şi totuşi, cine a pierdut alegerile?

Ştim cu toţii cine le-a câştigat! Am văzut scris cu litere de-o şchioapă pe fond galben! Ba chiar proiectat cu lasere pe Casa Poporului! Modeşti, învingătorii mărturisesc feciorelnic, fluturând suav din gene, că nici ei nu se aşteptau la atâta iubire din partea naţiei. Se declară deja apăsaţi de responsabilitate, dar gata să se sacrifice pentru binele ţărişoarei. Ei ştiu, ei pot, ei vor! Şi sunt tare mulţi!

Şi-acum să descoperim cine le-a pierdut. Pedeleul… nu, pentru că îşi vede toţi liderii realeşi în Parlament. Mult hulita gardă pretoriană prezidenţială, de fapt, esenţa partidului democrat, a supravieţuit în corpore. Sigur, sunt şi unele victime, ca Sulfina Barbu, Teodor Baconschi, William Brânză sau Cristian Boureanu, dar, per total, vechea gaşcă se reuneşte, purificată, pe undeva, de trecerea prin apele Iordanului electoral. Poporul i-a judecat, poporul i-a iertat, nu-i aşa, trăiască poporul suveran!

UDMR n-a pierdut nimic. Ca de obicei, membrii ei cad ca pisica, în picioare. Au avut ceva emoţii cu depăşirea pragului electoral, nu cu ce se întâmplă după. Deja au fost invitaţi să stea pe-aproape de masa câştigătorilor, că nu se ştie cum se eliberează vreun scaun.

Nici PPDD n-a pierdut. Cum el nu exista decât în fantasmele creatorului său, n-a făcut decât să câştige puţină concreteţe, prin intrarea unor reprezentanţi în Parlament. Pentru că aşa a poftit locatarul de la Cotroceni, personajul invizibil care stă la masă cu copiii cu multă imaginaţie, în faţa unei ceşti de plastic plină cu un ceai ireal, a prins dintr-o dată culoare în obraji şi vrea şi câteva felii de pâine, cu unt d-ăla de-adevăratelea pe ele. Să vedem cât îi ia să se vândă ciocoilor, ca să pună mâna pe ele.

Monica Macovei încă nu ştie exact cum stau lucrurile. E adevărat că au fost (re)aleşi cam toţi “prietenii” ei dragi din PDL, şi-a rămas pe dinafară purtătorul ei de usturoi, care n-a găsit destui Gheorghe şi Ioani treji care să-l voteze. Dar semieşecul lui Blaga îi dă speranţe că ar putea fi înscăunată şefă peste resturile armatei lui TB. Asta dacă nu cumva acesta le preferă pe Boagiu sau, în sfârşit, pe Udrea.

Vadim Tudor şi-a reafirmat statutul de victimă a malversaţiunilor tuturor celorlalţi, indiferent de puterea căreia i se opune, constant, de 20 de ani. Aşa că, măcar, nu e mai puţin decât până acum.

Nici Diaconescu n-a pierdut… Mă rog, tehnic, poate că da. La nivelul imaginii, nu cred, pentru că votanţii săi au văzut deja lăutarii, deci, clar, idolul lor a învins! Apoi, a avut grijă să anunţe de mult că el nu vrea să fie parlamentar, prin urmare îl vor crede când va spune că a făcut în aşa fel încât să nu fie ales, el dorind doar să-i dea o lecţie lui Ponta. Şi i-a dat-o, dar, desigur, ciocoii l-au furat! Q.E.D. (asta nu e pentru votanţii ppdd)!

Mai rămâne Băsescu. El a câştigat alegerile, pentru că s-a-ntâmplat lucrul pentru care a muncit din greu, până în ultima zi de campanie. A făcut tot ce i-a trecut prin cap ca să urce USL-ul spre majoritatea absolută, şi a reuşit! Acum poate să clameze cu şi mai mare tărie rolul de singur apărător al democraţiei, justiţiei şi locului în Europa al ţării. Oricine se poate bate cu un duşman slab! Dar cu unul puternic, doar eroii din poveste precum TB se pot confrunta!

Aşa că întrebarea mă frământă în continuare… cine a pierdut alegerile astea?

***

Dacă ţi-a plăcut această postare, te poţi abona la newsletter (în meniul din dreapta) pentru a fi printre primii care vei afla, printr-un mail, ce articole noi au mai apărut pe blog.

