din vremuri de demult

V-am mai povestit cum, cu ani în urmă, organizam împreună cu o mână de prieteni idealişti, Festivalurile Prieteniei, unde tinerii puteau întâlni personalităţi culturale, asculta muzică bună, vedea expoziţii de fotografie şi urmări câte o piesă de teatru.  Totul gratuit, că doar, dacă eram pragmatici, ne apucam de afaceri :) Ei bine, cred că a fost singurul domeniu în care “am profitat” de statutul meu de persoană publică, mergând cu “săru’ mâna” la mulţi artişti cunoscuţi şi mulţi dintre ei scumpi, ca să cânte pro bono la manifestările noastre. De ce să mint, nu m-a refuzat niciodată, nimeni, pe motiv de lipsă a remuneraţiei. Abia când au apărut în peisaj “impresarii”, a devenit imposibil să continuăm…

În anul acela, 1999, descoperisem şi-mi plăcea tare mult albumul Fluturi galbeni al unei tinere actriţe, Maria Buză, pe care o ştiam de la televizor, din “pastilele” grupului Vouă (de departe cea mai amuzantă trupă care a apărut la tv după Revoluţie). Nici azi nu înţeleg de ce Maria nu a avut cariera muzicală pe care o merită. N-o cunoşteam personal. Nu mai ştiu de unde am făcut rost de numărul ei de telefon (nu prea erau multe mobile pe vremea aceea :) ), am sunat-o şi i-am povestit pe scurt despre ce e vorba. A acceptat invitaţia din prima. N-am apucat să-i spun că e fără bani şi nici ea n-a întrebat. Înţelesese, probabil, imediat, cam despre ce fel de iniţiativă e vorba :) Recitalul în faţa unei săli cu 300 de tineri a fost un succes şi Maria a cântat mult mai mult decât îşi propusese :)

A venit însoţită de prietena ei, Lia Bugar. M-au cucerit amândouă cu firescul lor, cu umorul lor plin de ironii subtile, cu căldura lor. Mi-am propus să le revăd şi să mai colaborăm. Dar ştiţi cum e viaţa… Pe Maria o urmăresc la Te cunosc de undeva, iar pentru Lia mă bucur de cîte ori aflu pe facebook că mai are vreo reuşită ca dramaturg sau actriţă. Am rămas, însă, cu această fotografie, la care mă uit rar, pentru că nu vreau mereu să-mi amintesc ce tânăr şi idealist eram :)

PS. Click pe poză pentru a o vedea mai mare!

Categorii: anacronic, fotografii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Maria Buza este una dintre putinele actrite cu adevarat “burdusita cu talent” din tanara generatie de slujitori ai scenei si ecranului . Orice aparitie a ei este un prilej de bucurie si desfatare .

  2. Artista extraordinara!Mi-a placut din primul moment.Pare si un om de exceptie,calda si fireasca.