Seară de film

De mult timp nu mai văzusem un film atât de cald și de amuzant, atât de trist și de optimist în același timp. Și nu mă așteptam să le găsesc pe toate într-o producție suedeză. Deh, preconcepțiile astea! Cu umor și sensibilitate, scenaristul  spune povestea unui bătrân acit de viață, obsedat de ordine și disciplină, debuzolat complet de singurătatea în crae l-a trimis moartea soției sale. Nu-i place nimic, nu-i suportă pe oameni, toți sunt idioți și incompetenți. Nu se înțelege nici cu pisicile. Și, în general, pare că urăște viața cu toate puterile. De altfel, se decide să și-o și curme. Doar că… ea, viața,  are alte socoteli.

En man som heter Ove (A Man Called Ove) (2015)

8,5 ★ de la mine!

Categorii: filme
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. In seara asta ma gandeam sa vad “12 Years a Slave” sau “Midnight in Paris”, dar nu ma hotarasem care sa fie “norocosul”.

   Am intrat pe Facebook si ti-am vazut recomandarea nou-nouta. Am citit descrierea pe care ai scris-o in postare si am fost aproape sigur ca voi vedea un film peste media celor americane pe care le vad zi de zi.

   “En man som heter Ove” a fost ca o gura de aer, ceva de care aveam nevoie de mult timp. Pentru mine povestea vietii lui Ove a fost foarte ravasitoare, iar scena de final o consider mirifica. E incadrat si la comedie filmul, dar cu exceptia momentelor esuate de a-si lua viata, nu prea sunt situatii amuzante. E o drama in toata regula, cu un strop de umor specific zonei.

   Am mai vazut filme nordice si mi-au placut de fiecare data. As mentiona “Fasandræberne”, “Flaskepost fra P”, “Kvinden i buret”, toate trei filme politiste daneze, avand acelasi cuplu de actori in rolul celor doi detectivi. Ar mai fi si “The Hunt”, tot danez, mult mai cunoscut, precum si “Adams Æbler”.

   PS: Astept sa vad acest film nominalizat la Oscar 2017, la categoria “Cel mai bun film strain”. Macar o nominalizare, daca e sa nu castige.

   PS2: multumesc pentru recomandare !

   1. UPDATE: acum am vazut ca filmul este din 2015. Eu am trait cu senzatia ca este aparut anul trecut. :(

    Deci, fara Oscar. Pacat.

    1. Ba e pe lista scurta, intre cele 9 prenominalizari. A fost lansat in State anul trecut, deci se califica :)