primul sondaj de după invalidarea referendumului

Mi-au căzut în mână rezultatele celui mai proaspăt sondaj de opinie, realizat de CSCI, imediat după invalidarea referendumului. Au fost intervievate 1054 de persoane. Marja de eroare este de +- 3%. Unele date erau previzibile. Altele sunt chiar interesante. Mai ales cele legate de activitatea guvernului.

Cu ce partid aţi vota dacă mâine ar fi alegeri parlamentare?

USL 62%
PDL 16%
PPDD 12%
UDMR 4%
PRM 2%
PNG 1%
UNPR 1%
alţii 2%

Câtă încredere aveţi în (multă şi foarte multă) :

Victor Ponta 47%
Crin Antonescu 42%
Vasile Blaga 19%
Traian Basescu 16%

Credeţi că UE şi SUA au procedat corect insistând pentru validarea referendumului cu 50% + 1?

Da 43 %
Nu 48%
nu ştiu/nu răspund 9%

Ce părere aveţi de activitatea Guvernului Ponta la 100 de zile de guvernare?

65 % – bună şi foarte bună
32 % – proastă şi foarte proastă
3% – nu ştiu/nu răspund

Ce părere aveţi despre decizia Curţii Constituţionale privind invalidarea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu?

34 % – bună şi foarte bună
62 % – proastă şi foarte proastă
4 % – nu ştiu/nu răspund

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Faptul ca cei din PDL nu se trezesc inca la realitate ,nu vor sa vada supararea romanilor indreptatat catre Basescu, ii va costa foarte mult la alegerile viitoare.Acest aspect va duce la promovarea unor partide extremiste sau care chiar nu au nimic de spus in politica romaneasca.
   NU am fost niciodata de acord cu politica dusa de PDL si Traian Basescu ,dar consider ca ar fi o pierdere importanta pentru toti romanii daca PDL nu ar fi principalul partid de opozitie dupa alegerile parlamentare .

  2. Multumesc RADU pentru informatii straduinta de a ni le trimite.
   Cat despre toti “absentii” ce vor acum sa-si dea cu parerea, dupa ce au facut jocurile celor pusi sa duca definitiv(!) Tara de rapa … nu-ti consuma energia dandu-le atatea explicatii -deja prezentate fiecaruia ce doreste sa comenteze.
   Abia acum ar putea sa aiba intr-adevar decenta tacerii, a absentarii lor din dialogul unor oameni carora chiar de pasa de viata lor, de soarta noastra.
   Atunci cand dezastrul va lua proportiile ce se prefigureaza, singurii in fata carora vor trebui sa vorbeasca, fi-vor doar copii lor. Intrebarilor acestrora, nu vor putea raspunde simplu si senin: “am gresit”.
   Cap-coada, pozitia lor de acum este o nerusinata sfidare a 7,4 milioane de oameni, cautati acum -din poarta-n poarta-, de catre parchet!
   Restu-i doar un rest -de aserviti sau de nepasatori-, cu asentimentul carora Tara se-ncleiaza, readucandu-i pe umeri “Anii ’50” …

   Daca tu, Adi este prea tanar si nu stii ce cuprinde aceasta sintagma monstruoasa, citeste, intreaba , nu te mai lasa manipulat de viermuiala propagandista a PDL-ului si a “conducatorului iubit”.

  3. Normalitatea invinge ! dar unde incepe si unde se terminna normalitaea? Ma asteptam la rezultate usl a pierdut putin , dar sa speram ca va tyrece la treaba , gata vacanta a facut si rectificarea bugetara ,/ deja am vazut reactii la reducerea bugetului icr ,ma mir ca nu a crescut nivelul Dambovitei de lacrimile portocalii , si ma mir ca nu si-a oprit Pamantul miscarea de rotatie la demisia lui hrp/ astept cu interes reactia suspendatului cand va reveni ,… daca va reveni .