săriţi! Femeia cu ciorăpei le-a violat românilor candoarea!

Nu mai pot cu deconspirarea individei aceleia care s-a dovedit a nu fi ceea ce părea într-un clip publicitar pentru exploatarea de la Roşia Montană! Pur şi simplu m-am săturat de avalanşa de oripilări care i-a cuprins pe cetăţeni după de ce au văzut-o pe cucoana în cauză vorbind ca un mardeiaş mai slab de înger de prin Rahova. S-a umplut facebookul de reacţii indignate şi de perplexităţi, de parcă oamenii ar fi descoperit brusc o fotografie cu Maica Tereza şutind un portofel într-un tramvai aglomerat!

Sute de români inocenţi şi naivi dau sideraţi ochii peste cap şi aşteaptă să li se fluture sărurile pe la nas, ca să nu leşine. Vai, dar cum, ea nu împleteşte ciorăpei ca să dea pită copilaşilor amărâţi? Cum, marmota nu înveleşte ciocolata? Dar cine? Adică detergentul acela nu scoate toate petele de pe dalmaţieni? Dacă dau un sac de bani pe maşina aceea, nu are în portbagaj două topmodele care să mă iubească doar pe mine? Dacă beau o tonă de iaurt plin cu bacterii, burtica mea n-o să fie fericită? Ce vreţi să spuneţi, dacă îl votez pe Băsescu de enşpe mii de ori, n-o să trăiesc bine nici după 10 ani?

Publicitatea e mama comerţului. Unii vor să vândă, alţii le fac reclamă. pe bani buni, care se întorc înzecit. Nu e o invenţie românească şi nici măcar nu suntem cei mai vulnerabili la ea. Dar suntem printre puţinii care, atunci când ni se dezvăluie public minciuna, ne revoltăm ipocrit că nu ne-a spus nimeni până acum că nu tot ce zboară se mănâncă. Şi acum e la fel. Vezi doamne, înainte să ne fure aurul, ne-au furat inocenţa. Eram gata să credem că personajele clipurilor respective erau oameni ca noi toţi, amărâţi, care s-au oprit câteva secunde din gestionarea sărăciei ca să transmită lumii disperarea lor. Şi-acum descoperim că nu e vorba decât de nişte banali actori amatori, care mănâncă o pâine vânzând iluzii.

Ne lăsăm păcăliţi pentru că e mai comod aşa, pentru că e mai uşor decât să gândim, pentru că vrem să credem că oamenii nu ne pot minţi în faţă sau că noi nu suntem chiar aşa de fraieri. Sau pentru că nu ne maturizăm şi rămânem în lumea în care există Moş Crăciun. Doar că acum, acesta , în loc de bucurii, ne întinde pe pâine multe grăsimi hidrogenate şi, în loc de extaz, toarnă în pahar apă cu mult zahăr şi chimicale!

Suntem o naţiune de consumatori de publicitate. “Cumpărăm” orice. Politicieni, sucuri acidulate, hamburgeri, tigăi, suplimente pentru potenţă. Important e să fie frumos prezentate şi asezonate cu o poveste cât mai lacrimogenă, care să ne zgândăre naturelul simţitor. Şi, dacă, într-un final, în faţa realităţii, trebuie să admitem că ne-am păcălit, ne dăm trădaţi şi cu candoarea violată. După care căscăm ochii, gura şi portofelul la următorul calup de reclame!

Categorii: specimene şi mentalităţi, viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Vina o poarta aceasta natie care nici in ultimul ceas nu se trezeste ‘ las’ bah ca eu mai beau o bere, ce ma doare de restu’?’

   1. Nu inteleg o treaba: de cand a avea buna credinta si sentimente umane a devenit un lucru rau si o naivitate??? Ca sunt cretini pusi sa profite de asa ceva asta e de cand lumea si pamantul si tu daca jignesti sufletul romanilor (naivi cum or fi ei dar cu suflet) esti la fel de nesimtit ca dna asta cu ciorapeii. Ce treaba am eu ca cetatean de rand sa investighez eu ce face RMGC si cine este d-na Sanda??? Asta este treaba presei (a 4-a putere in stat zice-se). Posturile TV (cel putin alea de stiri, la restul nu am pretentii) trebuiau sa bata moneda pe cazul Rosia Montana cel putin de 3 ori pe zi. Daca ai mai mult timp decat altii sa citesti si sa sati pe net etc nu insemna ca esti mai destept si in niciun caz mai bun decat ceilalti. Clipurile astea sunt facute de zeci de specialisti in comunicare care iti dau minimul de informatii tocmai ca sa te prosteasca si majoritatea actiunilor de acest gen se fac pe tacute. Sunt clipuri facute sa atinga corzi sensibile si nu poti sa zici ca sunt facute de amatori. Tu cat de dezinformat ai fi daca nu ai avea Internetul? Repet asta este strict rolul presei: sa cerceteze si sa prezinte informatia cercetata pt ca sunt oameni care muncesc toata ziua, sunt oameni care nu mai au timp din cauza copiilor sa mai citeasca o carte (poate ca asta se si doreste) sau sa mai stea pe Internet. Asta este realitatea intr-o lume in care banul este rege suntem toti sclavi ai banului.

    1. Da, adevarul e ca pe internet am invatat cum sa nu cred ca orice zboara se mananca! Si e o diferenta intre buna credinta si naivitate. De fapt “naivitate”, ca despre asta e vorba. Aceeasi ca te face pe tine sa crezi tot ce spune a 4-a putere, pe care o vrei investigator a tot ce se-ntampla.

  2. Nu are nici o vină femeia. A mâncat și ea o pâine. Vinovați sunt cei ce au putere de decizie și se fac că nu văd iminentul dezastru.

   1. Da, Ioana, nimeni nu are nicio vină… toţi mănâncă o pâine… Remeş mânca cârnaţi etc. De fapt, nici nu a acuzat-o nimeni pe femeie de ceva. Şi-a vândut imaginea, e imaginea ei, e treaba ei. Radu are dreptate cu marmota lui… :) Manipulările de doi lei nu ar putea funcţiona dacă românii nu ar fi atât de creduli. Şi credulitatea asta ţine de educaţie! Cu cât eşti mai educat, mai instruit, cu atât eşti mai greu de manipulat.

    1. Ai dreptate:cu cat un om este mai instruit, cu atat este mai greu de manipulat.Din aceasta cauza ….educatia este lasata pe ultimul plan…sa putem fi manipulati.