despre aparențe

Nu v-am mai propus de mult un exercițiu de imaginație. Sau un fel de test prin care să descoperiți cât de conformiști sunteți în gândire, câte prejudecăți afectează aprecierile voastre. Așa că vă invit azi să priviți cu multă atenție fotografia din stânga (click pe ea pentru a o vedea mai mare). Dar nu trageți cu ochiul la restul textului :) Și încercați să descoperiți cam cu ce se ocupă tânărul. Sigur, veți spune, dar nu avem drept informație decât aspectul. Ei bine, nu cred că e o surpriză pentru nimeni că oamenii au prostul obicei să-i judece pe ceilalți, de (prea) multe ori, în funcție de cum arată. V-ați decis? Citiți mai departe și aflați dacă v-ați înșelat :)

Ei bine, pe domnul din imagine îl cheamă Torbjørn Røe Isaksen. Așa cum e simplu de intuit, e nordic, mai precis norvegian. Are 37 de ani. A absolvit Universitatea din Oslo, specialitatea Științe Politice. A intrat în Parlament prima dată în 2009.

După cum se știe, sistemul de învățământ din Norvegia este unul dintre cele mai performante din lume. Anual, 7,3% din PIB merg către educație. Un sfert din acești bani ajung la Universități. 98% dintre copiii cu vârste cuprinse între unul și 5 ani merg la grădiniță! E ușor de făcut legătura între aceste cifre, oricât de seci ar părea, și gradul de civilizație al națiunii cu pricina. Dar e posibil să mai existe o explicație. Faptul că în fruntea ministerului de resort au fost puși, de multe ori, oameni precum Torbjørn. Tineri și nonnconformiști. Deși, ironic, el este din Partidul Conservator :)

Da, el este, din 2013, ministrul educației și cercetării. Ați ghicit bine? :)

Categorii: diverse, Oameni
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Omeni valorosi care se gasesc si in Romania. Trebuie pusi in valoare ,in posturi publice !