a dat strechea-n voi, maică?

Pentru că, nu-i aşa, duşmanul de clasă e închis în Palatul Cotroceni, gărzile lui sunt dezarmate şi fără tocuri, pentru că aţi îndeplinit cam tot ce v-aţi propus când v-aţi dat mâna peste România, ce v-aţi gândit voi? Ţara merge ca pe roate, vremurile de restrişte au trecut, tot românul prosperă şi se plictiseşte în faţa televizorului 3D, cu ochii în chiloţii vreunei dive, n-ar fi bine să vă ocupaţi unii de alţii? N-ar fi timpul să vă luaţi de păr şi să desăvârşiţi ce-a început TB acum 9 ani?

Pentru că nu putea să doarmă noaptea de grija partenerilor liberali, Dragnea îşi dă cu părerea despre campania lor de racolări portocalii de primăvară. Acum câteva luni, analiştii lu’ peşte îl dădeau drept unealta lui Crin în şicanarea premierului. Acum iese la rampă şi le arată obrazul colegilor de guvernare, pentru apetitul lor vis-a-vis de pedeliştii oportunişti. Şi nu din ăia mici, care pot fi înghiţiţi cu apă, în pauzele din discursurile antibăsescu. Antonescu reacţionează nervos (cum altfel?) şi îi plezneşte peste bot pe dragii lui prieteni, cu “atitudinea cooperantă” a acestora faţă de fostul şef al lui Stănişoară. Ponta, pentru că s-a făcut băiat mare şi are şi alte responsabilităţi decât să semneze noi carnete de partid, o să ignore iar ieşirile preşedintelui liberalilor. Şi o să pună iar pe ţambal batista cu ţesătura din ce în ce mai fragilă.

În fond, fiecare cu faliţii… adică trădătorii… pardon… reevaluaţii săi. PSD-ul cu uneperiştii, PNL-ul cu pedeliştii… Că unii au venit înainte şi alţii după ce s-a aşternut masa cu bucate, e mai puţin important, chiar dacă nu insignifiant. Tot lins unde-ai scuipat se cheamă. Dar asta e treaba lor, nu a celor care îi primesc. A ăstora e doar să nu răspundă, când şi când, întrebărilor despre traseism, şi să uite cât mai convingător cât de ultragiaţi se dădeau când oamenii spuneau că toţi politicienii sunt o apă si-un pământ.

Anul trecut vă băteaţi cu pumnii în piept cum veţi sta împreună până prin 2019. Acum, şi 2016 vi se pare un pod prea îndepărtat. Cu nervii, orgoliile şi interesele voastre mărunte, să nu ajungeţi să priviţi de departe cum va defila pe el adunătura lui Diaconescu sau a altui demagog care se va trezi peste noapte să promită oamenilor tot ce voi n-aţi fost în stare să faceţi, prea ocupaţi fiind să vă daţi la picioare.

***

Pe aceeaşi temă:
scopul nu scuză mijloacele, decât în măsura în care vrea să le semene!
“domnu’ Goe”, şef la Stănişoară
urăsc trădarea şi-i detest pe trădători

***

Pentru a fi sigur/ă că afli rapid ce articole noi au apărut pe blog, evitând astfel intermediarii, abonează-te la newsletter, în meniul din dreapta!