Categorii: jurnal de campanie
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
  •  

    Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

    Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


    Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

    [fbcomments]

    Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


    1. Noi, cetatenii de rand am pierdut, iar romanii din judetele Covasna-Harghita, daca vor copta udmr-ul la guvernarem am pierdut de doua ori si de data aceasta. La nivel local, intotdeauna au fost intelegeri cu udmr-ul, dar cred ca ar trebui legiferat ca si romanii din HAR-COV sa avem in parlament, in ambele camere, cate un reprezentant, care sa ne apere drepturile. Nu sunt sovina, dar sunt dintre cei care am simtit si simt si acum consecintele “politicii” udmr-iste, care prin santaj, au obtinut de la toate partidele, aproape tot ce-au vrut, mai putin autonomia teritoriala, pt. ca acesta e scopul lor, chiar daca acesta autonomie, e paguboasa pi. cetatenii de rand, inclusiv cei maghiari. Au uitat “lectia” de pe vremea Regiunii Autonome Maghiare, care recunosc cei care au prins acele vremuri, fiind oameni maturi ca varsta si gandire, a fost o mare greseala, si nu din cauza regimului comunist, dar din pacate acestia sunt tot mai putini pt. ca toti suntem datori cu o moarte. Sper ca alesii romanilor din zona mea sa faca mai muly decat s-a facut innainte, pt. ca suntem printre cele mai sarace zone, si foarte important sa faca legi bune, sa le corecteze pe cele proaste sau si mai bine sa le abroge pe acestea din urma. Dumnezeu sa ne ajute!

    2. Atata timp cat toate institutiile guvernamentale raman populate cu oamenii lui TB, nimic nu s-a schimbat. Faptul ca la conducerea ministerelor vin cativa ministri, sau secretari de stat noi, iar restul angajatilor sunt aceeasi vechi securisti si turnatori, cat si cei din familiile lor, iar cetateanul obisnuit este impiedicat in mod sistematic sa intre in legatura cu factoriii de decizie, inseamna ca nimic nu s-a schimbat si cel care pierde ca de obicei este poporul. Nici pe vremea lui Ceausescu nu era atat de greu pentru un om obisnuit sa intre intr-o institutie de Stat. Acum daca invoci probleme personale, nici macar nu esti luat in consideratie de cerberii institutiilor “statului de drept” de tip basist. Romania seamana din ce in ce mai mult cu un stat politenesc in care clasa conducatoare este total protejata de oamenii obisnuiti.

    3. romanii au pierdut ! banditii mari cu staif si banditele au imunitate in continuare! file-ar al dracului legea strimba! apropo, legea e strimba si e ca o bariera! ciinii mici trec pe dedesubt , aia mari sar peste s boii se opresc in fata ei si ramin impasibili ca si noi! mai multe nu am de zis ,cred ca e destul !oare cit mai suporta romanii??

    4. NOI , dragul meu Radu ca nu am scapat de mizeriile portocalii , au intrat pe usa din spate , iar faptul ca “Victoras” a anuntat ca bugetul Parlamentului va fi acelas ca in 2012 , cine aproba bugetul?

      1. “La vremuri noi, tot noi”! Vă pare cunoscut? Noi toţi am pierdut pentru că ne iluzionăm continuu că se poate schimba ceva în abordarea politicii româneşti după 1947. Dacă am avea posibilitatea să umblăm la genealogia fruntaşilor politici de după 1990, am constata că aproape toţi se trag din cei aduşi la putere în anii de după momentul istoric ’47 de către agenţii politici veniţi pe sau în tancurile sovietice. Împreună cu neamurile şi prietenii lor însumează peste 50 % din populaţia activă a ţării. Sunt roşii de tot. Dar şi porticalii, combinaţia dintre roşu (PSD) şi galben (PNL). Văî mai miraţi că au rămas în Parlament?

      2. Noi, romanii vom pierde circa 500.ooo.000.000 lei vechi numai pentru plata celor o suta si ceva de parlamentari aparuti ca ciupercile dupa ploaie cu procente de 15 – 18 %. Oare cati pensionari si-ar fi putut lua pensia fara grija ca intr-o zi acestea nu vor mai putea fi platite?

        1. Catre Palade. Inca iti mai faci iluzia ca traim prost dupa numarul de parlamentari. Daca Parlamentul Romaniei ar fi constituit din 10 , crede-ma, tot atat s-ar fura. Lacomia nu are limite si… daca se poate, de ce sa nu fure?

      1. Cu siguranta, romanii nu le-au castigat. Politica in Romania este un ciclu inchis. Cum si-au luat voturile, cum isi bat joc. Asadar, ne revedem peste 4 ani, la o noua bataie de joc din partea alesilor. Care o mai apuca!