dacă prostia ar lătra, ne-ar surzi!

Primarul Oprescu inaugurează un mega adăpost pentru câinii vagabonzi din Bucureşti. Pe banii unor ong-uri! Aşa cum e firesc, de altfel! Nu mi se pare normal să plătesc eu, cetăţeanul, un fel de taxă de protecţie împotriva muşcatului.
O altă asociaţie, „cuţu-cuţu”, dă un comunicat al cărui titlu Câinii nu sunt evrei ca să fie duşi la Aushwitz(apropo, lipseşte un “c” din numele lagărului), din dorinţa de a şoca, face o comparaţie halucinantă între soarta patrupedelor care vor fi strânse şi duse în adăpostul cu pricina, şi cea a milioanelor de oameni, asasinaţi în masă de regimul hitlerist, doar pentru că aparţineau unei etnii anume.

Chiar şi simpla alăturare a acelor cuvinte într-o singură frază ar fi fost aberantă. Chiar presupunând că ar fi fost vorba de un abator, şi nu de un Dog Town (care, la câţi bani a costat, nu putea să se cheme decât  pe inglezeşte), să pui egal între el şi crematoriile din lagărele de exterminare mi se pare strigător la cer. Şi denotă, de fapt, mentalitatea celor care iubesc animalele pentru că e mai simplu decât cu oamenii. Dar minţile luminate nu fac nici asta. Merg mai departe şi induc ideea că, dacă evreii au fost duşi în centrele de concentrare, nu e normal să se facă la fel şi cu câinii!!!

Sigur, nu e vorba de antisemitism. Ci de prostie în stare pură. Sau de un atac electoral la adresa lui Oprescu. Sau, şi mai rău, de interese şi frustrări. După ce ani la rândul, zeci de oengeuţe au profitat de bunătatea oamenilor, strângând de la aceştia bani şi produse pentru salvarea oropsitelor patrupede, cu singurul rezultat că acum nu mai ai loc de ele pe stradă, în parcuri, între blocuri, cineva face ceva. Şi toţi ceilalţi îşi văd compromise eforturile de a mai găsi finanţări, în condiţiile în care rezultatele se văd în altă parte. Nu mă hazardez în a da un verdict, mai ales că am preferat mereu să cred că greşelile oamenilor vin din stupiditate şi nu din rea-voinţă sau interese meschine. Aşa că o să rămân la prima variantă.

Lăsând la o parte titlul, nu înţeleg demersul. Dacă îi eutanasiem, nu e bine, că suntem nişte barbari. Dacă îi punem în adăposturi, nu e în regulă, că suntem nişte nazişti. Dar cum e bine? Să-i lăsăm pe străzi, ca să ne poată muşca în voie. Că doar câinii nu sunt vaci, să mânânce iarbă!

Categorii: timeless, viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Un Dog Town mi se pare exagerat. Dar in fine, nu sunt eu in masura sa spun cati copii orfani ar incape intr-un Orfan Town. Insa ceea ce mi-a atras atentia, este fraza “Nu mi se pare normal să plătesc eu, cetăţeanul, un fel de taxă de protecţie împotriva muşcatului” .

   Nici nu are rost sa termin fraza!

  2. prostia la astia ar trebui sa doara rau de tot. as sta cateva minute sa ma uit la ei cum se tavalesc si m-as gandi sa sun sau nu la 112, eventual daca “se leapada de prostie “. in rest felicitari d-lui Oprescu pt. demers.

  3. bestial . pe sistemul e bine sa fii destept cand n-ai decat de dat din gura. asociatiile astea sunt constituite din oameni lipsiti de ocupatie

  4. hehe.. au modificat. nu mai exista pagina. Au schimbat titlul, dar tot la comparatia cu Auschwitz au ramas.

  5. defecti rau de tot cu comparatia asta. se face ceva in sfarsit si hop, vine romanu cu invidia tipica, aaaa nu e bine ce a facut cutare, noi facem ce trebuie, asa ca dati-ne noia 2% si sponsorizari. gretos