cipul şi cip-ciripul

500 de oameni, popi, călugări sau simpli habotnici au manifestat în capitală împotriva cipului! Ăluia din cardul de sănătate, precursorul celui de identitate, amândouă antemergătoarele apocalipsei. După ce au reuşit să determine autorităţile nevricoase să nu mai scrie CARD pe bucăţica de plastic, pentru că, citit invers, dădea DRAC (!!!!), desantul adus de maşina timpului în faţa Casei Poporului tocmai din anul 1000, vrea distrugerea instrumentelor satanei, prin care acesta află de ce boli suferim, ce grupă sanguină avem şi dacă manifestăm alergii la căpşuni sau la proşti.

Deci, problema societăţii actuale e reprezentată de cip, nu de analfabetism, obscurantism, foamete, intoleranţă, conflicte interetnice. Nu cu astea trebuie să lupte servitorii bisericii, ci cu tehnologia! Păi să declare război spitalelor şi maşinăriilor lor diavoleşti, că toate sunt pe bază de cip. Şi limuzinele mai-marilor lor din sinoade au câteva cipuri strecurate printre sârme. Şi dispozitivele care printează banii din care sunt plătiţi ei sau cu care se va construi marea catedrală a neamului, tot pe bază de cip funcţionează.

Nu e hilar să suferi de mania teoriei conspiraţiei, când instituţia pentru care lucrezi, prin sfânta taină a spovedaniei, află totul despre milioane de credincioşi, ce mănâncă, pe ce parte au dormit azi noapte, cu cine păcătuiesc aievea sau în gând, cu cine au votat, câte pahare au băut sau de câte ori şi-au bătut copiii?

Interesant e, însă, cum aiurelile astea psihotice sunt camuflate cu alte solicitări, a căror îndeplinire, chiar şi parţială, s-ar putea dovedi benefice (info aici): să nu ne mai uităm la televizor, să vorbim mai rar la mobil, să nu ne jucăm la computer. Să mâncăm mai puţin şi să bem apă de la izvor. Să facem milostenii şi să nu ne-ncredem în horoscoape şi superstiţii. Apoi, lucrurile o iau razna. Câtă minte să ai să te opui transplantului de organe, într-o lume în care acesta salvează mii de vieţi şi ar putea salva şi mai multe, dacă oamenii ar fi mai informaţi şi nu tributari unor astfel de dogme medievale? Cum să ceri folosirea împotriva bolilor a remediilor naturiste şi nu a medicamentelor chimice, dar să ceri renunţarea la terapiile alternative (acupunctura, homeopatie, reiki, bioenergie), care sunt contrare învăţăturii creştine?

Finalul listei cu îndemnuri adresate de manifestanţi credincioşilor este apoteotic: Nu participaţi la mitinguri şi revolte sociale, nu aceasta este soluţia pentru rezolvarea problemelor sociale :)) Ceva în genul: Fă ce zice popa, nu ce face popa!

Alo, Evul Mediu, mai eşti pe-acasă? Că noi, românii, vrem să-ţi facem o vizită!

***

Dacă ţi-a plăcut această postare, te poţi abona la newsletter (în meniul din dreapta) pentru a fi printre primii care vei afla, printr-un mail, ce articole noi au mai apărut pe blog.

Categorii: timeless, viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. cred ca cel mai corect ar fi sa nu va mai bagati in discutii despre care nu cunoasteti informatiile necesare. nu mai jigniti lumea in comentariile voastre. nu ne mai considerati habotnici pe noi,cei ce credem in Dumnezeu in timp ce voi,interpretati invataturile bisericesti asa cum doriti voi. daca n-ati intrat in viata voastra intr-o biserica,daca n-ati ascultat in viata voastra o o slujba,daca n-ati rostit in viata voastra o rugaciune,daca n-ati citit in viata voastra BIBLIA ori alte carti de inavatura religioasa,atunci nu va mai bagati sa comentati ca nu reusiti sa dovediti decat cat sunteti de penibili.

  2. Bun articolul, mi-a placut. Şi subscriu şi eu la ideile exprimate de autor. Temerile protestatarilor sunt evident nejustificate şi motivate de credinţe mai potrivite altui timp istoric decat contemporaneităţii. Se pare însă că avem un deficit de modernitate care ne împiedică să ne acomodăm cu lumea modernă. Sper însă în evoluţie….

  3. Uau. Adica – stiam despre habotnici ce le poate capul, si tot sunt socat. Poate m-a sensibilizat societatea noastra decadenta, poate psihicul meu gingas nu mai poate sa suporte grozaviile pe care le rumega condescendent la 18 ani, dar iata-ma din nou socat precum o virgina in livingroomul unui bordel. E tarziu sa sugerez clasei conducatoare sa se tina de afaceri oneroase si sa nu interfereze cu domeniul hotilor, e inutil sa spun Bisericii sa-si vada de crucea ei – dar toate derapajele astea sunt contorizate strict: matematica exista si daca n-o bagi in seama si ea va fi responsabila de normalizarea acestei ecuatii sociale in care ne complacem. Inainte sa mi se inalbeasca tot parul din cap voi fi chemat la vot sa decid daca trebuie daramate mii de biserici romanesti (DA). Imperiile din jur imi miros a putregai; imbogatitii romani nu au capacitatea cerebrala sa-si tina banii; sfarsitul a inceput deja pentru parveniti si aspectul indelungat sau discret al caderii lor nu e problema nimanui.