Când ești prost…

– ești ferm convins că protestatarii de acum 4 ani (împotriva ordonanței 13) erau informați, raționali și știau pentru ce-au ieșit în stradă, pe când ăștia de acum (anti mască și anti izolare în pandemie) sunt doar niște analfabeți ”funcționali” căzuți pradă emoțiilor. Și viceversa!

– susții că liderii de partid amestecați cu mitingiștii acum 4 ani erau acolo în calitate de cetățeni îngrijorați de soarta țărișoarei, în timp ce ăștia de acum vor să confiște politic manifestațiile. Și viceversa!

– ai senzația că tu ai fost imun la manipulare atunci, în timp ce ăștia de-acum sunt victimele ei evidente. Și viceversa!

– poți jura că ”justiție independentă” și ”corupția ucide” sunt valori și crezuri autentice, în timp ce ”libertate” sau ”drepturile omului” sunt sloganuri. Și viceversa!

– ești gata să juri că tu și cei din jurul tău vorbeați în numele ”poporului”, în timp ce azi e vorba doar de o minoritate gălăgioasă. Și viceversa!

– crezi că defilarea cu marionete reprezentând oameni politici spânzurați e cool și justificată, dar să răcnești la medici să moară e fascism. Și viceversa!

– te isterizezi când ești acuzat c-ai fi fost plătit de Soroș, dar ești ferm convins că cei de azi sunt uneltele lui Putin. Și viceversa!

– ai credința că ”idealurile” tale erau înalte și ieșirea ta în stradă legitimă, în timp ce acum e vorba doar de anarhie bazată pe prostii auzite la televizor. Și viceversa!

*

Și, în general, ești prost dacă ai impresia, citind acest text, că am ceva în comun cu vreunul dintre voi, cei de atunci sau de acum!

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: