Cine și cum sunt

Pe foarte scurt… om de cultură, (fost) jurnalist, scriitor, idealist, anacronic, om. Restul… sunt doar date de cv… Dacă le vrei, le găsești aici.

Pentru varianta pe larg… citeşte-mă, priveşte-mă, vorbeşte-mi… Sunt în fiecare cuvânt pe care-l rostesc sau îl scriu, în fiecare gând pe care-l am şi-l împărtăşesc, în fiecare gest, în fiecare imagine pe care o păstrez, în fiecare trăire pe care o am…

Sunt direct şi sincer, onest şi corect.

Îmi plac confruntările de idei şi de argumente. Nu orice părere este, însă, o idee sau un argument. De aceea, nu orice părere trebuie respectată. Pe de altă parte, nu mă preocupă prea tare să te conving de ceva. Mă interesează mult mai mult argumentele cu care îmi poţi combate ideile!

Acest blog este o altă casă a mea. În care poate intra oricine, cu condiţia să ţină minte că în locuinţa cuiva nu intri cu bocancii plini de noroi, nu jigneşti gazda şi nu te apuci să spargi lucrurile din încăperi. Dacă o faci, vei fi poftit pe uşă afară!

Nu-mi plac talibanii, indiferent de culoarea lor, de tabăra în care sunt sau împotriva căreia luptă. Chiar dacă pare că suntem de aceeaşi parte a baricadei, aştept o abordare echilibrată şi decentă a oricărui subiect. Nu tolerez derapajele de limbaj, grosolăniile, mârlăniile, lipsa de decenţă şi de bun-simţ. Evident, eu voi fi cel care le va aprecia ca atare şi reacţiona în consecinţă.

PS. Mă numesc Radu Bogdan Herjeu (care în slavă înseamnă “bucurie – dar dumnezeiesc”… Yeah, right! :)