nu trageţi în biroul premierului :)

Victor Ponta anunţă, aşa, în treacăt, că, pentru a evita manipulările precum cele făcute cu stenogramele interceptării lui Duicu, a decis să-şi mute temporar biroul în sediul Ministerului Apărării. Că acolo e linişte şi pace, toată lumea e bine monitorizată şi nimeni nu poate susţine că e prin zonă, dacă nu e. Evident a fost o mişcare de imagine împotriva campaniei antibaroni declanşate de justiţie. Aşa cum, bănuiesc, se şi preconiza, premierul şi decizia lui au devenit ţintele tirurilor băsiştilor, antoniştilor şi “analiştilor” aferenţi. Ei bine, la ce reacţii au fost, care mai de care mai imbecil-caraghioasă, cred că un consilier de la Palatul Victoria a demonstrat că-şi merită banii!

Mă întreb, retoric, desigur, din cele 7 milioane jumate de români care au votat la referendum pentru demiterea unui individ pe care îl consideră vinovat de toate relele din ţara asta, capabil să folosească serviciile secrete şi procurorii pentru a-şi distruge adversarii politici, câţi vor crede explicaţia premierului. Şi cam câţi se vor lăsa convinşi de liberali că mişcarea a fost ca Ponta să se apere de mişcările maselor nemulţumite de politica guvernamentală, interzise de lege în apropierea obiectivelor strategice. Mişcări pe care nu le-a născut nici măcar tăierea salariilor cu 25%, că la noi e mai greu cu urnitul din casă, din faţa televizoarelor. Sau câţi o să-şi imagineze că singura soluţie de a nu mai fi “prins” făcându-le pe plac baronilor este refugierea într-o unitate militară? Aşa cum bat câmpii băsiştii.

Sigur, mulţi o să-l creadă pe Cristoiu, care spune pe şleau că Ponta e nebun, pentru că ştie el un caz asemănător, cu un prim-ministru din 1908, Dimitrie Sturza, care, în timpul unei şedinţe de Consiliu, s-a ascuns sub masă :)) Evident, el nu face decât să cânte în strună noului său prieten, Antonescu. Cel care, cu deja cunoscuta lipsă de decenţă, s-a gândit să mai scuipe un pic în capul celui cu care a defilat până acum două-trei luni, pe sub arcurile de triumf electoral.

Dar cel mai amuzant e fostul consilier al lui Năstase, al lui Băsescu şi al lui Geoană. Cel care le ştie pe toate, dar nu-i foloseşte la nimic. Guşă e convins că strategia premierului e numai una de manipulare a maselor, el vrând să se transfere asupra lui, nou locatar al MApN, imaginea bună de care se bucură armata în ochii românilor. Potrivit acestei logici, cred că era mult mai indicat ca şeful guvernului să-şi mute biroul în Palatul Patriarhiei. Sau direct în Catedrala Neamului.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Frumos zis!
   Primul-ministru daca tacea filozof ramanea…si putea sa se intalneasca unde dorea cu cine trebuia. Asa,insa, e penibil.