cum îi crești, așa îi ai

În fiecare an, de Crăciun, televiziunile din toată lumea își gândesc programele pentru a ilustra cât mai bine spiritul Sărbătorilor. Sigur, Un post din America, numit Up TV, a făcut un experiment. A rugat câțiva copii să spună ce și-ar dori de la Moșul și ce cred ei că și-ar dori părinții lor. Apoi li s-au pus în față ambele cadouri și au fost puși să aleagă unul dintre ele. Vedeți deznodământul în filmulețul de mai jos, după care vă voi da mai multe detalii despre toată povestea. Concluzia mea? Ce veți vedea n-are nicio legătură cu perioada Sărbătorilor, cu semnificația Crăciunului, cu religia, cu a da sau a primi cadouri! Ci cu educația și iubirea pe care un copil le primește acasă!


Toți copiii provin din familii cu o situație materială precară, care trăiesc în zona metropolitană a orașului Atlanta, Georgia. Chiar dacă în filmuleț apar numai cei care au ales să facă o bucurie unuia dintre părinți, mai degrabă decât să primească ei înșiși un cadou, evident că au existat și excepții. Cam 20% dintre micuții filmați au preferat varianta ceva mai egoistă. Toți, însă, au primit, la final, ambele cadouri. Înregistrarea s-a desfășurat pe parcursul a două zile. În prima, au fost întrebați ce și-ar dori, și, a doua zi, după ce obiectele au fost cumpărate de cei din redacție, copiii au fost puși să aleagă. Așa cum ați văzut, pentru ei au vrut computere, case pentru păpuși, console de jocuri sau mașinuțe. Pentru mama și tata, un inel sau un colier, o rochie, un televizor sau o mașină de făcut cafea.

Up TV este o televiziune cu un accentuat caracter motivațional. Difuzează foarte multe filme și seriale educative, fără violență sau limbaj vulgar, despre oameni obișnuiți care, prin deciziile pe care le iau în viață, pot fi modele pentru ceilalți.

Categorii: diverse
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Sarbatori cu bine! Doamne, ce emotionant! Multumesc pentru postare; urmaresc tot ce vrei sa ne impartasesti.