RSS
 

ultimele cuvinte ale condamnaţilor la moarte

06 Apr 2013

Cam o dată la 22 de zile, un condamnat la moarte este executat în Texas, Statele Unite. El nu are dreptul să aleagă ce mănăncă la ultima masă, dar, odată aşezat pe masă, cu tuburile de la injecţia letală conectate la venele lui şi cu popa alături, i se permite să spună ceva. Un microfon aşezat deasupra capului captează şi transmite posterităţii. 8 din 10 aleg să folosească acest drept.

Departamentul de justiţie din Texas a avut ideea de a pune pe siteul propriu nu doar poveştile celor condamnaţi şi executaţi, ci şi ultimele cuvinte ale acestora. 490 de bărbaţi şi 3 femei au vorbit, înainte de execuţie, timp de aproape 5 ore, rostind cam 40.000 de cuvinte. Media este de 83, spuse înainte de a-i face semn gardianului că poate duce sentinţa la îndeplinire. Care credeţi că sunt cele mai folosite?

Pe primul loc este Iubire. Urmat de Familie. Apoi Mulţumesc. Abia pe locul 4 vine Îmi pare rău. Iar pe 5, Dumnezeu. După care vin Iertare, Viaţă, Speranţă, Mergând, Oameni, Pace, Isus, Moarte, Întrebare, Gardian, Durere, Putere, Tată.

După cum se poate observa, din primele 18 cuvinte lipseşte Vinovat. În general, cam 9,5% din cei executaţi în Texas au susţinut până la sfârşit că sunt nevinovaţi de crimele pentru care fuseseră condamnaţi.

Mai jos găsiţi câteva statistici. Click pe poză pentru a o vedea mai mare.

sursă: jonmillward.com

 
 
Ţi-a plăcut? Apasă
Şi nu fi egoist! Împarte cu prietenii tăi!
 
facebooktwittergoogle_plus
Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Abonează-te la newsletter, în meniul dn dreapta!

 
1 Comment

Posted in diverse

 

Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

Dar trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!

 

 
  1. Ion Ispas

    03/03/2014 at 00:29

    Este trist! Mai trist este neintelegerea semenilor nostri,de oriunde ar fi ei,sa respecte legea,Cuvintele finale sunt spaima,disperare.Ele n-au valoare .decat afectiva.Faptul ca nu se recunosc vinovati?,probabil gradul de indobitocire prin agresiunea comisa la care au ajuns.,sau,si ar fi nu trist,ci de-a dreptul catastrofal,instantele sa greseasca. Dar… “Homo homini lupus est”

     
 
Powered By Mow - Wordpress Popup Plugin