la plăcinte, înainte, la lidl… înapoi

M-am lămurit şi cu nemţii ăştia! Deşi, ca să fiu sincer, aveam eu aşa o bănuială, de când stăteam la cozi imense la Metro, în timp ce lucrau vreo 3-4 casiere din 20 posibile. Dar bănuiesc că spiritul şi mentalitatea romăneşti sunt atât de fascinante, atât de perfect armonizate cu universul, că reuşesc să pună stăpânire şi pe creierele organizate şi structurile corecte şi riguroase care, ştiam eu din cărţi, sunt germanicii. Altfel nu-mi explic cum îşi gestionează afacerileatât de mioritic, în dispreţ total faţă de cumpărător.

Am văzut ieri, din întâmplare, un pliant de la Lidl. Cu mare tam-tam era anunţată săptămâna produselor… ia ghiciţi… nemţeşti! Printre cârnaţi şi bere :)), apăreau şi două feluri de plăcintă, cu mere şi vişine. Mâncând eu mai demult aşa ceva şi negăsind în mod obişnuit în supermarketurile noastre, m-am bucurat (ieeee, dulceeee!) şi am dat fuga în prima zi de promoţie (adică azi), pe la prânz, la magazin. Adică la mama-naibii, în Crângaşi. Am ajuns acolo, oameni ciopor… dornici de bunătăţi teutone, bănuiesc. Mă învârt prin magazin câteva minute şi, descumpănit, întreb o doamnă care părea să fie pe ştatul de plată al magazinului. Plăcinte din acelea, nemţeşti? A, n-am primit din acelea!

Păi la ce le-aţi mai făcut reclamă, nenicilor? Şi benzina şi timpul meu şi dracii… cine-i cuantifică? Şi, serios, dacă eram neamţ, v-aţi fi permis asta cu mine? Sau cu orice alt client? Mă îndoiesc profund.

Şi ştiţi ce se va-ntâmpla, dacă mă voi încăpăţâna să vreau plăcintă din aia? Voi merge şi mâine, şi nu vor fi primit încă. Mă voi duce poimâine şi cineva îmi va spune că s-au terminat, pentru c-au venit mâine seară!

Categorii: specimene şi mentalităţi
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Am fost la Lidl intr-un oarecare oras din Spania- alta viata. La noi, si nemtii par altfel… sau s-au mioritizat?!?

  2. Placinta cu mere si visine? Doar cu mere? Ca nu am visine… Acum o scot din cuptor.

   1. Oricum sunt scarboase si pline de porcarii (arome). Asa ca ori ti-o faci in casa, ori vei fi dezamagit.

  3. Domnule Herjeu,credeti-ma ,va rog,pb NU e la nemti sau firmele nemtesti, ci la angajatii firmei,manageri sau salariati,care tot ROMANI sunt…in Germania nu si-ar permite nimeni sa faca asa ceva..daca un produs(sau 20) e pus la oferta de luni pana sambata,pai de luni ora 9,00 pana sambata orele 22,00(cand se inchid magazinele) acel produs se gaseste zilnic si la orice ora.In Germania,daca un produs pus la oferta, nu e de gasit, chemi seful magazinului si ori iti scoate produsul ori a doua zi,nu mai e seful magazinului….Au nemtii multe bube,dar cu asa ceva nu se joaca nimeni..
   Inca un exemplu,demn de remarcat aici,asta pt ca aminteati si de Metro:merg la Metro(si Lidl) in Germania si am mers si in Romania….in Germania,daca sunt mai mult de 4 persoane la coada,se cere deschiderea unei case noi..si pana sa ajunga casiera la casa,se anunta in magazin care casa se deschide,ca oamenii sa se poata deja aseza acolo…in Romania(la Metro de ex) sunt 7 case deschise, dar fufele care ar trebui sa incaseze, au alte pb mai importante de rezolvat :vb intre ele (povestindu-si aventurile) stand cu spatele la clienti,raspund (sau citesc) la sms-uri,etc…

   P.S.
   Am intrat intr-o librarie (lipsisem aproape un an din tara,din Ro) si am intrebat daca si ce a aparut de Augustin Buzura. Vanzatoarea s-a uitat la mine de parca as fi intrebat-o cand a erupt Vezuviul prima data si m-a intrebat la randul ei,”cine e ala”???? Am schimbat macazul si am intrebat unde sunt cartile Sandrei Brown(de ea auzisem tot in Ro,fostii vecini ,stiind ca citesc f mult-speriam vamesii care controlandu-mi bagajele , credeau ca dau peste ceva interzis, dar dadeau doar peste valize intregi de carti-si intreband ce a aparut si merita citit,mi-au recomandat-o :)) era la moda …am citit 2-3 pagini si mi s-a facut lehamite,de aceea stiu de ea) … m-a condus imediat spre raft…mai e ceva de comentat???!! :((