oameni în faţa cărora m-aş ridica în picioare

Povestea Omului de astăzi începe simplu. Aşa cum se obişnuieşte la ei (în SUA, desigur), în primul an de colegiu, Cameron Lyle, aruncător de greutăţi, împreună cu toţi colegii săi din echipa de atletism, s-a înscris în registrul cu date despre măduva osoasă, necesare în cazul unei accidentări. Acum, cu câteva săptămâni înainte de sfârşitul Universităţii din New Hampshire, era preocupat de concursurile la care urma să participe şi care, în cazul unor rezultate bune, i-ar fi sigurat continuarea activităţii sportive.

Cu puţin timp în urmă, însă, Cameron a fost contactat de medici care i-au spus că analizele au arătat că este un donator perfect pentru un bărbat de 28 de ani, bolnav de leucemie, căruia i se mai dăduseră doar 6 luni de trăit. Caz extrem de rar, ca oameni care nu sunt rude să aibă compatibilitate de 100%. Şi omul nostru a avut de ales: renunţă la ultimele competiţii de atletism, printre care şi Campionatul Americii de Est, ceea ce, probabil, va duce şi la încheierea activităţii sale sportive şi donează măduvă unui străin. Sau nu. În primul caz, după transplant, i-ar fi fost interzisă ridicarea şi, cu atât mai puţin, aruncarea vreunei greutăţi, fie ea sub formă de bilă, disc sau ciocan.

“Am ştiut imediat că voi dona măduva” a spus Cameron. El a mărturisit că a fost mult mai speriat de intervenţia chirurgicală decât de finalul carierei sale sportive. “Mi-au spus că e o şansă la 5 milioane de compatibilitate cu un nemembru al familiei. Eu îi pot oferi câţiva ani de viaţă. Serios, cine ar spune nu?”

Îţi spun eu: mulţi oameni ar refuza să facă gestul tău. De aceea, Cameron Lyle, mă ridic în picioare în faţa ta!

PS. Dacă vrei, poţi citi aici poveştile altor oameni deosebiţi.

Categorii: Oameni
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Fara cuvinte ,un suflet mare, dumnezeu sa il rasplateasca numai cu fapte bune si sanatate,,

  2. Cutremurător ! Mă întreb ce-aș fi spus dacă sportivul ar fi fost fiul meu… Dar dacă ar fi fost celălalt ?… Doamne ferește !

  3. Un OM cu adevarat … frumos !!! cuvintele sunt putine si …. pur simplu nu ai ce comenta …