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Nu-mi inchipui ca psd-istii sunt atat de pudibonzi , incat daca le pica vreun grangur pdl-ist la drum de seara sa-i refuze un pat cald . Nu cred ca politica interna de partid a fost cuprinsa in protocolul usl . Popate noi avem dreptul sa cartim , nu eisi nici altii care se-nvart prin politica romaneasca .
   Iar noi avem liber la cartit fiindca noi intotdeauna platim si fara intarziere , erorile lor , dar si ale noastre . Si, e bine sa ne asumam si noi ce e de asumat , politicienii nu vin din spatiu , in buna masura sunt creatia noastra . Am inceput cu stangul in Duminica orbului cand am strigat din toti bojocii ” Iliescu apare , soarele rasare ” si a aparut , sarac si cinstit , dar urmat de toti ” comunistii cu fata umana ” , cu toate naravurile comuniste la pachet si care au explodat intr-o puzderie de miliardari de carton . Tocmai fusesera apucati de un apetit ” anticomunist ” asa s-au pus pe distrus orice ” amintire “, mai putin seva comunista si pasiunea pentru putere si bani .
   Apoi am pus in urne niste coalitii , cu sau fara fraude si am crezut in mod naiv ca , gata , asta e actul nostru de nastere ca democrati , desi pirdusem de mult simtul valorilor si le vedeam cu susul in jos . De aici si tzafna noastra cand tot un comunist din aceia cu fata umana ne-a spus de la obraz ca ne trebuie vreo 20 de ani ca sa avem habar de democratie . Acum vedem ca avem nevoie , poate chiar de 100.
   Tot un soi de streche , ori necuratul ne-a impins sa strigam ” Tzapul ” si, uite asa ,acum ne facem ca uitam si ne miram de ce oamenii merituosi se arata scarbiti de politica . Pai nu sunt buni , si gata . Ei vor fi dinainte niste invinsi de sistem .
   Dupa dusul rece oferit de cei cu asa o fata umana , am devenit subit anticomunisti si democrati , fara sa fi asimilat si scara de valori umaniste si democratice , ne-am lasat pacaliti de ” carisma ” unui impostor ( ma dau si eu eleganta ), si am facut-o si a doua oara , desi dovezile erau prea evidente . Asa am ajuns sa creditam o secta politica de vreo 7% , care a dospit si s-a umflat , gata sa inghita pnl-ul , singurul partid de dreapta care ne mai ramasese . In mod paradoxal , basistii , situindu-se eronat pe o platforma pe care o cred anticomunista , sustin un regim , mai comunist decat oricare din regimurile postdecembriste .
   Rezultatul e cel la care asistam azi si degeaba ne flatam singuri ca ne-am vindecat de streche , ba eu zic ca suntem disponibili pentru multe pacaleli . Sincera sa fiu , pentru un bun cunoscator , o astfel de evolutie era previzibila la un popor iesit brusc din gaoacea comunista , lipsit de repere in exercitarea democratiei . Si odata ajunsi aici , ar trebui sa recunoastem ca in lupta politica de jungla de azi , niciun lider nu ramane neatins , iar daca o face , e respins ca un corp strain .
   Vreau sa precizez ca nu invinovatesc poporul , el a facut ce-a crezut ca e bine si nu e vina lui ca i-a iesit pe dos . Asta nu insemna ca nu e si el responsabil . De asemenea nu doresc sa las impresia ca ar fi bine sa nu mai criticam , dimpotriva . Asta nu ne scuteste si de autocritica , daca ne culcam pe urechea inocentei , o sa fim la fel de lipsiti de clarviziune si oricum ne va fi mai greu sa scapam din aceste nisipuri niscatoare . Putem incepe cu o necesara detasare de cumplitele noastre dezamagiri care pe multi ii imping spre neimplicare , crezand in mod naiv ca asa raman ei curati . Azi stim ca asta ne ajuta sa ne afundam si mai mult . Sa renuntam sa cautam partide de gen ppdd care , in mod ridicol , ni se pare ca ne salveaza oua , maxim trei partide cred ca ar fi de ajuns , asa cum sunt ele acum , ca oricum nu se pot da de trei ori peste cap si sa devina pure . Apoi treptat vom face si alti pasi . Dar sa nu uit , avem nevoie ca de aer de o justitie corecta , atat cat se poate , deci sa reactionam impotriva celor care o vor sub obroc si sa-i sustinem pe cei care o elibereaza .
   Dragi colisteni , nu-mi reprosez niciunul din voturile de pana acum , cu toate astea sunt responsabila solidar cu toti cei care au gresit fara sa vrea , pentru ca nu poti sa iti asumi democratia , fara sa raspunzi solidar cu toti ceilalti . Am plans de-adevaratelea pentru cei sacrificati in decembrie ‘ 89 , am fost furioasa adesea si poate am sa mai fiu , dar am invatat sa-mi revin si sa-mi pastrez dramul de luciditate necesar ca sa fac ce cred ca e bine , din postura de om obisnuit si de votant , pornind de la ceea ce imi ofera prezentul si nu de la himere .
   Inca mai vreau sa cred ca usl-ul va rezista macar pana in 2016 , chiar cu poticneli si voi saluta cu bucurie momentul cand cele doua partide se vor confrunta onest pe scena politica , daca va fi sa fie .

  2. Apoi este prea adevarat ca “politichia” noastra-i plina de lichele, dar eu totusi vreau deocamdata sa atau pe margine si sa ma conving eu insumi de efectele pe care le are si le va avea asupra traiului meu si al nostru in general. Daca am reusit performanta de a-i suporta pe DELATORII SI SCURSORILE CARE AU FUGIT (in mare parte ) DIN PNL SI AU FORMAT UN PD mai apoi cu L in coada, aproape opt an, zic sa dam si astora de acum sansa de a ne arata ca fac ceva in beneficiul nostru, asa cum se laudau. Deci se cuvine sa mai avem ceva rabdare. (Un sindicalist spune azi intr-o emisiune ca USL-ul va avea cel putin un an si jumatate de reparat marsaviile celorlalti si abia apoi sa poata face ceva din ce au promis … ) Eu inclin sa cred ca, totusi, fac deja cate ceva si, de aceea, vreau sa la mai acord timp. Totodata as spune ca – ne place au ba – avem si niscaiva proverbe in dotarea neamului, dintre care unul spune: “Fa-te frate cu dracul pana treci puntea” si … la umbra acestui proverb i-as sugera lui Dragnea sa nu uite ca inca sunt departe de a fi trecut puntea ….

  3. Cei care formeaza USL au raspunderea in fata majoritatii alegatorilor sa guverneze impreuna ,in intelegere,cel putin patru ani ,mandatul acordat de popor.Daca se vor desparti mai devreme vor pierde si unii [PNL] si ceilalti [PSD] si se vor ridica iar ciurucurile,oportunistii ELENISTI,MACOVISTI sau DIACONISTI.Ar fi mare pacat ca liderii actuali si viitori ai PNL si PSD sa CEDEZE ORGOLIILOR si ”POHTELOR” marunte .Doamne da-le minte !