Cam așa…

Ca să nu vă mai chinuți să catalogați oamenii, vă ajut eu. Pe scurt, e cam așa:

Nu contează dacă nu ai spus/scris vreodată un cuvânt de laudă sau de sprijin la adresa unui politician sau a unui partid, sau a vreunei acțiuni de-a acestora…

– dacă-l ironizezi pe Cioloș sau pe vreunul dintre cei care l-au secondat în guvernul de tristă amintire, ești plătit de comuniști, sluga lui Dragnea, fostul angajat al Varanului (acum 15 ani)
– dacă-l ironizezi pe Iohannis, sau, mai rău, pe Codruța Koveși ești, știți voi, comunist, slugă, vândut
– dacă iei poziție împotriva abuzurilor făcute de unii (!) magistrați împotriva unor oameni, vrei, fără dubiu, să scape corupții, adică Dragnea, adică ești un… comunist, slugă și, ia să vă văd… exact! vândut!
– dacă îi iei peste picior pe propagandiști și le devoalezi penibilitatea demersurilor și lipsa de inteligență a tehnicilor de manipulare folosite, nu poți fi altfel decât… știți povestea, nu vă mai plictisesc!
– dacă arăți, cu argumente, lipsa de consistență și superficialitatea sloganurilor cu care unii înlocuiesc orice dezbatere serioasă, ești un ticălos care trebuie eliminat, eventual fizic
– dacă expui public curvele virgine, se cheamă că ești la comanda cuiva care vrea răul țării, sau, mai rău, că ai fost spălat și uscat pe creier de unele televiziuni ostile ”cauzei”
– dacă subliniezi diferențele uriașe între unitățile de măsură folosite în spațiul public, în evaluarea diverșilor, nu poți fi decât plătit să faci asta sau ești negru la suflet și prost în cap!

În schimb, dacă i-ai lăudat pe băsescu și macovei și/sau îi ridici în slăvi pe Iohannis, Cioloș, Koveși sau salvatoriștii, dacă mereu le-ai sărit în apărare și le-ai găsit scuze chiar și atunci când au greșit flagrant și impardonabil…
– nu contează dacă falsifici realitatea, arunci pe piață sau dai mai departe fake-news-uri, folosești stupid anatema ”penali” ca să închizi gura oricui, îi jignești pe toți cei care nu-ți plac, desconsideri majoritatea cetățenilor care a votat cum nu-ți convine ție, chemi la jihad împotriva necredincioșilor și a cărților lor, și mai ales împotriva celor care nu sunt de acord cu arderea lor în piața publică, dacă vrei închiderea unor televiziuni, în timp ce emiți fraze sforăitoare despre democrație și valori, ai complexe mesianice și chiar crezi că tu și gașca ta dețineți adevărul absolut care trebuie impus cu forța poporului pentru a-l elibera de rău, dacă ignori abuzurile unora, doar pentru că-ți plac sau servesc ”cauzei”, dacă încerci să justifici orice mizerie făcută de cineva din tabăra ta, ei bine, dacă faci toate astea se cheamă că ești de partea bună a istoriei. Că ești echidistant, obiectiv, sincer, inteligent, dezinteresat și liber de orice dependențe, idealist, frumos sufletește!

Ați priceput, da?!

Categorii: anacronic, viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. de o buna perioada de vreme s-a instituit in Romania “democratia ilegala”, adica este cool sa clamezi respectarea legii in timp ce tu te afli intr-o flagranta incalcare a legii, bineinteles ca in numele dreptului la exprimare libera, constitutional dar uitam ca libertatea incumba nu numai drepturi dar si obligatii, Dumnezeu sa ne mai inteleaga…