violatorii au buba la cap!

În buricul târgului, o femeie e ameninţată cu cuţitul, după care e violată. Las la o parte anormalitatea societăţii în care am ajuns să trăim, cu oamenii ei prea indiferenţi sau prea temători pentru a interveni sau, măcar, pentru a da un telefon la poliţie. O să mă refer la aberaţia descoperită odată cu prinderea agresorului. Nemernicul abia ieşise din închisoare, după ce petrecuse mai mulţi ani acolo, tot pentru viol. Deşi, iniţial, fusese condamnat la 11 ani, a fost eliberat mai devreme, pentru bună purtare! Poftim? Adică a fost cuminte şi n-a violat nicio femeie în puşcărie? Avem legi prea blânde şi unii dintre cei chemaţi să le gestioneze sunt stupizi!

Nu-ţi trebuie doctorate în psihiatrie ca să-ţi dai seama că astfel de specimene au buba la cap! Niciun bărbat normal nu violează o femeie, indiferent câţi hormoni îi tropăie prin corp. Dacă o face, înseamnă că nişte circuite din creier sunt scurtcircuitate. Adică cele care au legătură cu responsabilitatea, cu empatia, cu decenţa, cu corectitudinea. Or, în acest caz, nu vorbim de o persoană în deplinătatea facultăţilor sale mentale, pentru că fără ingredientele pomenite anterior, bipedul decade fără drept de apel din calitatea de membru al speciei sale.

Şi nu-mi spuneţi că omul, la beţie… În primul rând că a bea până nu te mai poţi controla nu poate fi, în niciun caz, circumstanţă atenuantă. Dimpotrivă! În al doilea rând, nu alcoolul te face criminal sau violator. El nu face decât să te dezinhibe şi să permită adevăratei tale naturi să se manifeste.

Veţi spune, în regulă, dar dacă este bolnav mintal, ar trebui internat într-un spital specializat şi nu într-o puşcărie. De acord, cu condiţia ca acea unitate medicală să aibă rigorile de securitate ale unei închisori. Dar, indiferent de locaţia în care ar trebui să-şi petreacă mulţi ani din viaţă, vinovatul ar trebui castrat chimic, pentru a fi sigur că nu va mai face rău niciodată, nimănui. Şi pentru a fi siguri că nu transmite mai departe genele stricate care au făcut din el ceea ce este.

PS. Am citit undeva că, într-o ţară ceva mai civilizată decât a noastră, cei închişi pentru viol erau puşi să vadă filme cu victimele unor astfel de atrocităţi, în care acestea povesteau prin ce-au trecut, ce-au simţit, cum li s-a schimbat viaţa după aceea. Se pare că numărul recidiviştilor a scăzut în rândurile celor eliberaţi după aceea. Dar n-a ajuns la 0, aşa că tot castrarea mi se pare soluţia mai sigură!

Categorii: timeless, viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. castrare pe viu, lasat sa se chinuie, sa ma lasa astia cu Drepturile omului si acordarea unei a doua sanse. nimic, nici macar compasiune

  2. Nu stiu daca pedeapsa cu castrarea chimica este cea mai buna solutie. Din discutiile pe care le-am ascultat la tv pe marginea acelui proiect de lege care vizeaza castrarea chimica a violatorilor si pedofililor, este vorba despre un tratament hormonal, reversibil si daca respectivul il accepta, i se scade din anii de inchisoare. Faptul ca tratamentul este reversibil si scapa si cu inchisoare mai putina, nu mi se pare ca este de natura sa-i sperie pe violatori si sa-i determine sa nu mai comita astfel de agresiuni oribile.
   Poate daca ar fi vorba de castrare chirurgicala, cum spunea cineva aici, ar fi mai speriati si s-ar mai linisti.
   Am mai auzit ceva tot pe la tv ca nu putem sa le incalcam drepturile. In cazul in care un individ incalca un drept al unui om, cel dintai ar trebui sa nu mai aiba drepturi de niciun fel. Parerea mea.

  3. Cred ca solutia propusa de Radu este cea mai blanda pedeapsa ce ar trebui aplicata acestor – sa le zic oameni ? Ca nici animale nu pot fi numite, n-am auzit de viol in lumea animalelor. Sunt pur si simplu accidente ale naturii. Si ar trebui tratate ca atare. Nu stiu daca prin castrare chimica se pierde dorinta sexuala, daca nu, atunci castrarea ar trebui sa fie chiar chirurgicala.

  4. Castrarea mi se pare o pedeapsa cam usoara, drept sa-ti spun. Cea chimica, inteleg ca tine de un tratament pe care animalul il urmeaza sau nu….Poate gresesc. Dar nu insistam putin asupra faptului ca fata aia a plans, a strigat dupa ajutor, se vedea clar ca e luata cu forta SI NU A INTERVENIT NIMENI?? Nimeni dintre cei care au vazut-o nu avea o fiica, sau o sora la care sa se gandeasca si sa faca ce era corect? Sa intervina?

   1. Se pare ca, dimpotriva, fata n-a strigat, nu s-a zbatut deloc. De asta nu am insistat pe acest aspect.

    1. Esti mai aproape de informatia adevarata decat mine (nu e pleonasm, nu?) Dar pe mai multe posturi s-a transmis ca fata plangea, ca imaginile filmate de camerele de supraveghere aratau clar ca e tarata…Nu stiu. Totusi, au trecut pe langa oameni, printre oameni. N-a vazut nimeni macar teama din ochii fetei? caci nu cred varianta cu “a fost de acord”.

   2. cred ca nu trebuie neaparat sa ai sora sau o fiica pentru a da o mina de ajutor. trebuiau doar sa intervina ..

  5. credeti ca daca il duce la pshiatru pe acest violator ,gata sa vindecat eu nu cred pt ca a violat o dat ,de doua ori el a prins gustul de a face rau.eu sunt de acord cu CASTRAREA VIOLATORILOR ,dar nu anesteziat,pe viu sa simta acea durere sa vada si el ce inseamna durerea ..