şi totuşi, cine a pierdut alegerile?

Ştim cu toţii cine le-a câştigat! Am văzut scris cu litere de-o şchioapă pe fond galben! Ba chiar proiectat cu lasere pe Casa Poporului! Modeşti, învingătorii mărturisesc feciorelnic, fluturând suav din gene, că nici ei nu se aşteptau la atâta iubire din partea naţiei. Se declară deja apăsaţi de responsabilitate, dar gata să se sacrifice pentru binele ţărişoarei. Ei ştiu, ei pot, ei vor! Şi sunt tare mulţi!

Şi-acum să descoperim cine le-a pierdut. Pedeleul… nu, pentru că îşi vede toţi liderii realeşi în Parlament. Mult hulita gardă pretoriană prezidenţială, de fapt, esenţa partidului democrat, a supravieţuit în corpore. Sigur, sunt şi unele victime, ca Sulfina Barbu, Teodor Baconschi, William Brânză sau Cristian Boureanu, dar, per total, vechea gaşcă se reuneşte, purificată, pe undeva, de trecerea prin apele Iordanului electoral. Poporul i-a judecat, poporul i-a iertat, nu-i aşa, trăiască poporul suveran!

UDMR n-a pierdut nimic. Ca de obicei, membrii ei cad ca pisica, în picioare. Au avut ceva emoţii cu depăşirea pragului electoral, nu cu ce se întâmplă după. Deja au fost invitaţi să stea pe-aproape de masa câştigătorilor, că nu se ştie cum se eliberează vreun scaun.

Nici PPDD n-a pierdut. Cum el nu exista decât în fantasmele creatorului său, n-a făcut decât să câştige puţină concreteţe, prin intrarea unor reprezentanţi în Parlament. Pentru că aşa a poftit locatarul de la Cotroceni, personajul invizibil care stă la masă cu copiii cu multă imaginaţie, în faţa unei ceşti de plastic plină cu un ceai ireal, a prins dintr-o dată culoare în obraji şi vrea şi câteva felii de pâine, cu unt d-ăla de-adevăratelea pe ele. Să vedem cât îi ia să se vândă ciocoilor, ca să pună mâna pe ele.

Monica Macovei încă nu ştie exact cum stau lucrurile. E adevărat că au fost (re)aleşi cam toţi “prietenii” ei dragi din PDL, şi-a rămas pe dinafară purtătorul ei de usturoi, care n-a găsit destui Gheorghe şi Ioani treji care să-l voteze. Dar semieşecul lui Blaga îi dă speranţe că ar putea fi înscăunată şefă peste resturile armatei lui TB. Asta dacă nu cumva acesta le preferă pe Boagiu sau, în sfârşit, pe Udrea.

Vadim Tudor şi-a reafirmat statutul de victimă a malversaţiunilor tuturor celorlalţi, indiferent de puterea căreia i se opune, constant, de 20 de ani. Aşa că, măcar, nu e mai puţin decât până acum.

Nici Diaconescu n-a pierdut… Mă rog, tehnic, poate că da. La nivelul imaginii, nu cred, pentru că votanţii săi au văzut deja lăutarii, deci, clar, idolul lor a învins! Apoi, a avut grijă să anunţe de mult că el nu vrea să fie parlamentar, prin urmare îl vor crede când va spune că a făcut în aşa fel încât să nu fie ales, el dorind doar să-i dea o lecţie lui Ponta. Şi i-a dat-o, dar, desigur, ciocoii l-au furat! Q.E.D. (asta nu e pentru votanţii ppdd)!

Mai rămâne Băsescu. El a câştigat alegerile, pentru că s-a-ntâmplat lucrul pentru care a muncit din greu, până în ultima zi de campanie. A făcut tot ce i-a trecut prin cap ca să urce USL-ul spre majoritatea absolută, şi a reuşit! Acum poate să clameze cu şi mai mare tărie rolul de singur apărător al democraţiei, justiţiei şi locului în Europa al ţării. Oricine se poate bate cu un duşman slab! Dar cu unul puternic, doar eroii din poveste precum TB se pot confrunta!

Aşa că întrebarea mă frământă în continuare… cine a pierdut alegerile astea?

***

Dacă ţi-a plăcut această postare, te poţi abona la newsletter (în meniul din dreapta) pentru a fi printre primii care vei afla, printr-un mail, ce articole noi au mai apărut pe blog.

