tupeu de tupeu

Nu stăm bine, noi românii, la multe capitole, dar la tupeu… avem să dăm şi altora. Unii îi spun obrăznicie, alţii siguranţă de sine, cei mai mulţi îl consideră indispensabil pentru a reuşi în viaţă. Prin urmare, îi invidiază pe cei care-l au şi nu-i deranjează decât rareori, când sunt victime directe ale vreunuia mai bine “dotat” din acest punct de vedere. Iată 3 exemple recente de supertupeu!

Dinu Patriciu – cel mai bogat român, care, spre deosebire de Midas, a transformat în carton toate lucrurile pe care a pus mâna: ziare, radiouri, magazine. Care dădea lecţii despre economie, investiţii, preţul benzinei sau al apartamentelor. Din păcate pentru el, pe lângă problemele financiare, a avut în ultima vreme şi unele de sănătate şi în familie. Exploatate la sânge de presă, că doar românii abia aşteaptă să saliveze la plasticul drăguşencei şi să se bucure de necazurile potentaţilor. Parcă viaţa lor nu li se mai pare aşa meschină, aflând că şi ăia “cu bani” au motive de supărare şi rufe murdare taman bune de spălat în public. Cum reacţionează magnatul-subiect de bârfă naţională? “Lăsaţi-le Dumnezeului problemele personale. Nu vă băgaţi în viaţa oamenilor pentru că e păcat”. Lăsând la o parte faptul că sunt de acord cu el, mă întreb cât tupeu să ai tu, fost patron al ziarului click, una dintre imundele publicaţii dâmboviţene, să te arăţi ultragiat şi indignat de mizeria de sub unghiile căutătorilor în tomberoanele mai mult sau mai puţin inventatelor persoane publice? Cam cât profitul obţinut de pe urma lor?

Dar tupeul se învaţă de mic. Sau, ca şi averea, se moşteneşte. Asta i s-a-ntâmplat şi beizadelei Victoraş, urmaşul clanului Micula. Deşi tânăr, doar 17 ani, om cu frica lui Dzeu, a dat o fugă cu elicopterul la mănăstirea Prislop să se roage la mormântul lui Arsenie Boca. Pentru sănătatea lui şi a rudelor şi pentru înmulţirea fără număr a paralelor, probabil, că doar nu era să-şi dorească dispariţia apetenţei românilor pentru alimente şi băuturi pline de chimicale… Iete ce zice el “Am venit să mă rog. Sunt stresat din cauza crizei economice”. Cam cât tupeu să ai să aterizezi cu măgăoaia scumpă în timpul slujbei, ca să te rogi la căpătâiul unui om care, toată viaţa, a trăit modest, datorită credinţei şi din cauza securităţii? Cam cât datoriile la stat ale imperiului Micula?

Al treilea personaj e, desigur, tot un îmbogăţit al tranziţiei. Ca şi Patriciu, s-a visat om politic. Spre deosebire de el, n-a renunţat. După reuşitele remarcabile din întrecerile socialist-capitaliste “Borduriada” şi cea de vânzare ieftină a curentului scump, fostul primar al Bucureştiului se visează preşedinte, pe modelul brevetat de TB. Întrebat de ziarişti dacă ar putea fi candidatul PDL pentru Cotroceni, Adriean Videanu zice: “Dacă voi răspunde criteriilor pe care partidul le va elabora şi le va adopta, sigur“. Cam cât tupeu îi trebuie unui individ care, în momentul în care capitala pe care o conducea era sub nămeţi, vorbea din Dubai cu presa şi-i spunea că, de fapt, coordonează comandamentul de deszăpezire, să se gândească, fie şi numai pentru o clipă, că ar fi potrivit de şef de stat? Cam cât toate bordurile schimbate de el, puse cap la cap?

va urma, sunt convins :) (din păcate)

***

Dacă vrei să primeşti direct informaţii despre noile articole, abonează-te la newsletter, în meniul din dreapta.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Astept continuarea promisa. Este ca si cum ne facem harachiri in fiecare zi…. Ne auto flagelam, ne vaitam zilnic, ne plangem de mila… Cum spuneam zilele trecute- mi-e lehamite; la umor nu ne intrece nimeni, priviti ce haz de necaz pagubos am deprins si nici aici nu cred ca ne-o ia cineva inainte… Ma gandesc la superficialitate, la neputinta de a scormoni mai adanc pentru a scoate raul din radacina…sau suntem doar niste bieti lasi… Oare? Exista in subconstientul ac. natii previziunea unor consecinte grave, daca incercam sa ne eliberam din acest marasm, sa fim iar “ce-am fost, ba mai mult decat atat!” Parafrazand: “Unde ne sunt visatorii?” as spune ” Unde ne sunt luptatorii?” S-auzim de bine!

  2. Nu sunt de acord ca poporul nu mai are valoare sau valori ci de faptul ca acest popor harnic si minunat ,mai ales pentru cate faradelegi indura,nu este condus inteligent avand ca scop fundamental PERFORMANTA in tot ceea ce face si pentru asta este nevoie de manageri buni inteligenti cu constiinta curata si cu inteligenta performanta care sa conduca nu cu ura ci cu drag acesti oameni asezati de DUMNEZEU intr-un colt de RAI.Poporul trebuie condus si nu jefuit ,nu indobitocit ,nu vandut strainilor de tara si de neam si nici vanzandu-i bogatiile ,transformandu-l intr-o masa amorfa de sclavi . Cei care ne conduc nu sunt cei pe care ii meritam ,cum in lupta rspunderea pentru infrangere sau victorie este a comandantului ,in timp de pace este a sefului ,presedintelui ,a gastii pe care o conduce spre jaf si imbogatire personala spre saracirea si distrugerea acestei natii si desigur a acestei minunate tari care pentru noi este PATRIA NOASTRA ROMANIA ! Deocamdata atat.