piesa mea se va juca pe scena Teatrului de Vest din Reşiţa!

Moş Crăciun a venit anul acesta mai devreme. Adevărul e că cel care mi-a adus vestea are barbă albă şi faţă rotundă, cam cum ni-l imaginăm noi pe Moşul :) Piesa mea de teatru Autorul (rebotezată Jocul) a trezit interesul unui regizor şi al unui director de teatru, prin urmare, peste nici 3 săptămâni, va avea premiera pe o scenă a unui teatru din România. Mai exact la Reşiţa. Cred că surpriza la primirea veştii a fost mai mare decât bucuria. Apoi, senzaţiile s-au inversat ca intensitate.

Am scris-o în 2003. E ultima din cele de până acum. Mi se pare cea mai rotundă, mai bine structurată şi în care cuvintele s-au legat cel mai bine, cel mai firesc. (cea mai dragă îmi rămâne, însă, tot Păstrătorul :) Am pus-o în scenă alături de prietenii din Clubul Nouă ne Pasă, acum 9 ani, la un Festival al Prieteniei pe care l-am organizat la Cercul Militar. A fost sala plină. S-a râs mult, ceea ce la o piesă care se vrea cu umor, e de bine… cred! :) De atunci n-am mai scris dramaturgie. Poate şi pentru că am considerat că nu am suficient talent pentru asta, din moment ce din cele 30 sau 40 de teatre din ţară, cărora le-am trimis piesa, s-au deranjat să-mi răspundă doar două, cu aprecieri la adresa manuscrisului, dar cu explicaţii diverse pentru care n-o pot introduce în repertoriu. Sigur, 3 ani mai târziu, acelaşi text primea premiul II la FestCo, primul Festival al comediei româneşti. Dar nici atunci nu a trezit interesul vreunui director de teatru. Presupun că scriitura e “prea cuminte” pentru lumea asta tabloidizată.

Acum, însă, din senin şi când chiar nu mă mai aşteptam, directorul Teatrului de Vest din Reşiţa, domnul N. D. Vlădulescu, m-a sunat şi mi-a spus că piesa mea va vedea luminile rampei pe 16 decembrie. Cu decor, regizor şi actori profesionişti, adică aşa, ca în lumea bună. Am emoţii :) Dar poate că va fi un stimulent să mă reapuc de scris.

PS. Click pe poză pentru varinta mai mare a afişului.

***

M-aş bucura dacă tu, cititorule, ai considera această informaţie abia citită demnă de a fi împărtăşită cu prietenii tă. O poţi face folosind butoanele de mai jos :)

Categorii: anacronic
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Felicitari , La mai multe, La mai mari ! Multa bucurie azi si peste ani !

  2. Ce mi-ar fi placut sa o pot vedea! De mult timp mi-am propus sa citesc ceva din scrierile dumneavoastra. O sa incep acum cu ‘Autorul’ si poate imi exprim parerea de critic literar ( ha, ha ). Mergeti la premiera piesei?

  3. Felicitari, pare chiar o minune! deci Mos Craciun exista si pentru oamenii mari (adica maturi, ca mari cu M mare e mai complicat sa devenim, cel putin pentru majoritatea dintre noi). Bun, felicitari, felicitari!

  4. Imi amintesc cu placere si nostalgie ca mi-am adus contributia la prima punere in scena, cu 9 ani in urma :) Ma bucur ca ai reusit sa duci aceasta piesa mai departe si sa o vezi interpretata de actori profesionisti. Felicitari!

   1. Elena, sunt convins ca nicio alta montare nu va fi mai plina de emotie ca cea pusa in scena de noi, acum multi ani :)