oripilaţilor!

Văleu, muică, ce să vezi, liceenii fac sex în grup în veceul şcolii! Şocant, incredibil, ultragiant! Ea zice că a fost violată, ei spun că ea stătu de bună voie. Nimeni n-a depus vreo plângere, dar spiritele se inflamează, media se umple de galben, inspectoratul demarează o anchetă! Ce să mai, România e în pragul sufocării de indignare!

Ce urât, ce anormal, ce devianţă! Psihologi, analişti de ocazie (cum altfel?), oameni de bine se arată oripilaţi în studiourile de televiziune de halul în care au ajuns tinerii de azi, cum au ei o viziune deformată asupra sexualităţii şi cum se dedau la practici aberante şi nefireşti! Că nu mai învaţă, că vin la şcoală ca la discotecă, că beau pe unde apucă până cad sub mese, că se droghează acasă, cu părinţii în cealaltă cameră, că se bat între ei şi cu profesorii, că fac sex cu aceştia… deja nu mai impresionează pe nimeni. Multitudinea de ştiri pe aceste subiecte ne-a imunizat. Sexul în grup în toaletă e ceva nou, ceva de care să ne arătăm şocaţi, în ipocrizia sau inconştienţa noastră! Într-o societate în care oamenii se comportă tot mai des ca nişte animale, ne surprinde că odraslele acestora nu numai că nu mai au noţiuni de decenţă, intimitate, relaţii, dar li se pare extrem de firesc să-şi trăiască viaţa controlaţi de instincte, hormoni, umori. Fără reguli şi valori. Raţiunea nu mai are de mult putere să funcţioneze ca un filtru sau inhibitor, educaţie nu se mai face, aşa că n-are cum să pună frână involuţiei speciei. Azi, dacă nu eşti promiscuu, eşti pudibond şi ipocrit. Dacă nu te laşi manevrat de genele moştenite de la strămoşii din copaci, nu ştii, cică, să-ţi trăieşti viaţa. Totul funcţionează pe principiul plăcerii.

Cum ar putea sta lucrurile altfel, când mass-media îşi face un titlu de glorie din a promova tot felul de “vedete” şi “dive”, ajunse peste noapte persoane publice, pentru că au ştiut cum să sară dintr-un pat în altul? Când tabloidele scrise şi vorbite sunt pline cu ştiri despre chiloţii uneia şi alteia, purtaţi sau aruncaţi prin camera unuia sau altuia? Când cele mai tari informaţii sunt cele despre cine s-a mai cuplat cu cine şi, evident, cine a mai înşelat pe cine… Când orice marfă, de la ciocolată la maşini, se vinde doar pe bază de simbolistică sexuală. Toată lumea le spune acestor copii că e absolut firesc să faci sex oricând, oriunde, cu oricine! Mai mult, e un mijloc sigur de a-ţi croi un drum în show-biz, în politică, în afaceri. Pentru ele. Iar ei învaţă de mici, de la modelele lor televizate, că femeile sunt doar nişte obiecte iar datoria bărbatului este să le posede, fără altă grijă decât să nu ia vreo boală sau să nu le lase gravide! Altel, la dracu’, ce rost mai are să te chinui să ajungi fotbalist, manelist, buticar, politician sau designer şi să învârţi banii cu lopata?

România e oripilată! Iar! Şi nu-şi dă seama c-o face în faţa oglinzii!

Categorii: timeless, viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Foarte bun articol, bine scris si foarte adevarat. Am citit si comentariile si unele dintre ele ma distraza.
   Cum credeti d-voastra domnilor si doamnelor ca pot fi interesanti oamenii destepti si educati? Aia vorbesc o limba pe care restul de 90% nu o inteleg…
   Nu mai departe exemplul filmului Blackhat: criticii il considera mediocru la fel si cei care au vazut filmul… de ce? Pentru ca hackingul nu e asa de “extrordinar” cum a fost prezentat pana acum… e o chestie facuta de oameni inteligenti si doar cei din breasla inteleg despre ce e vorba (si nu chiar toti cei din breasla).
   La fel si cu “articolele SOCANTE” si tot ce tine de media si TV in Romania.
   Telenovele vreti? Telenovele va dam… asta este modalitatea de a face bani. Televiziunile sunt companii care trebuie sa faca profit… altfel mor. E simplu.
   Compar “setea de senzational” din Scotia (unde traiesc) cu cea din Anglia… diferenta e imensa… O fi facand Clarkson misto de scotieni, dar sunt mult mai educati si mai cu bun simt dect englezii… asta e. :)
   Ca veni vorba de copii talentati care ii are Romania: acum ceva vreme ProTV prezenta niste interviuri (era de un 1 decembrie) cu niste studenti romani la Oxford… printre ei si o fata, blonduta, finuta, nu teribil de frumoasa… ar fi fost considerata medie ca frumusete. dar foarte desteapta si studia parca istorie -arheologie (sau ceva de genul)… M a uitam la fata aia… cat de elegant si frumos vorbea… si gandeam “uite fata asta in cativa ani va fi o foarte eleganta nevasta de lord britanic. Uite cum isi pierde Romania valorile pentru ca nu stie sa le pastreze.”
   Asta e…

  2. O parere extraordinar de realista despre societatea in care traim astazi, un articol exceptional scris, te felicit, Radu !