RSS
 

oameni în faţa cărora m-aş ridica în picioare

16 Mar 2013

Există oameni a căror viaţă e uşoară. Există oameni care nu trăiesc, ci doar îşi târâie zilele de la naştere până la moarte. Există oameni care-şi consumă viaţa plângându-se de vicisitudinile ei, blamând soarta, universul, semenii pentru ghinioane, obstacole sau tragedii. Există oameni care nu dăruiesc nimic celorlalţi, singura lor grijă fiind să-şi “trăiască clipa”. Există oameni care stau cu mâna-ntinsă şi care-şi plâng neîncetat de milă. Dar există şi oameni frumoşi! Care, deşi ar fi putut face toate cele de mai-nainte, şi ar fi fost şi îndreptăţiţi, probabil, au decis să n-o facă. Dimpotrivă! Priviţi-i în acest filmuleţ şi veţi înţelege!

V-au plăcut aceşti oameni? Iată povestea lor:

Ma Li se pregătea intens să devină balerină când, în 1996, la 19 ani, un accident de maşină părea că i-a distrus visele şi viaţa. Braţul drept i-a fost amputat, iubitul a părăsit-o iar ea a încercat să se sinucidă. A fost salvată de părinţi şi a reînvăţat să trăiască. Şi să danseze. Şi-a deschis o mică librărie. În 2001, un prieten a convins-o să participe la o competiţie naţională deschisă tinerilor artişti cu handicap. A câştigat medalia de aur, ceea ce a făcut-o să se reîntoarcă la dans. În 2002 l-a cunoscut pe Tao, de care va fugi iniţial, de teamă că va suferi din nou. Acesta a căutat-o prin tot Beijingul până a găsit-o într-un local, dansând. De atunci sunt nedespărţiţi, el devenindu-i şi impresar.

Zhai Xiaowei, fiu de fermier, avea 4 ani, în 1988, când s-a urcat pe un tractor care mergea, a căzut şi i-a fost prins piciorul stâng sub roată. A fost nevoie să i-l taie. Povesteşte că doctorul i-a spus că va întâmpina multe dificultăţi şi obstacole în viaţă. Zhai s-a-ntors către tatăl său şi l-a-ntrebat dacă “dificultăţile” şi “obstacolele” sunt bune la gust, ca bomboanele! Acesta i-a răspuns că da, dar nu le va putea mânca pe toate odată, ci una câte una… La vârsta adolescenţei, după ce a încercat săritura în înălţime şi pe cea în lungime, apoi înotul, s-a oprit la ciclism, cu lungi şi chinuitoare antrenamente, pentru a putea participa la Jocurile Paralimpice.

Cei doi s-au întâlnit în 2005. Nu se ştie cum l-a convins Ma să danseze împreună cu ea. Zhai s-a mutat cu ea şi cu soţul ei, Tao, începând exerciţii şi repetiţii istovitoare, de la 8 dimineaţa la 11 seara. În 2007 au rămas fără bani. S-au înscris în Concursul Naţional de Dans, alături de alţi 7000 de competitori, ei fiind primul cuplu de persoane cu handicap care s-a încumetat la aşa ceva. Au cucerit medalia de argint şi o notorietate colosală. De atunci, fiecare apariţie a lor, fiecare dans, inspiră şi emoţionează oamenii.

Iată-i aici şi la Chinezii au talent, unde au terminat pe locul 4.

Pentru modul în care aţi ştiut să treceţi peste loviturile sorţii, dar mai ales pentru felul în care scoateţi din voi frumosul şi-l dăruiţi celorlalţi, Ma şi Zhai, mă ridic în picioare în faţa voastră!

PS. Află şi despre alţi Oameni frumoşi, aici.

 
 
Ţi-a plăcut? Apasă
Şi nu fi egoist! Împarte cu prietenii tăi!
 
facebooktwittergoogle_plus
Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Abonează-te la newsletter, în meniul dn dreapta!

 
8 Comments

Posted in Oameni

 

Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

Dar trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!

 

 
 1. Elena Doina

  16/03/2013 at 16:23

  Peste tot se vorbeste despre atitudine, speranta, incercare si esec, perseverenta. Pana la urma, nu este nimic miraculos in faptul ca cineva fara brate sau picioare reuseste sa duca o viata normala, sa aiba succes profesional si chiar sa dea ceva inapoi societatii, luptand pentru cauze caritabile. Este „doar” vorba despre munca. Multa munca si vointa.

   
 2. dorin

  16/03/2013 at 18:04

  nu stiu daca ridicatul tau in picioare sau scosul palariei mele ajunge ? sunt inca sub emotia vizionarii celor doua filmulete , un lucru e sigur acel Dumnezeu al lor a vut grija de ei si ei au stiut sa imulteasca talatul mai corect jumatea de talant care a avut-o fiecare …

   
 3. Ioana

  19/03/2013 at 13:19

  Impresionanta povestea lor!

   
  • raduherjeu

   19/03/2013 at 13:22

   Multumesc pentru atentionare. Am rectificat.

    
 4. Voicu Dragomir

  24/03/2013 at 22:18

  Impresionant.
  Munca,ambitie,daruire,niste oameni care merita tot respectul.

   
 5. olesea

  29/03/2013 at 22:59

  mult mai mult fac acesti oamnei care au un neajuns, decît cei care nu le lipsește nimic

   
 6. barariu mona-ligia

  30/04/2013 at 21:54

  Intr-adevar acesti doi tineri minunati emana talent,daruire,curaj,demnitate si curaj de a invinge vicisitudinile vietii.Bravo lor pentru performantele realizate.

   
 7. SOCOLESCU EMINA

  01/06/2014 at 16:56

  Sunt si eu dintre cei ce se tarasc prin viata , nu mi se pare greu insa , asa mi-a fost dat si reusesc chiar prea bine , si daca in loc de mila primesti aplauze , in cazul meu aprecieri , e atat de miscator , te inalta ca om . De mult te apreciez , doar azi am deschis pagina ta si m-a atins tocmai pe mine . Multumesc ! De-acum te vizitez mereu .

   
 
Powered By Mow - Wordpress Popup Plugin