în drum spre serviciu

În această seară, în drum spre serviciu…

– am constatat că e deja aproape întuneric. Acum două-trei săptămâni, era mult mai multă lumină la ora asta. Deci, încet, dar sigur, vine toamna. Deşi, după canicula din timpul zilei, n-ai zice
– o ţăşnitoare udă trandafiri şi, între timp, spală un autoturism parcat în apropiere

– un individ îşi dă jos băieţelul de vreo 3-4 ani din maşina în care urlă o manea. Mă întreb dacă puştiul mai aude
– pe ecranul autobuzului, unde se anunţă că urmează Gara Băneasa, apare o fotografie cu Palatul Luvru din Paris. Oui, bien sur…
– pentru că azi nu plouă, evident că nu merge nici Fântâna Mioriţa
– mi-am permis s-o-ntreb pe o piţipoanca (!) care vorbea mai mult decat tare la telefon, în autobuz, dacă ar putea s-o facă şi mai tare, că e posibil ca şoferul să n-o fi auzit. Şi mi-a răspuns că, dacă nu-mi convine, să iau taxiul! De ce tot eu aş fi fost privit cu dezaprobare dacă i-aş fi cârpit o palmă? N-am facut-o, i-am spus doar că e nesimţită!
– doi tineri se chinuie să lege câteva piese de mobilier pe acoperişul unei skode vechi. Rezistente maşini mai făceau cehii ăştia :)
– recunosc spăşit, am scos limba la o pisică! Dar ţin să se reţină în apărarea mea că ea a început!

Categorii: anacronic
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Pe caldura asta tu mai mergi la serviciu? Cand iei si tu o vacanta ca meriti . Si mai mergi la serviciu si cu autobuzul ,macar sunt climatizate? Sunt sincer putin invidios pe spiritul tau de observatie cu siguranta trec pe langa astfel de evenimente si recunosc ca nu le dau importanta mai ales pitipoacelor cu telefon si cocalarilor cu lanturi de fantana de aur la gat , asta poate dintrun spirit egoist de autoprotectie . Este adica aproape a fost 6 august , sarbatoarea “Schimbarii la Fata ” de azi vremea se schimba spre toamna ,lunona are alta stralucire , se obisnuieste sa se duca strugurii la biserica sa se sfinteasca , dar perturbatiile climatice contarazic totul .t 6 august si la Oradea s-a rupt a 18 a fila a comemorarii “Give peace a chace” din pacate lune putina maxim 200 de spectatori poate canicula a fost de vina si ora de incepere 19 a fost mult prea cald , dar a fost frumos , muzica veche si buna voci exceptionale chiar daca nu de rasunet … cred sca ti-ar fi placut . sa ai o noapte linistita si … racoroasa , ab ia astept sa ne spui in stilul personal : “Neata”

   1. Norocul meu ca seara nu e asa cald. Si autobuzele nu sunt climatizate. Si chiar daca ar fi, romanul tot roman, deschide geamurile, asa ca… tot inutil ar fi.

  2. frumos puzzle urban :)
   sigur era o pisica providentiala, obisnuita cu povara stressului cotidian, ramasa cu ochii atintiti la tine si cu limba scoasa, tocmai ca sa poarte ea greul incarcaturii de impresii ce te-au bombardat cu noaptea-n cap, in drum spre servici … :))