dragă diasporă, stai liniștită, nu-ți ia nimeni banii!

Nu știu, zău, ce se-ntâmplă cu Ponta. Nu i-a ajuns corecția aplicată drastic la alegerile prezidențiale de ”tinerii frumoși și liberi” de pe tot cuprinsul globului. Vrea acum să nu mai poată călca în afara granițelor decât cu riscul de a lua o mamă de bătaie la fiecare colț de stradă. A lansat timid ideea că n-ar fi rău ca expații să plătească și ei o contribuție lunară la veniturile țării pe care o adoră. 10 euro! Văleeeeu! Iar devine facebook-ul un spațiu irespirabil și interzis minorilor!

Săriți, comuniștii vor să ne fure bănișorii noștri, munciți cu atâta trudă pe ogoarele și șantierele… altei patrii, ca să-i dea asistaților analfabeți fără dinți care au fost prea proști ca să poată pleca de acasă! În loc să fim recompensați pentru că, odată la 4-5 ani, le facem un pustiu de bine și îi salvăm din mâinile ciumei roșii, tot noi vom fi spoliați? Cum adică, iubirea nu e doar din vorbe? Adică timpul petrecut pe net vituperând clasa politică hoață și coruptă nu se pune? Și indignarea sufocantă că lucrurile nu merg bine nu se poate considera aport la schimbarea lor?

Stați, fraților, că nu vă ia nimeni banii! Chiar dacă ar fi posibil, dar nu e, căci ar fi discrimare! Mai ales după ce s-a-ntâmplat la alegerile prezidențiale de anul trecut, niciun politician nu ar avea curajul să coreleze legal dreptul de a vota cu vreo obligație oarecare. Dimpotrivă. Toți se chinuie să facă astfel încât să nu fiți nevoiți nici măcar să vă mișcați fundurile din casă pentru asta.

Așa că vorbele premierului nu ascundeau cine știe ce intenție ”criminală”. Ci doar o întrebare de bun simț. Cum ar fi dacă toți cei care se bat cu cărămida în piept că-și iubesc patria ar și face ceva concret pentru ea? Neobligați, pentru că asta ar fi incorect și nedemocratic, ci din proprie inițiativă. Nu de alta, dar mie mi se pare normal ca, atunci când faci paradă cu drepturile tale, să-ți asumi și niște responsabilități și niște riscuri. În plus, nu e firesc să ai un cuvânt de spus în numirea vistiernicilor (căci, până la urmă, într-o formă sau alta, asta sunt și prim-ministrul și președintele și parlamentarii) ce au în grijă o avuție la care tu nu contribui cu nimic.

PS. Nu-mi veniți, vă rog, cu parascovenia TVA-ului plătit din banii trimiși în țară. Lăsând la o parte faptul că cea mai mare parte a banilor cheltuiți merg în economia neagră (în special cea a construcțiilor), statul încasează, oricum, mult mai puțin decât plătesc consumatorii finali, din motive de diferențe între TVA plătit și TVA încasat.
În plus, e o diferență între plata unei taxe pentru că ai bani de cheltuit și alta e să fii obligat să dai bani statului pentru simplul motiv că ai muncit.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. BUNA SEARA DRAGA RADU!! DAR UNDE CREZI MARIA TA CA NE CHELTUIM NOI BANII???? IN DRAGA SI SCUMPA NOASTRA PATRIE!!! UNU, NE PLATIM IMPOZITELE LA CASA, TRIMITEM VALUTA PARINTILOR SI FRATILOR NOSTRI CARE NU SE DESCURCA CU PENSIILE DE RAHAT DIN ROMANIA!!……PUNCTUL DOI ESTE CA VENIM MEREU IN CONCEDIU ACASA UNDE FACEM PRAF MII DE EURO PE LOCUINTA SI ZUGRAVELI SI CATE UN PIC LA MARE SI LA MUNTE!!…..DAR CEL MAI IMPORTANT ESTE CA DUPA CE CA PALTIM AICI DE PILDA NOI IMPOZIT SI CHIRIE PLUS TOATE UTILITATILE PESTE 2000 DE EURO RESTUL STRANGEM SA VENIM CU EI ACASA!!!!! ACASA IN ROMANIA NOASTRA DRAGA, DOMNULE DRAGA!!!! DECI NU TE MAI LUA DE NOI CA NU ESTE ASA SIMPLU PRECUM CREZI!!!!……SI DORUL DE ACASA NU TI-L VINDECA NICI TOTI BANII DIN LUME…..DAR COPII NOSTRI S-AU STABILIT AICI SI NE-AU ADUS SI PE NOI CACI FARA EI ERA MULT MAI GREU!!!…..CEI DIN DIASPORA INTELEG PERFECT CEEA CE VREAU SA SPUN!!!! PONTA SA TAIE DIN SALARIILE LOR GROSOLANE PENTRU CARE NU FAC NIMIC SI SA RIDICE SALARIUL MEDIU PE ECONOMIE!!!…..POLITICIENII SCUMPEI NOASTRE PATRII AU FURAT CA-N CODRU SI ACUM VOR SI BANII NOSTRII??? BANII CHINUITI DIN GREU?? NEVER, NEVER, NEVER!!!!!!!!…..

  2. Dacă la primul tur dar in special la turul ll,ar fi fost introdusă prin lege obligativitatea celor din diasporă care doreu să voteze să contribuie cu 10 euro (5 la primul,5 la al -ll-lea )vă spun că n-ar fi venit la vot nici jumătate din cei care se tot invârteau pe lângă secțiile de vot .Mulți dintre cei care votau se așezau din nou la coadă ,produceau agitație pentru că la unele secții mai importante se transmitea in direct și voiau să -i vadă „consătenii”.

  3. Bine spus. Din gura toti sunt patrioti. Dar cand le ceri sa zicem ” dovada ” se aplica vechea vorba : cand primesti ii fata vaca,cand ii ceri, moare vitelul. Dambla.

  4. Ponta se tine de poante. Parca spunea ca a invatat multe dupa esecul de la alegeri.cred ca nu a invatat nimic.
   Inca sufera de bataia trasa de inamicul fara identitate, aceasta diaspora de pe urmele careia unii au castigat iar altii au pierdut.
   Considerati totul o gluma proasta, de autobaza si haideti ca avem lucruri mai bune de facut.