şi totuşi, cine a pierdut alegerile?

Ştim cu toţii cine le-a câştigat! Am văzut scris cu litere de-o şchioapă pe fond galben! Ba chiar proiectat cu lasere pe Casa Poporului! Modeşti, învingătorii mărturisesc feciorelnic, fluturând suav din gene, că nici ei nu se aşteptau la atâta iubire din partea naţiei. Se declară deja apăsaţi de responsabilitate, dar gata să se sacrifice pentru binele ţărişoarei. Ei ştiu, ei pot, ei vor! Şi sunt tare mulţi!

Şi-acum să descoperim cine le-a pierdut. Pedeleul… nu, pentru că îşi vede toţi liderii realeşi în Parlament. Mult hulita gardă pretoriană prezidenţială, de fapt, esenţa partidului democrat, a supravieţuit în corpore. Sigur, sunt şi unele victime, ca Sulfina Barbu, Teodor Baconschi, William Brânză sau Cristian Boureanu, dar, per total, vechea gaşcă se reuneşte, purificată, pe undeva, de trecerea prin apele Iordanului electoral. Poporul i-a judecat, poporul i-a iertat, nu-i aşa, trăiască poporul suveran!

UDMR n-a pierdut nimic. Ca de obicei, membrii ei cad ca pisica, în picioare. Au avut ceva emoţii cu depăşirea pragului electoral, nu cu ce se întâmplă după. Deja au fost invitaţi să stea pe-aproape de masa câştigătorilor, că nu se ştie cum se eliberează vreun scaun.

Nici PPDD n-a pierdut. Cum el nu exista decât în fantasmele creatorului său, n-a făcut decât să câştige puţină concreteţe, prin intrarea unor reprezentanţi în Parlament. Pentru că aşa a poftit locatarul de la Cotroceni, personajul invizibil care stă la masă cu copiii cu multă imaginaţie, în faţa unei ceşti de plastic plină cu un ceai ireal, a prins dintr-o dată culoare în obraji şi vrea şi câteva felii de pâine, cu unt d-ăla de-adevăratelea pe ele. Să vedem cât îi ia să se vândă ciocoilor, ca să pună mâna pe ele.

Monica Macovei încă nu ştie exact cum stau lucrurile. E adevărat că au fost (re)aleşi cam toţi “prietenii” ei dragi din PDL, şi-a rămas pe dinafară purtătorul ei de usturoi, care n-a găsit destui Gheorghe şi Ioani treji care să-l voteze. Dar semieşecul lui Blaga îi dă speranţe că ar putea fi înscăunată şefă peste resturile armatei lui TB. Asta dacă nu cumva acesta le preferă pe Boagiu sau, în sfârşit, pe Udrea.

Vadim Tudor şi-a reafirmat statutul de victimă a malversaţiunilor tuturor celorlalţi, indiferent de puterea căreia i se opune, constant, de 20 de ani. Aşa că, măcar, nu e mai puţin decât până acum.

Nici Diaconescu n-a pierdut… Mă rog, tehnic, poate că da. La nivelul imaginii, nu cred, pentru că votanţii săi au văzut deja lăutarii, deci, clar, idolul lor a învins! Apoi, a avut grijă să anunţe de mult că el nu vrea să fie parlamentar, prin urmare îl vor crede când va spune că a făcut în aşa fel încât să nu fie ales, el dorind doar să-i dea o lecţie lui Ponta. Şi i-a dat-o, dar, desigur, ciocoii l-au furat! Q.E.D. (asta nu e pentru votanţii ppdd)!

Mai rămâne Băsescu. El a câştigat alegerile, pentru că s-a-ntâmplat lucrul pentru care a muncit din greu, până în ultima zi de campanie. A făcut tot ce i-a trecut prin cap ca să urce USL-ul spre majoritatea absolută, şi a reuşit! Acum poate să clameze cu şi mai mare tărie rolul de singur apărător al democraţiei, justiţiei şi locului în Europa al ţării. Oricine se poate bate cu un duşman slab! Dar cu unul puternic, doar eroii din poveste precum TB se pot confrunta!

Aşa că întrebarea mă frământă în continuare… cine a pierdut alegerile astea?

***

Dacă ţi-a plăcut această postare, te poţi abona la newsletter (în meniul din dreapta) pentru a fi printre primii care vei afla, printr-un mail, ce articole noi au mai apărut pe blog.

Categorii: jurnal de campanie
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Cine a perdut aceste alegeri ?,noi,populatia de rand,masa de manevra a partidelor cand ne cer votul.S-a intamplat ca in 1996 cand taranistii au venit la putere pe tzunami lasat de disparitia lui Corneliu Coposu si,neasteptandu-se la un asa rezultat ,n-au stiut cum sa gestioneze situatia,PUTERE cu care i-a intarit electorii si am vazut ce s-a intamplat,TB a bagat guvernul in criza pana la Demisia Premierului. Acum ,este aceeasi situatie : nici USL-ul nu s-a asteptat la acest rezultat,de aceea a negociat pe NEVE cu UDMR-ul desi cu totul altceva a sustinut Antonescu,dupa REFERENDUMUL din 29 iulie. Ce sa mai crezi? Am schimbat “o marie cu alta palarie” ,dar le atragem un ultim semnal de alarma ,ca vor veni , in 2014 alegerile Prezidentiale si Europarlamentare ,si atunci le vom aminti ca in decembrie 2012 au mintit( nu vom colabora cu UDMR-ul),au fost aroganti(nu mai raspund intrebarilor mass-media, decat zeflemitor, vezi Ponta)au uitat ,exact ca PDL-ul.

  2. Sa fie,oare, intr-atat de diabolic, incat sa joace o carte atat de mare? S-ar confirma inca o data faptul ca nu-l intereseaza decat propria persoana. Da, se pare ca totul a fost deliberat, pt. a se pune din nou intr-o lum. cat se poate de favorabila. Cu ungurii , e alta poveste: G. Frunda a propus noilr alesi sa li se asig. un reprezentant in Parlamentul European, ei neindeplinind cond. de 10%….De asta ce mai ziceti? Stiu sa joace; nu vom scapa prea curand de ei… Iar noi, sa strangem randurile! P.P.