3 minute de pauză

V-aţi întrebat vrodată de ce arhitecţii şi cei care au comandat catedralele au decis să le facă aşa de înalte şi cu tavane atât de atent şi sofisticat lucrate? Poate pentru că voiau să-i copleşească pe credincioşi, să-i determine să ridice capul din pământ şi să se simtă mici şi puţin importanţi, dar, în acelaşi timp, entuziasmaţi de frumuseţea de sus. Oricare ar fi fost intenţia originală, ne putem bucura acum de experienţe vizuale intense şi irepetabile, doar privind în sus de fiecare dată când intrăm într-un astfel de lăcaş. Iată 10 dintre ele :)

 

Catedrala Albi (Franţa) - © Guilhem Lascaux

Catedrala Albi (Franţa) – © Guilhem Lascaux

Biserica Învierii, Sankt Petersburg - © Jorge Rojas

Biserica Învierii, Sankt Petersburg – © Jorge Rojas

Notre-Dame de Fourviere, Lyon - © Michael Flocco

Notre-Dame de Fourviere, Lyon – © Michael Flocco

Biserica Sfântului Mormânt, Ierusalim - © Batel Ninyo

Biserica Sfântului Mormânt, Ierusalim – © Batel Ninyo

PS. Click pe poze pentru a le vedea mai mari.

Categorii: 3 minute de pauză
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Da, sublim este cuvantul; arhitectii Evului Mediu si ai Renasterii au conceput asem,enea constructii magnifice, imposibil de egalat pentru a-si exprima devotiunea fata de Divinitate, pentru a fi mai aproape de El si, sigur, vulgul trebuia coplesit, inspaimantat, umilit, caci doar astfel putea fi condus, controlat… Oare , astazi nu suntem controlati, manipulati, condusi de o maniera mai fara perdea, fara, macar, sa avem satisfactia unor opere geniale?

  2. Sunt minuni ale maretiei umane,dovada ca OMUL care crede intr-un ideal si inca mai poate visa,nu se indoaie in fata furtunilor. MULTUMESC!

  3. SUBLIM INTR-ADEVAR!! SI ASA SI ESTE!! CAND NE UITAM IN SUS NE AMINTIM MAI MULT DE BUNUL DUMNEZEU SI DE MARETIA LUI!! CATA MIGALA SI TALENT ASCUND IN ELE ACESTE TAVANE SUPERBE SE VEDE BINE!!! MULTUMIM RADU PENTRU ACESTE OPERE DE ARTA!! SUBLIM!!!