sondaj: mai puţină muncă sau mai mulţi bani?

Să zicem că n-ai trăi în România unde astfel de dileme nu ţi-ar putea tulbura nopţile. Să zicem că trăieşti într-o ţară unde aşa ceva e, cel puţin teoretic, posibil. Să zicem că vine şeful la tine şi-ţi spune: ai de ales, fie mai mulţi bani la salariu, fie o zi liberă suplimentară pe săptămână. Ce i-ai răspunde? Desigur, după ce-ţi va fi trecut mirarea :)

 
 
 
 

Răspunde şi la alte întrebări aici.

Categorii: sondaj
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Eu prefer sa muncesc 4 zile pe saptaman si asta deoarece consider ca mai avand inca o zi la dispozitie, in afara de sambata, as putea face multe lucruri in plus.

  2. E evident…Daca salariul nu ajunge pentru satisfacerea unor necesitati de baza, prefer o marire de salariu. Dar daca salariul este suficient de mare astfel incat sa imi pot permite tot ce imi doresc, mi-as dori sa lucrez mai putin. Asta e, intotdeauna ne alegem ceea ce nu putem avea. Presupunand ca exista o relatie proportionala intre timpul lucrat si banii primiti, evident, curba de preferinta ar fi una cu randamente de scara descrescatoare. Adica atunci cand salariul este foarte mic si nu iti ajung banii nici de mancare, esti foarte tentat de o marire de salariu. Dar pe masura ce ajungi sa ai salariu tot mai mare, incepi sa nu mai fii la fel de impulsionat de bani si incepi sa regreti lipsa timpului liber. Pana la urma nu ne dorim toti sa fim miliardari ci doar sa ne putem permite un stil de viata indestulator.

  3. As prefera o zi libera pe saptamana pe care sa mi-o dedic mie si familiei.Banii vin si se duc la fel de repede,dar sufletul nostru are nevoie de mai mult timp de refacere dupa cateva zile de munca intensa.As dedica-o pasiunii de a citi,de a viziona un film bun, alaturi de familie sau pur si simplu unei plimbari in aer liber.

  4. O zi libera suplimentara pe saptamana in loc de marire, fara discutie :) Chiar si in Romania. Nu, nu castig multi bani, dar pentru mine timpul liber e muuuult mai pretios.

  5. conditia , mentinerea salariului acutual , ai ce sa faci intro zi libera in plus, ai “reaseza” activitatile si prioritatile mai bine ai putea sa te “ocupi ” de tine si de sufletelul tau .