seară de film

Vă propun pentru astăzi o comedie inedtiă, nu doar ca subiect, ci şi ca loc de desfăşurare a evenimentelor: Fâşia Gaza de lângă Israel. Exact, e vorba despre povestea unui pescar palestinian care se trezeşte într-o zi cu un porc în plasă. După cum unii ştiţi, porcul e considerat un animal murdar, impur, de neatins, atât de religia musulmană cât şi de cea iudaică. .Ei bine, vă imaginaţi disperarea omului nostru de a scăpa de musafirul nepoftit. De aici, o suită întreagă de situaţii comice, dar şi de incursiuni în tradiţiile şi mentalitatea locuitorilor. Scenaristul încearcă şi schiţarea unei imagini a relaţiilor dintre evrei şi palestinieni, uşor diferită de cea prezentată sumar la buletinele de ştiri.

When Pigs Have Wings (2011)

8 ★ de la mine!

***

Te invit să vezi toate recomandările mele făcute aici.

Categorii: filme
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Palestina,in intregul ei,adica si Gaza si WestBank traiesc,daca se poate spune asa,tragedia unui popor separat prin ziduri de ocupatia israeliana.Comedia in acest context poate fi o surpriza…O sa urmaresc filmul,dar in mintea mea s-au intiparit atitea imagini cu drame personale ale palestinienilor,incit nu stiu daca voi avea disponibilitatea sa-l vad pina la capat…desi sigur ca si palestinienii trebuie sa rida….