recoltă proaspătă de perle la bac

Lume, lume, luaţi de-aici mostre de intelighenţie, proaspete şi calde, abia culese din lucrările de la bacalaureat! Lăsaţi şpaga, că nu asta e problema cea mare a naţiei! Ci concluziile pe care oricine le trage, citind rândurile de mai jos! Aşa că daţi-i drumul şi, după ce vă amuzaţi, bucuraţi-vă sau îngroziţi-vă, după caz :)

– Eminescu minţea în poezi cu viziunea lui despre lume cu iubire, cu sentiment, cu pus de suflet în relaţiea ce nu era el, nu era adevărat că am văzut şi la televizor că mergea şi prin locuri necurate şi că a murit de sifilis

– Multă lume o critică pe Zăvoranca, Daniela Crudu, dar ele sunt cap de afiş în show biz, prin toate revistele, le urmăresc fotografii în cluburi, pe stradă, apar seara la elevizor. Pentru mine ele au reuşit în viaţă. Numele lor apare pe internet de mii de ori. Altfel, nu te ştie nimeni, în afară de cartierul tău.

– Rolul verbelor la imperfect e să ne arate că lumea asta chiar e imperfectă, poţi să faci tu bine cât poţi, să te duci la biserică, să-ţi faci temele, sa nu minţi şi tot te calca maşina sau faci cancer.

– Un model te reprezintă. Gigi Becali vorbeşte pe înţelesul meu, pricep. Patapievici are fraze încâlcite, musai am nevoie de dicţionar ca să pricep ce vrea să spună.

– Jurnalul e mai putin bun cand la 16 ani mama gaseste scrise lucruri personale, ca am luat bataie s-au de ce fete imi place

– Cratima marchează lipsa unui sunet, dar nu aici, în altă situaţie.

– N-avea omul alte cuvinte la el, d-asta le-a folosit. Era un fel de Vanghelie modern

– Este foarte important să îţi alegi un model în viaţă. Eu încă de mică m-am văzut model de succes, pe marile scene, prezentând haine scumpe, pentru oameni rafinaţi

– Tipul de perspectiva narativa în Accidentul este una foarte foarte nasoală, dacă-mi permiteţi să spun mai modern. Ce accident are o perspectivă veselă?

– Un jurnal e bine sa ai ca sa vezi cat de prost erai in trecut si cate fete  ti-au mancat bani

– Cratima ajută la tinerea pantalonilor sau dresurilor să nu cadă

– Catalin Botezatu este un model in viata pentru orice fiinta pentru ca el ia fete din viata reala si le duce si le imbraca la Bucuresti si pe unele chiar mai adanc in Europa

– Pe langa modelul meu in viata eu am si modele in viata, care sunt animatoare, cu care ma inteleg bine, cu unele merg chiar la strand, cand nu sunt obosite noaptea dupa dans.

– Ghilimele sunt puse ca sa “stii tu, ca cititor, ca n-a zis asta autorul.

– Ann avea niste trasaturi de gen epic. Era epica. Sebastian era mai putin epic desi avea potential intrucat ii placeau pozele, dar e mai mult curentul liric

– Rolul cratimei este de a ajuta, a usura deplasarea, mersul pe jos

– Va rog eu sa-mi DATZI cinci, am probleme acasa nici nu VRETZI sa SHTITZI. FACETZIMI un bine sint amarat

 Bonus! De la fraţii noştri de peste Prut!

 • Omul este fericit atunci când dragostea-i ajunge până-n fund
 • Dragostea oferă cele mai puternice sentimente şi simţăminte, care se reflectă şi asupra corpului.
 • Slavici de asemenea întruchipează moralul în sânul mamei lui Ghiţă.
 • Mara punea banii în colţunaşi
 • „Cu trup şi suflet“ înseamnă a avea încredere într-o persoană care te-a pătruns
 • … bărbaţi cu ochii mari şi pe alocuri curioşi
 • Moromete avea un loc aparte în fruntea mesei.
 • În această poezie, luna semnifică noaptea, şi asta înseamnă că a venit timpul acţiunilor care nu pot fi făcute ziua
 • ..iar tinerii tresar de neştiinţă
 • Vitoria Lipan şi-a înmuiat bine picioarele în apa poporului român
Categorii: diverse, viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. E adevarat ce afirmati .E vina parintilor ca unii dintre acesti copii nu invata,Am crescut alaturi de o mama bolnava psihic si un tata alcoolic,am suferit mult.Cartile le-am luat singura in maini,le-am citit si am invatat, fara sa ma indrume ei sa fac acest lucru.Revin si va intreb; a cui e, oare, vina?va rog sa ma credeti ca de fapt societatea ,evolutia si capitalismul au dus la asemenea perle….Munca nu mai exista,ca exemplu pentru acesti copii,munca din practica scolara,de care poate va amintiti.Eu nu voi uita niciodata munca din copilarie,ea m-a ajutat sa fiu hotarata in tot ceea ce fac,sa excelez si sa ajut oamenii din jurul meu.

  2. Mi-e sila de profesorii care in loc sa corecteze cu atentie lucrarile fac publice parti din lucrarile elevilor. Sa nu uite ca sunt pasibili de pedeapsa, tinand cont ca au semnat confidentialitate asupra lucrarilor. Va faceti de cacaO.

   1. De ce va este sila, stimate domn? Nu apar nicaieri numele autorilor perlelor si, atata timp cat autorii raman necunoscuti, citatele respective pot fi considerate a face parte din folclorul romanesc contemporan. Va rog sa-i considerati pe profesorii culegatori de perle niste Ispiresti ai vremurilor noastre. Cica romanul face haz de necaz, ori atata timp cat ne isterizam din nimica toata, nu mai putem afirma despre noi ca suntem romani verzi, ci niste Jose Armanzi si Esmeralde, care-si traiesc viata episodic, intre doua scandaluri, trei crime si patru jafuri.

  3. E tragic, ne arata ce hiatus e in creierele celor care vor prelua greul tarii. Sunt perle din ce in ce mai jenante de la an la an. Si chiar mai rele decat cele din Rep. Moldova. Atat de groaznice, ca-mi vine scarba de toata societatea in care traim, incluzandu-ma si pe mine in turma. Toti suntem vinovati intr-un fel sau altul.

  4. Nu e vina lor ca au trecut clasa la un moment dat…dar toti puternicii ultimilor 23 de ani au vrut cat mai multi prosti pe care sa-i manipuleze in propriul lor interes…in timp ce si-au trimis odraslele la studii prin Europa ,pe banii furati de la bietul popor roman…eu pe ei i-as judeca si i-as condamna sa-i scoleasca pe acesti copii 12 ani si apoi acestia sa sustina din nou examenul de bacalaureat….si asta sa le fie puscaria!Pariez ca multi vor ramane puscariasi pe viata la cat sunt de incompetenti!

   1. Aha, inteleg ca si parintii lor au vrut sa aiba niste prosti in case! Ca dooar nu guvernul trebuie sa le puna cartea in mana copiilor!