Din vremuri de demult

Am mai spus-o undeva. Dintr-un anumit punct de vedere mă consider norocos. Nu foarte mulţi au şansa de a-i întâlni, la maturitate, pe cei pe care-i admirau, copii fiind. Mult mai puţini dintre aceştia au şansa la mai mult decât un autograf şi o strângere de mână. Eu mă număr printre aceştia.

Eroii adolescenţei mele erau autorii cărţilor pe care le iubeam, în care mă regăseam, prin intermediul cărora descopeream că nu sunt singurul care gândeşte într-un anumit mod. Sigur, visam sa fiu D’Artagnan., dar mai mult îmi doream să ajung să scriu ca Paler sau ca Ileana Vulpescu. N-a fost să fie, îmi mai trebuia şi talent pentru asta :)

Dar am avut bucuria de a-i întâlni. Mai mult, am avut plăcerea de a discuta cu ei, mai mult, inimaginabila onoare de a fi tratat de la egal la egal. Eu, adolescentul de 16 ani care citea Viaţa pe un peron şi Arta Conversaţiei, eram tratat cu interes şi putea pune întrebări la care i se răspundea cu toată seriozitatea. Aşa s-au născut şi câteva legături de suflet cu oameni deosebiţi. Aşa s-au născut câteva din cele mai dragi emisiuni Printre rânduri. Aşa s-a născut şi cartea cu acelaşi nume, care conţinea cele mai reuşite interviuri.

Aşa s-a născut şi această fotografie, făcută la lansarea volumului suspomenit, în 2000.

PS. Pentru a vedea fotografia mare, click pe ea.

PPS. Pentru cei care nu ştiu, în fotografie este Doamna Ileana Vulpescu.

Categorii: fotografii, peripeteia - Περιπέτεια
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Intr-adevar,sunteti un om norocos si fericit,cunoscand personal acesti oameni deosebiti …Arta conversatiei a fost una dintre cartile pe care le-am indragit, iar pe dna Vulpescu o admir foarte mult ! Despre dvs. nu pot sa spun decat ca va urmaresc cu mult interes postarile….va doresc succes si mai departe si sa aveti un 2014 plin de realizari si bucurii alaturi de cei dragi !

  2. Sunt fascinata de aceasta Doamna ! Definitiv ! Poate doar Doamna Zoe Dumitrescu Busulenga sa o intreaca ! Si din cu totul alte motive .
   In Arta Conversatiei am gasit o multime de raspunsuri , una ar fi si asta : Ca sa pari inteligent trebuie sa fii inteligent! Totusi, daca stii ca iti lipseste aceasta calitate, nu este totul pierdut. Exista cateva reguli cu care te faci repede interesant. Si exemplele pot continua .
   Ma plec in fata dumneavoastra , Doamna ! Radu , esti chiar un fericit .

  3. Esti, intr-adevar, un om foarte norocos pentru ca ai avut ocazia de a-i cunoaste personal pe acesti doi titani. Si eu le-am citit cartile cu mare drag si le port o deosebita admiratie acestor doi oameni mari in adevaratul sens al cuvantului. Felicitari pentru postarile de pe blog si pentru “instigarile” periodice (directe sau subliminale) la culturalizare.

  4. Radu , te poti considera un om tare fericit , ti s-au intamplat lucruri pe care le doreai . M a bucr ca se potriveste zicala cine se aseamana se aduna chiar si virtual si eu il pretuiesc foarte mult pe Octavian Paler , vesnica sa-i fie odihna si amintirea ,iar , pe D-na Vulpescu “o iubesc ” pur si simplu. Despre talentul tau …. dragul meu am mai scris-0 esti prea modest , prea bine crescut( Multumesc pe aceasta cale parintilor tai care ti-au dat educatia pe care o ai ) , mult prea finut ca sa-ti recunosti meritele , lasa-ne pe noi cei care te pretuim sa facem aprecieri bine ? Cartile tale mai pot fi gasite pe undeva ?