Nicholas Michael de Roumanie is here!

Cu tot circul din jurul privatizării Oltchim, în care DD face tumbe pe sârmă iar Ponta şi Videanu îşi scuipă reciproc flăcări în faţă, în toiul vânătorii naţionale a lui Moş Martin şi între două cântări cu x şi voce, a trecut aproape neobservată o ştire interesantă: revine în ţară, pentru a se stabili definitiv aici, Prinţul Nicolae, nepotul fostului rege Mihai, fiul fiicei lui secunde, Elena.

Binevenit să fie, zic eu. Într-o epocă în care toată lumea visează să plece din ţară, e reconfortant să vezi că mai e cineva care vrea să trăiască aici. Sigur, nu am înţeles exact ce i-a venit acum, la 27 de ani, dar nu e greu de bănuit. Deşi s-ar putea să mă înşel, în fond, nu-i aşa, nu ştim mai nimic despre el, pentru că l-a ţinut familia la fereală, pe meleaguri străine, aşa cum îi şade bine unui moştenitor la tron. Născut în 1985, a fost botezat Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills, că pe-atunci nu visa nimeni la sceptru şi coroană şi nu se făcea să strice pedigree-ul copilului cu nume neaoşe. Cei mai bătrâni şi-l amintesc din scena balconului, în 1992, când, proaspăt revenit în ţară, fostul suveran l-a prezentat poporului pe singurul lui descendent de sex masculin, pe atunci un băieţel blond, simpatic şi îmbrăcat la patru ace.

Mai ştim, chiar de la el, că nu ştie limba română, nici “cât să se descurce pe peronul unei gări”, dar, dacă românii îl vor, va accepta greaua responsabilitate de a le fi rege. Ceea ce, nu-i aşa, denotă o mare generozitate şi un spirit de sacrificiu deosebit, ştiută fiind dificultatea unei atare misiuni. Nu cred că el e pe deplin conştient de ea, dar are tot timpul să descopere la faţa locului. În fond, nici stră-înaintaşul lui, Carol întâiul nu ştia româneşte când a venit să salveze Principatele de diriguitorii ei autohtoni. Şi a făcut treabă bună.

Înţelegem că, până acum, a trăit în Anglia, “ca un om normal”, a ieşit la film şi în cluburi cu prietenii. Nu mi-e foarte clar dacă normalitatea lui va continua şi în ţara în care s-au născut tatăl şi bunicul lui, sau dacă totul va fi sacrificat cu gândul la o ipotetică accedere la tromul reinstalat prin referendum la Palatul Cotroceni. Deja cv-ul prezentat jurnaliştilor români e exact cum trebuie: prinţul e un ecologist, îi plac sportul şi maşinile, are o iubită, a muncit şi ca figurant la filmări, chelner şi vânzător la Tesco, a lucrat cu copiii, iar când era mic, se uita la filme de acţiune! Adică exact un om normal, dar nu chiar, pentru că sângele lui albastru îl obligă să-şi asume responsabilităţi mai mari. Ceea ce, sincer şi serios, n-ar fi deloc rău, pentru că e mare nevoie de alte modele, în mareea asta de beizadele şi politicieni, vedetuţe tv şi personaje tabloide, care sufocă România de atâţia ani.

Însă, dacă odată stabilit aici, nu ia la rând toate barurile şi localurile de fiţe din ţară, dacă nu se afişează în fiecare zi cu altă drăguşancă, dacă nu îl pozează paparazzi împleticindu-se pe drumul spre maşină, dacă nu se laudă cu telefoanele lui Vertu din aur, n-are nicio şansă ca tineretul progresist, care, nu-i aşa, e viitorul ţării, să-l accepte ca pe regele lui! În plus, mulţi vor avea o mare problemă să-l identifice doar după apelativul “prinţul”, că ăsta a fost deja adjudecat de un fotbalist monden. Şi mai e unul care e fiul lui ta-su, rege al romilor, tot prinţ, care va să zică!

Oricum, sunt sigur că vom mai auzi despre Alteţa Sa, din ce în ce mai mult, că doar n-o fi venit aici pentru că-i prieşte la sănătate aerul de Dâmboviţa.

PS. Click pe poze pentru a le vedea mai mari.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Sa-i spunem bun venit , Altetei Sale ! De invatat romaneste , va invata , a invatat si Principesa Margareta . Despre comportament , cum comentezi comportamentul si atitudinea lui Radu -El Principe ? Fii sigur ca fost educat foarte bine , in ce ma priveste eu nu maine , azi votez pentru reinstaurarea monarhiei constitutionale .

  2. Radu, te inspiri de la mine cu subiectele:))))? (glumesc)

   Stirea este cu adevarat interesanta si astept sa vad care este urmatoarea mutare a Casei Regale, intrucat imi este greu sa cred ca poporul roman va iesi maine in strada sa salute venirea noului Rege…

   1. Nu, Ionut :) Acum am vazut ca ai scris si tu despre asta. Dar ma bucur ca suntem mai multi care observam si astfel de evenimente, ignorate de media traditionala.