că suferea dar ce nu mai erau femei în lumea asta?

– Arghezi… cine să-l înţeleagă pe omul ăsta? Sunt sigur că viaţa lui era tristă pentru că nu avea prieteni cu care să iasă la o bere. D-aia a scris poezii triste.

– Personajul lui Moromete este personajul central, chiar Tudor Calaraşu participa la acţiune, aveau 10 copii şi o pisică pe Bisisica

– Cum nu poţi să le ai pe toate, Felix se face doar doctor şi Otilia nu-l băga în seamă pentru că era un amărât.

– Scenele reprezentative din romanul Moromeţii sunt: Ca să se mire proștii şi s-au mirat atunci când au văzut că nu mai au arborele în curte şi alta e când le frige băieţilor o bătaie ca-n zona de nord a ţării.

– Sportul este doar pentru cei cărora nu le este lene să se trezească

– Gaby este o destrăbălată şi se caracterizează prin săritul pe bărbat să îl sărute pe ochi, pe par, pe gură şi pe pian.

– Ion o violează pe Ana pe după sobă în timp ce tatso sforăia. O lasă borțoasă şi face un plod apoi ăsta inteligent din fire îi ia pământurile, şmecher băiat.

– Toţi ăştia bogătaşii fac sport deoarece au bani să meargă pe la tot felul de săli şi saloane.

– Sinonim pentru deștepți: neproști, netâmpiți

– Relaţia dintre personajele “Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” este tristă pentru că bărbatul plecă la luptă şi trebuia să trăiască o ultimă partidă de amor.

– Notaţiile autorului sunt să ne impresioneze pe noi cititorii dacă om mai fi sau ele pot să accentueze sau să aplaneze drama dintre cele două personaje.

– Moromete deţinea disimularea deoarece citea mult dintr-o revistă pe stănoagă.

– Eu n-am niciun prieten scriitor, deci în viaţa mea scriitorii n-au niciun rol.

– Familia Moromete s-a distrus pe sine însăşi când a început să bea Ilie cu tovarăşii lui pe la poiana lui Iorgu Iovan.

– Aici e subiectul greşit, că scriitorii nu au roluri. Scriitorii SCRIU rolurile şi le dau la actori. Cei mai proști scriitori fac telenovele cum sunt Suleyman şi altele

– Rolul virgulei e foarte bun, că arată respect pentru domnul secretar. Dacă nu era secretar, nu se punea virgulă

– Eram însurat de 7 ani cu o colegă de la psihologie, Camil vrea să zică că suferea.

– Cratima are rolul de a face propoziţia să arate mai lunguiaţă.

– Eu şi tatăl meu nu avem o comunicare prea bună. El îmi spune mereu să nu mai vin dimineaţa de la club, eu îi spun că distracţia maximă începe după miezul nopţii, dar nu mă ascultă, aşa că în loc să comunicăm, ne certăm.

PS. Dacă nu v-ajung, iaca unele din anii trecuți: aici, aici, aici sau aici.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
  •  

    Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

    Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


    Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

    [fbcomments]

    Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


    1. As scrie si eu ceva, la adresa astora, dar cum scriitor nu sunt, nici frustrat nici stingherit, Iarta-i Doamne, si atat.