Categorii: jurnal de campanie
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Cred,totusi,ca Basescu desi a castigat un ”OPONENT”mai puternic,ca sa se poate lauda ca are cu cine se lupta,acest personaj, deloc iubit, a mai pierdut din puteri si va pierde zi de zi.Deja Dl BAROSSO a salutat izbanda USL,Socialistii si Liberalii Europeni deasemenea se bucura ,IAR POPULARII EUROPENI TAC SI INGHIT IN SEC.Vad ca sunt multe voci ale descurajatilor .E adevarat ca nu ne putem bucura de ”smecheria ”PDL ,cu concursul CCR,DE MENTINERE A LEGII ALEGERILOR ANTERIOR FOLOSITA SI ”UMFLAREA” EI CU NOI LOCURI PENTRU RE SI REDISTRIBUIRE ca sa poata intra din nou toata pleiada PDL,dar am incredere intr-o schimbare treptata ,in bine,respectarea legilor,eliminarea prevederilor abuzive si gestionarea transparenta si economicoasa a Bugetului si in general a banului public.Nu in ultimul rand trebuie ”plivit” aparatul de stat,central si local de ”buruienile ”pdl-iste ,securiste de alte soiuri .La toate acestea sa se adauge o comunicare buna cu populatia ,a Guvernului si a tuturor institutiilor statului.Presa,ochiul si vocea noastra a tuturora, este in continuare nadejdea noastra !

  2. P.S: Va propun modificarea Constitutiei si in mod special legea imunitatii parlamentare,respectiv retragerea(abrogarea) ei.Marirea pedepselor pentru acte de coruptie,trafic de influenta,criminalitate fiscala in general si la orice nivel,si o sa vedeti cum, de frica legii vor disparea mai sus amintitele acte criminale.Doar cu legi dure puteti sa-i puneti unde le este locul pe cei care au capusat economia nationala!!

  3. Ma cam sperie componenta USL! Pe lista alesilor figureaza foarte multi candidati cu dosare penale,GRELE!Atentie,de N-ori atentie!Aceste persoane n-ar trebui sa mai figureze decat intrun singur loc:la mititica! Domnule Ponta,dumneavoastra ati verificat macar o data componenta listelor?Ati vazut ce personaje faimoase s-au alaturat grupului d-voastra?Incercati,pana nu-i prea tarziu sa-i inlaturati pe cei “patati”si deferiti-ii justitiei! Prea multi parlamentari! Cu ce o sa-i platiti? Mai trimite-ti din ei la pensie,ca oricum acolo trebuiau sa fie de multi ani.Populatia v-a dat increderea,nu-i dezamagiti inca o data,asa cum au facut-o ceilalti. Ar fi pacat!

  4. Noi am pierdut fiindca am votat USL ca sa ne razbunam pe Basescu. Cam ca si la alegerile de acum cativa ani cand l-am votat pe Iliescu de frica lui Vadim. Cat despre USL ar fi bine sa stie ca daca a ajuns acolo sus nu au ajuns din multa noastra dragoste fata de principiile lor. Si daca nu-si vad de treaba schimbarea va veni foarte repede si usor. Iar acum daca fac tembelisme ii vor da apa la moara lui Basescu care peste doi ani pleaca pricum. Si va pleca martir ridicand iar PDL-ul de jos, impotriva USL. Asa ca atentie mareeee!

  5. Noi,…am pierdut intotdeauna dupa alegeri,o singura zi suntem importanti,apoi incep cu trasul din prada,scaune,salarii,fuctii,in dreptul nostru,…taxe,impozite,ce i-ar mai putea sustine in demersurile lor familiale,egoismul si dorinta de inavutire,furtul pe fata,imensele lor averi mai conteaza,uitand imediat de cei ce ,prin viscol ,nameti au facut efortul de ai inmulti.Populatia intr-o avalansa de pierderi de vieti din cauza traiului mizer,sa mai rabde,manca-i-ar pamantul de nesatui,din imediat ziua urmatoare alegerilor sunt da-ti la spate.Chioru e disperat,i-a cazut fata,cum sa mai guverneze ca un guleaitar cu asemenea haita de ”politicieni”carora li se aude urletul de foame.Asta e soarta noastra !