seară de film

Să nu spuneți că nu v-am spus. Acesta este un film care o să vă indispună, o să vă întristeze, o să vă facă să tăceți în timpul lui și mult după ce se va fi terminat. O să vă apese și o să vă facă să vă simțiți inconfortabil. O să vă placă, pentru că e bine făcut și bine jucat. E interesant, e britanic, e cald și tragic. Uneori e amuzant, dar vezi zâmbi cu ochi triști. E despre copilărie, prietenie, moarte, cai, responsabilitate, părinți, ceilalți, societate prost croită, decizii. Cinematografia insulară e recunoscută pentru capacitatea de a reflecta viața de zi cu zi, dramele personale sau ale comunității, ungherele întuunecate ale societății, fără să le transforme în ceva imund și trivial. O reușită remarcabilă a regizoarei și scenaristei Clio Barnard, aflată la primul ei film artistic de lung metraj.

The Selfish Giant (2013)

8,5 ★ de la mine!

***

Te invit să vezi toate recomandările mele făcute aici.

Categorii: filme
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Am vazut filmul cu cca un an in urma. Este extraordinar de bun si educativ, desi are un sfarsit trist. Il recomand din toata inima tuturor: parinti, cadre didactice, copii.