Știi de ce nu sunt în piață, cu tine?

Tu ești în piață, strigând împotiva cuiva. Eu sunt în casă, ocupându-mă de singurul concurs național de arte pentru liceenii din România. Știi de ce?

Eu urăsc hoția. Și corupția! Și incorectitudinea! Din câte am înțeles, și tu! Eu vreau să mă conducă cei mai buni dintre cei mai buni, cei mai competenți dintre cei competenți, cei mai inteligenți dintre cei inteligenți, cei mai corecți și dezinteresați care există! Pot să pun pariu că și tu ți-ai dori asta. Visez ca toți cei care încalcă legea, care greșesc față de semeni sau față de comunitate, să plătească în funcție de gravitatea faptei. Poate asta visezi și tu.

Eu cred că abuzurile nu pot fi justificate de atingerea unor obiective ”mărețe”! Tu?
Eu n-am spus niciodată ”Da, e adevărat că fură, dar măcar au făcut și ceva bun pentru noi”. Tu crezi că e anormală mentalitatea ”E adevărat că au fost abuzuri, dar măcar a băgat la pușcărie niște corupți”?
Eu vreau ca justiția să fie complet independentă și niciun înalt magistrat să nu fie numit de un om politic. Tu?
Eu îmi doresc să am atâta încredere în justiție încât să nici nu-mi treacă prin cap să pun la îndoială temeinicia unui verdict, chiar dacă e îndreptat împotriva cuiva care îmi place! Tu?
Eu vreau ca magistrații să fie niște oameni preocupați de adevăr, nu niște mici d-zei autodeclarați care se joacă indiferenți cu soarta unor pământeni. Tu?
Eu sunt gata să lupt pentru ca un om să nu fie nevoit să-și demonstreze nevinovăția. Tu?
Eu nu pot asista impasibil cum multe vieți sunt distruse de incompetență sau rea voință, de arestări preventive și anatemizare publică urmate de achitări, pentru că fapta nu există! Doar în ideea că, în orice război există victime colaterale. Tu?
Eu mă duc la vot pentru ca votul meu să conteze, nu să fie răsturnat de jocuri de culise și de presiuni ale unei minorități. Tu?
Eu cred că nu există mesianici neprihăniți care vor salva România omorând balaurul. Tu?
Eu m-am săturat de impostori apăruți peste noapte din laboratoare stranii, care devin brusc portavocea unor strategii de împărțire a societății în arhangheli și draci. Tu?
Mie mi-a ajuns până peste cap mioriticul sistem de promovoare a incompetenților utili. Tie?
Eu nu găsesc vinovați în jur înainte de a fi căutat cu atenție în mine. Tu?
Eu îmi propun demascarea oportuniștilor veroși care știu să păcălească oamenii să-i vadă altfel decât ceea ce sunt, niște ambalaje goale! Tu?
Eu m-am sastisit de dialoguri ale surzilor, în care argumentele sunt înlocuite de sloganuri și de scrâșnete din dinți. Tu?
Ah, și de minciunile penibile rostogolite de propagandă și de toți cei care o cred fără să le treacă prin cap să verifice. Și nu, nu mă refer doar la propaganda anti PSD, ci și la cea anti Soros. Tu?
Nu mai vreu gorniști camuflați în lideri de opinie echidistanți, care fac pe bani jocurile unor stăpâni din spatele cortinei! Tu?
Eu cred cu tărie că nu există ”noi, toți buni” și ”voi, toți răi”. Tu?
Eu vreau o țară ca afară, dar și în privința responsabilității fiecăruia și a datoriei față de societate. Tu?
Eu sunt ferm convins că ura nu are ce căuta în viața comunității. Indiferent împotriva cui e îndreptată și cât de justificată ni s-ar părea. Tu?

Așa cum vezi, am înfiorător de multe motive să fiu nemulțumit de cum arată România azi și de cei care-i decid destinul! Știi de ce tu ești în piață și eu nu sunt alături de tine? Pentru că ai răspuns cu ”NU” la cel puțin una dintre întrebările de mai sus!

Categorii: anacronic, viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Nu, am raspuns cu DA. Si voi fi in Piata. Omule, peste cateva zile vor da ordonanta de urgenta! Dragnea va fi nevinovat desi a dat unor membri PSD 100.000 lei din bani publici. Iar tu esti confortabil si gasesti motive ca sa NU fii in Piata. Nu conteaza ca gandim diferit in unele privinte, atunci cand se pregateste ceva atat de monstruos. Sunt momente in care pur si simplu nu mai conteaza daca o iubim sau nu pe Kovesi. Ceea ce conteaza este doar ca mii de primari din tara asta vor putea deturna/fura 100.000 lei/euro fara teama de sanctiune. Mai ai motive de indoiala? Atunci succes cu concursul ăla national de arte.