asta da vedetă! Jos pălăria!

La 12 ani, i-a fost arestat tatăl pentru trafic de droguri. Când a ieșit din închisoare, acesta și-a părăsit familia. La 30 de ani i-a murit cel mai bun prieten, River Phoenix, din cauza unei supradoze. În anul 2000, copilul său s-a născut mort. Un an mai târziu, iubita sa a decedat într-un accident de circulație. În aceeași perioadă, sora sa a fost diagnosticată cu leucemie. Credeți că este un scenariu de film? Nu, este viața unui star al cinematografiei americane. Dar nu tragediile personale și nici performanțele actoricești sau succesul la box office îl recomandă ca un om deosebit. Și, implicit, nu ele m-au determinat să scriu aici despre el. Ci felul în care a reușit să rămână un om normal și să folosească ceea ce i-a adus cariera pentru a-i ajuta pe ceilalți

E vorba despre Keanu Reeves, cunoscut mai ales pentru Matrix. Succesul fenomenal al trilogiei l-a propulsat în categoria celor mai bine plătiți actori de la Hollywood. Dar nu și al celor mai fericiți. De altfel, mass media de peste ocean folosește de multe ori cuvântul ”trist” atunci când se referă la el. Și am văzut mai sus și de ce. Cu toate astea, nu pierde nicio ocazie de a dărui celor din jur . A făcut cadou echipei care a lucrat la Matrix o sumă colosală (75 de milioane de dolari) pentru că, după cum spune el glumind, ”l-au făcut să arate bine”. Asta după ce oferise fiecărui cascador cu care a colaborat în timpul filmărilor din Australia câte o motocicletă Harley Davidson, de 9000 de dolari. Când lucra la The Lake House, a auzit din întâmplare o discuție între două garderobiere. Una se plângea că-și va pierde casa dacă nu plătește douăzeci de mii de dolari. În aceeași zi, Keanu i-a transferat femeii în cont suma respectivă. Și a donat foarte mulți bani spitalelor care tratează leucemia. Este printre putinele supervedete care trăiește într-un apartament relativ modest, și nu într-un conac.

În 2010, câteva fotografii au făcut înconjurul lumii. De ziua lui, Keanu a intrat într-o cofetărie și și-a luat o brioșă cu o singură lumânare pe ea. Pe care a mâncat-o chiar în fața localului, oferind câte o cafea trecătorilor care se opreau să-i vorbească. Mulți au crezut atunci că ceva nu este în regulă cu el. Alți au înțeles, însă, că e felul lui de a-și serba aniversarea alături de oameni obișnuiți.

Dar vă invit să vedeți principalul motiv pentru care am scris acest articol.

PS. Click pe poza din dreapta pentru a o vedea mai mare.

PPS. Dacă vreți să citiți despre alți oameni deosebiți, intrați aici și aici.

Categorii: Oameni
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Cata modestie si cata bunatate intr-un singur om. Daca ar exista mai multi oameni cu aceste calitati cu siguranta lumea ar fi de o mie de ori mai buna si mai frumoasa.

  2. Wow, m-a dat pe spate, întotdeauna l-am admirat. Mulțumim pentru acest articol. M-a impresionat la lacrimi.

  3. Acest actor este un exemplu de omenie si modestie .A Darui din ceea ce ai si mai ales celor aflati in necaz si lipsuri materiale ,este un gest suprem .Cred ,ca doar cei incercati de soarta ,sunt capabili de aceste gesturi sublime. Modul modest in care traieste ,ajutând pe ceilalti ,nu arata numai bunatate ,dar si o inteligenta ,de care multe persoane duc lipsa .Generozitatea si modestia ,apartin doar persoanelor inteligente …………Traind modest desi are mijloace materiale ,pt. a duce o viata pilna de lux si opulenta ,l-a facut sa stea departe de droguri si alte tentatii care distrug multe persoane (VIP-URI SI NU NUMAI ) .Dumnezeu sa il ajute sa aiba succes si sa ramana mereu asa ,neperzandu-si capul si calitatile morale pe care le are ce sunt o raritate in ziua de astazi .

  4. in 2012 avea casa de 1.4 milioane de dolari sau asa ceva . Nici pe deaprte un modest apartament.

   1. tu cred ca nu stii ce inseamna 1.4 mil dolari in imobiliarele Americii, la un simplu search intr-un oras mare, cum ar fi New York ul, ai vedea ca nu-ti permiti vila cu piscina in banii astia.
    Cat costa la noi o casa, costa acolo chiria pe un an.

    In alte randuri, super articolul.

    1. Da si ce salarii au ei….nu ne putem compara cu salariile din alte tari !!! Daca era asa bine la noi eram invadati de imigranti…americani :))))))